Connect with us

Solar Panel

166 mm’lik hücreler ile güneş enerjisinde verim artacak

Yayın Tarihi

on

Çin devletine ait tek güneş paneli üreticisi olan HT Solar, 2021 Ocak ayında üretime başlayacağı 166 mm hücreli yeni nesil güneş panelleriyle yenilenebilir enerji sektörünü inovasyonla buluşturacak. Solar endüstrisinde fark yaratmaya hazırlanan hücreler, hem daha fazla performans hem de yüksek oranda verimlilik sağlayacak.

İstanbul Tuzla’daki fabrikasında yıllık 800 MW güneş paneli üretim kapasitesiyle HT Solar, teknolojik gelişmeleri sektöre entegre etmeye devam ediyor. Kaliteli üretimi ve yüksek kapasitesi ile birçok projenin çözüm ortaklığını üstlenen HT Solar, 2021 Ocak ayında üretmeye başlayacağı 166 mm hücreli yeni nesil güneş panelleriyle pazarın ihtiyaç ve taleplerine yanıt verecek.

2021 yılının en dikkat çeken ürünü 166 mm hücreli güneş panelleri olacak

Geleceği şekillendiren teknolojileri iş süreçlerine dahil ederek sektör adına güçlü bir ekosistem yaratmak istediklerini söyleyen HT Solar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ahmet Beler; “Yeni nesil mühendislik ve robotik sistemler bizim işimizin omurgasını oluşturuyor. Bu çerçevede yeni yaklaşımlar geliştirerek ürün yelpazemizi her geçen gün çok daha işlevsel hale getiriyoruz. Bu kapsamda 2021 yılında en çok öne çıkan ürünümüz 166 mm hücreli yeni nesil güneş panelleri olacak. Lansmanını yapacağımız 166 mm hücreli yeni nesil güneş panellerinde half-cut hücre teknolojisi kullanıyoruz. 166 mm yeni tip hücreler büyük boyutta olduğundan mikro çatlakların olmasını önlemek amacıyla half-cut hücre teknolojisi tercih ediliyor. HT Solar’ın yepyeni üretimi olan 166 mm hücreli yeni nesil güneş panellerinde 455W’a varan güç çıkış performansı elde ediyoruz. Yeni yatırımlarımızla birlikte 166 mm’lik ve Multi-Busrbar (MBB) olarak adlandırılan daha yüksek verimli panellerin üretimine başlıyoruz. İnovatif ürünlerle sektördeki dinamikleri yakalamayı, dünya çapında büyük iş birliklerine imza atmayı, endüstriye temiz, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

Referans projelere imza atmaya devam edecek

Türkiye’nin yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji anlamında çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Mustafa Ahmet Beler; “Türkiye pazarındaki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyor, uluslararası iş birlikleri ile bu potansiyeli en etkili şekilde kullanabilecek projelere çözüm ortaklığı yapıyoruz. Şu an Türkiye’de önemli referans projelere imza atıyoruz. Bunun yanı sıra mevcut pazarlardaki payımızı artırmak için yeni pazarlara açılmayı gündemimize aldık. İhracat anlamında geniş bir ağa sahibiz. ABD ve Avrupa pazarına ürün ihraç etmek için gerekli tüm sertifikalara sahip olduğumuzdan tüm ürün gamımız ihracata uygun olarak oluşturuluyor. En büyük pazarımız ABD. ABD pazarına 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz 400 MW’lik sevkiyatın ardından, 2020 yılında da 400MW hedefini tutturarak en prestijli projelerin çözüm ortağı olmaya devam ettik. Dünyanın ve Türkiye’nin sahip olduğu güneş enerjisi potansiyelini çevreci vizyonla daha iyi kullanmasına katkı sağlamayı ve enerji maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Devamını Oku
Advertisement
Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Solar Panel

Solkompaniet ve Bouygues Energies & Services, İsveç güneş PV pazarında işbirliğine başlıyor

Yayın Tarihi

on

Yazar

Solkompaniet ve Fransız Bouygues Energies & Services’in ortaklığıyla İsveç güneş PV pazarının genişlemesi odak noktasında yer alıyor. Bu işbirliği, İsveç’teki sürdürülebilir enerji dönüşümüne katkıda bulunarak, büyük ölçekli güneş enerjisi parklarının talebini karşılamayı amaçlıyor.

