Connect with us

GES Yatırımcıları

11 MW’lik dev GES projesi Generalsolar ile hayat buluyor

Yayın Tarihi

on

Ülke genelinde çok sayıda başarılı GES projesi yürüten Gaziantep merkezli Generalsolar, son olarak Türkiye’nin en büyük çelik tencere üreticisi Hascevher ile anlaştı…   

   Türkiye’nin En Büyük 2. 500 Sanayi Kuruluşu(İSO)  listesinde 371. sırada yer alan  yüzde 100 yerli sermayeli çelik tencere üreticisi Hascevher, 11 MW’lik  büyük ölçekli GES Projesinde Generalsolar’ı tercih etti.

    Yapacakları dev GES yatırımları için Kahramanmaraşlı Hascevher Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Hüseyin Dinçer şunları söyledi; “Gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmak için şirket olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Çatımıza kuracağımız güneş enerji santralleri ile enerjimizi güneşten sağlarken hem yerli kaynak kullanacağız hem de çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmış olacağız.”

     Sektör açısından 11 MW’lik dev GES projesini Generalsolar olarak hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Generalsolar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş ise Hascevher’in, Kahramanmaraş’taki tesisinde tek çatı üzerine Türkiye’nin ilklerinden olacak anahtar teslim kurulumunda firmalarını seçmelerinden dolayı şirket yönetimine teşekkür etti.

   Yürüttükleri başarılı GES projeleriyle sektörlerinde fark yaratarak tercih edilen firma olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Ali Demirdaş, “Yatırımcısı olduğumuz Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan tek sahada 25 MW Gaziantep GES’i devreye aldığı gibi ‘öztüketim yönetmeliğine’ istinaden kurulumu ve geçici kabulünü yaptığımız Türkiye’nin ilk çatı GES projesini Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesinde Güler Sentetik GES’i hayata geçirerek birçok ilke imza attık. Solar sektöründe sağlam ve emin adımlarla ilerlememiz adına hayata geçirdiğimiz projelerin iyi birer  referans niteliğinde olduğunu biliyoruz. GES yatırımcılarına işin her aşamasında  kaliteli hizmet sağlamak adına finansman alanındaki iş birliklerimizi de  tamamladık. Geçen yılın son çeyreğinde Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta zorlu saha koşullarına rağmen 60 günde 12 MW projeyi başarılı bir şekilde devreye aldık. EPC faaliyetlerimiz devam ediyor.  Ülke çapında sektör tecrübesi ve deneyimini referans alan Türkiye endüstrisinin ileri gelen firmalarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yatırımcıların EPC hizmetini yalnızca kurulum faaliyeti olarak addetmemeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

Aynı Anda 7 Sahada Enerji Santrali Kuruyoruz…

Sanayi ve ticaret şehri Gaziantep’te gerçekleştirdikleri üretim ve ihracatları ile Türkiye’de söz sahibi çok sayıda firmanın kendi enerjilerini üretmek amacıyla Generalsolar ile proje geliştirmeye başladığı bilgisini aktaran Ali Demirdaş, “Fabrikalarını güneş enerjisiyle tanıştırmak ve bu alandan daha çok istifade etmek isteyen şirketlerin taleplerine tecrübeli mühendis ve çalışan kadromuz ile hızlı bir şekilde cevap vermeye çalışıyoruz. Aynı anda 7 sahada enerji santrali kurulumu yaparak yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

Köksan ile Tek Çatıda 14 MW

   Pet Preform alanındaki başarılı üretimleriyle dünyaca bilinen Köksan, yenilikçi anlayışını GES yatırımlarıyla devam ettirerek Generalsolar ile işbirliğine giderek tek çatıda Türkiye’nin en büyük projelerinden birine imza attı. İlk etabı 4.2 MW ile başlayan projeyle Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Köksan Holding tesislerinin çatısında 14 MW gücünde elektrik santrali kurulacak.

Devam Eden Diğer Projelerimiz;

    Hali hazırda Gaziantep’te farklı sektörlerde hizmet veren Özkaplan Carpet 5.5 MW, Haskan 9 MW, Aslankaya Group, Bilken Yumurta, Petsa Ambalaj ve Adnan AŞ ise fabrikalarının enerji maliyetini minimize etmek amacıyla Generalsolar ile anlaşma sağlayarak kurulumları son sürat devam ediyor.