Yatırımcılar, şirketler ve diğer enerji oyuncuları arasında maliyet etkin ve katma değerli elektrik üretimine yatırım yapmak isteyenler arasında güneş parklarına olan ilgi güçlü bir şekilde artmaktadır. Aynı zamanda, elektrik talebinin taşımacılık ve endüstrinin elektrikleşmesiyle keskin bir şekilde artması bekleniyor.

Son on yılda, İsveç’te inşa edilen güneş parklarının boyutu 1 MW’dan 20 MW’a kadar (bugün işletmede olan en büyük çiftlik boyutu) büyüdü. Bir sonraki adımın, İsveç’in enerji karışımındaki yenilenebilir enerji payını artırmak için daha fazla büyük ölçekli güneş parkı yapmak olduğu düşünülüyor.

İsveç güneş enerjisi liderlerinden biri olan Solkompaniet, 1-100 MW aralığındaki PV güneş enerjisi projelerinin yanı sıra büyük ölçekli güneş parkları inşa etme kapasitesini güçlendiriyor. Küresel EPC uzmanı Bouygues Energies & Services ile stratejik işbirliği, İsveç’teki büyük ölçekli segmentte güneş geliştiricileri için rekabetçi ve en iyi sınıf EPC hizmetlerini sağlamayı mümkün kılacak.

“En büyük güneş parklarını İsveç’te yüksek bir hızla inşa etme imkanı vermek için Bouygues Energies & Services ile bir ortaklık kurmanın büyük avantajlarını görüyoruz. Büyük ölçekli projeler ve güç iletiminde eşsiz deneyim ve uzmanlıkları var” diyor Marina Sundman, İş Birimi Direktörü, Solkompaniet.

“Bu ortaklık, yerel koşulların tam bilgisiyle büyüyen İsveç pazarındaki müşterilerimizin öncü projelerine yanıt vermemize izin veriyor. Aynı değerleri ve hedefleri paylaştığımız saygın ve bilgili bir ortak olan Solkompaniet ile çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz” diyor Bouygues Energies & Services’in Energies BU’nun İcra Başkan Yardımcısı

Devamını Oku

Büyük Ölçekli Güneş Projeleri

Asunim’in Génese Natural Ortaklığından Portekiz’e 13 Milyon Euro’luk Güneş Tarlası

Yayın Tarihi

on

Yazar

ASUNİM, Portekiz’de ortağı olduğu Génese Natural ile birlikte Faro’da bulunan fotovoltaik santrali’ne 13 milyon Euro yatırım yaptı. ASUNIM Türkiye ve Portekiz ekibi tarafından yürütülecek proje, yıllık 24 GWh elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip olacak, bu sayede yılda 6 bin tondan fazla CO2 salınımı önlenecek ve yılda yaklaşık 7 bin evin elektrik ihtiyacını sağlayacak temiz enerji üretilecek.

Algarve bölgesinde yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik alanında güçlü yapısı ile faaliyet gösteren, ASUNİM’in ortağı olduğu Génese Natural şirketi Faro’daki Santa Bárbara de Nexe Fotovoltaik Santrali’nin inşası ve geliştirilmesine 13 milyon Avro yatırım yaptı. Geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleşen projenin temel atma törenine Faro Belediye Başkanı Rogério Bacalhau, Génese Natural temsilcisi Rogério da Ponte ve ASUNİM Group Direktörü Andreas Schuenhoff katıldı.

Santa Bárbara de Nexe Fotovoltaik Elektrik Santrali’ne yapılan yatırımın, şirketin Portekiz pazarındaki varlığını güçlendiren çok önemli bir adım olduğuna değinen Génese Natural’in temsilcisi Rogério da Ponte “Bu, Portekiz’de geliştirmekte olduğumuz yenilenebilir enerji üretmeye yönelik birkaç projeden sadece biri ve Faro bölgesinde güneş enerjisi üretimi anlamında hayati bir etkiye sahip. Solar ışıma anlamında ise Avrupa kıtasının en iyilerinden! Yaklaşık 24 hektarlık bir brüt alanı kaplayan GES santralinin inşaatı halihazırda devam ediyor ve 14 hektarlık bir alana dağıtılmış, çift yüzeyli 540Wp’lik 24 binden fazla güneş paneline tekabül eden 13MWp’nin kurulumunu içeriyor. Şebekeye bağlandıktan sonra, fotovoltaik park, yıllık 24 GWh elektrik üretim kapasitesine sahip olacak ve bu da 6.943 eve tedarik sağlamasına ve yılda 6.093 ton CO2 emisyonunun önlenmesine olanak sağlayacak” dedi.