 “GES’e Yatırım Geleceğe Yatırım”

Güneşe yatırımın sadece bugüne değil geleceğe yatırım olarak değerlendirilmesinin doğru olacağına dikkat çeken Generalsolar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş, dünyada temiz enerji teknolojilerindeki fiyat düşüşü, küresel iklim değişikliğinin etkileri ve güneş enerjisi sektörünün oluşturduğu istihdamın Türkiye’nin yakın geleceğinde önemli rol oynamasını beklediklerini ifade etti.

      GES projeleriyle yatırımcıların kendi ürettikleri enerjiyle tüketimlerini karşılamasını anahtar teslim kurulum hizmeti sunarak sağladıklarını anlatan Demirdaş, çatı uygulamalı GES’lerin araziye uygulanan GES’lerden farklı ve çok daha ayrıntılı olduğunu ve dikkatli çalışmayı gerektirdiğini vurguladı. Başta can güvenliği olmak üzere kurulan sistemin olası risklerden arındırılmış olmasının işletme açısından önem arz ettiğini belirten Demirdaş, “Bu nedenle çatı uygulamalarında seçilecek doğru kurulum (EPC) firması öncelikle güvenlik, statik ve elektrik faktörlerini göz önünde bulundurarak yatırımcılara en uygun hizmeti sağlamalıdır. Aynı zamanda Çatı GES’lerde tüketimin olduğu yerde üretim sağlanarak şebeke üzerindeki yük azaltılarak elektrik dağıtımı sırasındaki maliyet kayıpları da en aza indiriliyor. Bu nedenle Çatı GES’lerin yaygınlaşması işletmelere her açıdan avantaj sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Devamını Oku
Advertisement
1 Yorum

1 Yorum

  1. kamu ihale uzmanı

    18 Eylül 2022 at 17:18

    PROJE YAKLAŞIK MALİYET HESABI YAPILMASI, METRAJ HESAPLANMASI, DETAY MAHAL LİSTELERİNİN HAZIRLANMASI, UYGULAMA ŞARTNAMELERİ HAZIRLANMASI, HAKEDİŞ YÖNETİMİ, MUKAYESELİ KEŞİF, İŞ PROGRAMI, FİYAT ANALİZLERİ HESAPLANMASI, İHALE DOSYASI HAZIRLANMASI, TEKNİK ŞARTNAMELER, SÖZLEŞME TASARISI, IPARD PROJELERİNİN HAZIRLANMASI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GES Yatırımcıları

Türkiye, güneş enerjisi kapasitesini 2035’e kadar yaklaşık %450 artıracak

Yayın Tarihi

on

Yazar

Enerji sektöründe zorlu geçen bir yıl henüz geride kalmışken, birçok ülke hem maliyetten tasarruf etmek, hem de sürdürülebilir bir yaşam inşa etmek için güneş enerjisine odaklanıyor. Türkiye Ulusal Enerji Planı’na göre ülkemizin güneş enerjisinde en yüksek kurulu güce sahip olması hedeflenirken, Vespa Solar Enerji GES yönetmeliğindeki değişiklikleri yatırımcılar için değerlendirdi.

Ekonomik dalgalanmalar neticesinde enflasyonun yükselmesi ve Rusya – Ukrayna savaşıyla birlikte dünya genelinde elektrik ve enerji maliyetlerinin artması, güneş enerjisi santrali (GES) yatırımlarını tetikliyor. Enerji sektöründe zorlu geçen bir yıl henüz geride kalmışken, birçok ülke hem maliyetten tasarruf etmek hem de sürdürülebilir bir yaşam inşa etmek için güneş enerjisine odaklanıyor. Türkiye de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yayımladığı Türkiye Ulusal Enerji Planı’na göre, 2022 sonunda 9.4 gigavat olan güneş enerjisi kapasitesini 2035’e kadar yaklaşık %450 artırarak 52,9 gigavata ulaştırılması hedefleniyor. Güneş enerjisinin en yüksek kurulu güce sahip kaynak haline getirilmesi planlanırken, geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren “Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”teki maddeler ise güneş enerjisi yatırımcılarının gündeminde önemli bir yer işgal ediyor. Güneş enerjisi üretimi ve santralleri alanında faaliyet gösteren Vespa Solar Enerji, bu konuyu yatırımcılar için bütüncül bir çerçevede değerlendiriyor.

“Yönetmelikteki değişiklerin 2019’a kadar uzanması yatırımcılar için tehdit oluşturuyor”

GES yatırımcılarının yatırımını mevzuattaki değişiklikleri dikkate alarak planlamasının ilerleyen dönemlerde karşılaşabilecekleri risklere karşı bir önlem niteliği taşıdığını söyleyen Vespa Solar Enerji Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Osman Tokluman şu açıklamada bulundu: “GES yatırımları, son dönemde elektrik fiyatlarındaki artışla birlikte paralellik gösteriyor. Ancak GES yatırımcılarının, yatırım yaparken göz önünde bulundurması gereken bazı yenilikler söz konusu. Özellikle Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’teki değişen hususlardan bazılarına açıklık getirmek ve tartışmaya açmak önemli bir aşamayı oluşturuyor. Çünkü GES’lerden üretilen enerjinin ihtiyaç fazlasının ücretsiz dağıtılmasına ilişkin kararların 2019’a kadar uzanması, yatırımlar için avantajları olduğu kadar, bazı tehditleri de beraberinde getiriyor. Bu maddeleri inceleyen yatırımcılar değişikliklerin arka planındaki mantık ve yönelim doğru olsa da kapsama zamanında ve usulünde ortak akıl ürünü bir düzenleme bekliyor.”

“Bazı yatırımcılar ‘2 üret, 1’ini tüket, 1 ini sat’ kuralının dışında kalıyor”

Yatırımcının GES kurulumlarında hangi planla hareket etmesi gerektiğine karar verirken ilk başvurması gereken maddenin yönetmeliğin ‘Lisans alma ile şirket kurma muafiyeti’ başlıklı 5. maddesinin 1. fıkrası olduğunu söyleyen Osman Tokluman, “Yatırımcılar genelde bu maddenin 1. fıkrasının c, ç ve h bentleri dahilinde ilerliyor. Ancak örneğin ‘ç’ bendinde yatırım yapmış olan bir yatırımcı, henüz uygulanmaya başlayan ‘2 üret, 1’ini tüket, 1 ini sat’ kuralının dışında kalıyor. Üstelik mevzuat uyarınca tüketim fazlası enerjisi YEKDEM’e bedelsiz bir şekilde veriliyor. Bu noktada tüm yatırımcıların bu gibi durumlara karşı önlem olarak yatırım kararı alırken, sadece bugünkü yatırım durumunu düşünmeyip, ileride doğabilecek ihtiyaçlarına istinaden de planlama yapması gerekiyor. Biz de güneş enerji üretimi ve santrallerini kurmak amacıyla yürüttüğümüz faaliyetlerimizle enerji kaynağının yaşamın tüm alanlarında kullanımına katkı sağlamak, insanların ve kurumların yatırımlarında profesyonel ve uçtan uca çözümler sunuyoruz” dedi.

“Yatırımcıların, sıfır risk ile yatırım yapılabilmelerini sağlıyoruz”

Ürünleri, fotovoltaik paneller ve GES kurulum hizmeti başta olmak üzere, ihtiyaca göre şekillenen tam çözüm hizmetleri olarak konumladıklarının altını çizen Vespa Solar Enerji Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Osman Tokluman, “Güneş enerjisiyle elektrik üretiminin en büyük avantajı hiç kuşkusuz bu enerji türünün hiçbir zaman bitmeyecek oluşudur. Vespa Solar Enerji olarak biz de enerji sistemlerinde son teknoloji üretim tesisi ile Türkiye’nin iddialı solar panel üreticilerinden biriyiz. Güneş enerjisi alanında yatırım yapan kurum ve kuruluşlara özel finansal çözümler sunarak sıfır risk ile GES yatırımı yapılabilmelerini sağlıyoruz. 5 yıl içinde globalde öncü marka olmayı ve ülkemizi temsil etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Devamını Oku

GES Yatırımcıları

Güneş enerjisinde güç birliği

Yayın Tarihi

on

Yazar

Yıllık 1,3 GW güneş paneli üretim kapasitesiyle Avrupa ve Türkiye’nin en büyük güneş paneli üretim firması olan CW Enerji, DBE Holding iştiraki DBE Energy ile 250MWp’lik iş birliği anlaşması imzaladı. DBE Energy, 2023’te başlayacak güneş enerjisi santrali yatırımlarında Avrupa’nın en büyük güneş paneli üretim kapasitesine sahip CW Enerji’nin üreteceği yüksek verimli güneş panellerini kullanacak. DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, “Gerçekleştirdiğimiz iş birliği anlaşması ile 2023 yılında gerçekleştirilecek güneş enerji santrali yatırımlarında, enerji alanında cari açığı azaltmaya destek olacağız. Aynı zamanda da yaklaşık 400 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek. Yatırım toplam 220 milyon dolar bütçe ile tamamlanacak.” diye konuştu.