Génese Natural şirketi olarak çevresel kaygıları her zamanki gibi ön planda tuttuklarını belirten Rogério da Ponte, Santa Bárbara de Nexe fotovoltaik santralinin bulunduğu bölgede 8 hektara kadar genişleyen bir alanda çevresel etkiyi olumsuz etkileyecek olası durumları en aza indirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Bu anlamda önceliklerinin; mevcut biyoçeşitliliğin korunması ve permakültür yönetimi, sıfır pestisist kullanımı gibi yöntemlerle birlikte yaratılacak doğal koridorların parkın ana alanları arasına kurulması olacağını bildirdi.

Birçok ulusal ve yabancı projeyi inşa eden, geliştiren ve bunlara yatırım yapan ASUNİM’in Group Direktörü Andreas Schuenhoff, “Portekiz sadece coğrafi özellikleri nedeniyle değil, aynı zamanda fosil enerji kaynaklarının eksikliği sebebiyle de güneş enerjisi üretimi açısından da her zaman muazzam bir potansiyele sahip olmuştur. Günümüzde güneş enerjisine ve sürdürülebilir kalkınmaya artan bir ilgi ve yatırım var, bunların artık hem dünyanın geleceğine hem de ülkelerin ekonomisine değer kattıkları aşikar. İklim değişikliğine karşı fosil yakıt ithalatını ve ülkenin enerji bağımlılığını azaltmalıyız “dedi.

Faro Belediye Başkanı Rogério Bacalhau ise yaptığı açıklamada “Bu tesisin açılışı Faro Belediyesi için ayrı bir önem taşıyor, çünkü bu proje çevresel sürdürülebilirlik politikamızı, yenilenebilir ve çevre dostu enerji konusundaki hedeflerimizi destekliyor. Aynı zamanda herkes tarafından erişilebilir bir enerji kaynağı ve mevcut enerji kaynakları ile karşılaştırıldığında rekabetçi çözümler sunuyor, böylece ülkemizin en çok güneş ışığı alan bölgesinde bu büyüklükte ve bu yapıda bir fotovoltaik park kurmak daha da anlam kazanıyor. Herkese ait olan ve herkesin hizmetine sunulan bir doğal kaynağın gelecek nesillerden ödün vermeden maksimize edilmesinden mutluluk duyuyorum.” dedi.

Toplam 24 bin çift yüzeyli panelden oluşan, 13 MWp’lik Santa Bárbara de Nexe projesinin 2022 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Bir ASUNİM ortaklığı olan Genese Natural şirketi bu yatırımları da dahil olmak üzere Portekiz’de toplamda 100MW kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali inşa etmeyi hedefliyor.

Devamını Oku

Büyük Ölçekli Güneş Projeleri

Ekvator Enerji Grubu’ndan 4. güneş santrali yatırımı

Yayın Tarihi

on

Yazar

Ekvator Enerji Grubu, ülkemizin yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi yatırımlarına devam ediyor. Ekvator Enerji Grubu yeni yatırımı 6,94 MW kurulu güce sahip Batman GES ile toplam kurulu gücünü 28,05 MW’a çıkardı.

Ekvator Enerji Grubu, Şanlıurfa ilinde 100.627 m2 alanda kurulu, 26.195 adet güneş paneli kullanılan ve 6,94 MW kurulu güce sahip olan Batman Güneş Santrali’ni satın alarak elektrik üretim gücünü artırdı. Bu sayede, ortalama 2.460 adet meskenin yıllık elektrik ihtiyacının karşılanması ve 312.980 adet ağacın çevreye sağlayacağı katkıya denk karbon salınımının azaltılması hedeflenmektedir.

Ekvator Enerji Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Kubilay Şakar yeni yatırımları ile ilgili “Gelecek nesillere karşı yeşil bir dünya bırakma sorumluluğumuz olduğu inancıyla yatırımlarımızı yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi doğrultusunda yaparak yakın zamanda imzalanan Paris Anlaşması’nı destekliyoruz. Sadece Türkiye’de değil dünyada iklim değişikliği ile sürdürülen mücadelede şirketlere de büyük rol düşüyor. Bu yatırımımızla birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarından üretimde toplamda 28,05 MW kurulu güce ulaştık ve santrallerimizden elde edilen elektrik üretimi ile yılda toplam 1.275.475 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk karbon salınımının azaltılmasına katkıda bulunuyoruz.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Devamını Oku
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com