3 kıtada 7 farklı ülkede 11 markasıyla faaliyetlerini sürdüren DBE Holding, iştiraki DBE Energy ile fotovoltaik güneş paneli üretiminde faaliyet gösteren CW Enerji ile 250MWp’lik iş birliği anlaşması imzaladı. 2023 yılında başlayacak yatırımlar için düzenlenen imza törenine; DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, CW Enerji CFO’su Melik Yetim, DBE Holding CEO’su Efrahim Türkmen, DBE Energy CEO’su Rıfat Göksu ve FOUR Charger CEO’su Selçuk Aslan katıldı. 

‘Cari açığı azaltmaya destek olacağız’

CW Enerji ile yapılan anlaşma ile ilgili değerlendirmeler yapan Mehmet Taha Pınar, “CW Enerji yıllık 1,3 GW güneş paneli üretim kapasitesiyle Avrupa ve Türkiye’nin en büyük güneş paneli üretim firması. Bu alanda da sektörün ilk zamanlarından bugüne süre gelen başarılı ilişkimize bugün bir yenisini daha ekledik. Gerçekleştirdiğimiz iş birliği anlaşması ile 2023 yılında yapılacak güneş enerji santralı yatırımlarında, enerji alanında cari açığı azaltmaya destek olacağız. Aynı zamanda da yaklaşık 400 Milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek. Bu sayede 312 Bin ton karbon salınımı engellenmiş olacak. Toplam 220 Milyon dolar bütçe ile tamamlanacak olan yatırımlarla güneş enerjisinden üretilecek enerji ile yaklaşık 110 bin nüfuslu bir yerleşimin elektrik ihtiyacı karşılanmış olacak.” dedi.

Daha iyi bir dünya için çalışıyoruz

Yeni nesil teknoloji altyapılarından yenilenebilir enerji ve elektrikli şarj istasyonlarına kadar kurdukları ekosistemle, geleceğin teknolojisini bugünden kullandırdıklarını ifade eden Mehmet Taha Pınar, “Yeni nesil yenilenebilir enerji alanlarında, yenilikçi üretim ve yönetim teknolojileri ile katma değeri yüksek modeller geliştirerek, tüm kullanıcılara ulaştırılmasına öncülük eden global bir şirket olma vizyonuyla hareket ediyoruz. DBE Holding olarak her bir markamızla daha iyi bir dünya için çalışıyoruz.” dedi.

Devamını Oku

GES Yatırımcıları

Turbo Enerji, Pamesa’nın güneş fotovoltaik Projesinin genişletilmesine katılıyor

Yayın Tarihi

on

Yazar

Pamesa Grupo Empresarial, verimli bir şekilde tüketilmek üzere güneş enerjisi üretmek ve depolamak ve CO2 tasarrufunu en üst düzeye çıkarmak amacıyla, monokristal silikon modüller ve Turbo Energy şirketinden bir dizi hepsi bir arada SunBox Smart ekipmanı kurarak fotovoltaik güneş enerjisi planını genişletti.

SunBox ekipmanı, panellerden gelen güneş enerjisi kullanımını otomatik olarak ve anında optimize eden akıllı yönetim yazılımı kullanır. Bu anlamda şirket, “Yazılım, binanın enerji tüketim programları, herhangi bir zamanda elektriğin maliyeti veya herhangi bir zamanda mevcut ve gelecekteki hava durumu gibi parametrelere bağlı olarak güneş tarafından üretilen enerjinin tüketimi veya depolanması ile ilgili kararlar alır. belirli bir konum”.

Turbo Energy’nin de üyesi olduğu Umbrella Capital grubunun bir üyesi olan IM2 Energía Solar şirketi, tüm ofisi besleyen Pamesa Cerámica ofisleri için 256 kW güneş paneli ve 50 kWh pil kurdu. ve showroom kompleksi. Lojistik Merkezi’nde ağırlıklı olarak gece ve gündüz malzeme taşıyan forkliftlere güç sağlamak için kullanılacak 6,36 kW’lık paneller ve 107 kWh’lik piller bulunuyor.

Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com