Connect with us

Sektör Haberleri

“2020’de 1.500 MW GES kurulum hedefine ulaşılmasını bekliyoruz”

Yayın Tarihi

on

GENSED ve Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ ile bir röportaj gerçekleştirdik. Geride bıraktığımız yılın bir GES değerlendirmesini yapan Demirdağ, yeni döneme ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Güneş enerjisi sektörü hakkında genel olarak bir değerlendirme alabilir miyiz?

Türkiye’de geçmişi ancak 2014 yılına kadar uzanan güneş enerjisi sektörü, 40 MW kurulu güç ile başlayan yatırımlarını artırarak, büyümesini sürdürüyor. Yaşanan gelişmeler, elde edilen sonuçlar ve yapılan projeksiyonlar ışığında sektörün 2020 yılına iyi bir başlangıç yaptığını söyleyebiliriz. Türkiye güneşte 6 bin megavatlık kapasiteyi yakaladı ve sadece son 3 yıllık dönemde kurulu güç yüzde 72 artış gösterdi.

Geride bıraktığımız yılı nasıl değerlendiriyorsunuz sektör açısından?

Sektör, 2019 yılının ilk yarısında mevcut lisanslı projelerin azalmış olması ve az sayıda lisanslı projenin hayata geçmesi sebebiyle sınırlı büyüdü diyebiliriz.  Güneş enerjisi sektörü, yılın ikinci yarısında çatı uygulamalarını kapsayan yeni lisanssız yönetmeliğinin yayınlanması, elektrik tarifelerindeki artışlar ve süresi biten lisanssız projelere ilave 3 aylık süre verilmesi ile hareketlendi. Sektörümüzün beklentisi, güneş enerjisine yatırımların devam ederek, her yıl düzenli olarak 1.5-2 GW arası güneş enerjisi santrali (GES) kurulumunun gerçekleşmesi ve ilerleyen yıllarda da bu kurulum kapasitesinin sürekliliğinin sağlayacak bir pazarın oluşması.

GENSED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ

Sektör alt yapısı ve deneyimi ile 2023’e hazır mı sizce? 

Sektörümüz 2017 yılında yakaladığı ivmeyi sürdürüyor. Kasım 2019 itibariyle 5.894 MW’lik kurulu güce ulaşmış durumdayız. Türkiye’nin toplam kurulu gücünün Kasım sonunda 91 bin 269 megavat, toplam elektrik üretiminin 22 milyar 974 milyon 402 bin kilovatsaat olduğu göz önüne alındığında güneş enerjisinin payı; kurulu güçte yüzde 6.45, üretimde ise yüzde 3.31. Türkiye, neredeyse sıfırdan başladığı güneş enerjisi sektöründe şirketlerin, devletin ve diğer tüm paydaşların katkılarıyla büyüyor. Biliyoruz ki daha yolun çok başındayız. Gidecek uzun bir yolumuzun olduğunu söylemek gerekiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın her yıl 1.000 MW, 10 yılda ise toplam 10 bin MW’lık kurulu güç hedefi bulunuyor. Sektörümüz altyapısıyla, deneyimiyle buna hazır, biz bu hedefi yakalayabiliriz.

Türkiye’de güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payı nedir? 

Güneşin Türkiye’deki toplam elektrik üretimi içindeki payının artmasına yönelik her hamle, ülkemizin refahı açısından gerekli. Yerli ve milli enerji kaynağımız olan güneşe yapılan her yatırım, Türkiye’nin ekonomisini güçlendirecektir. Bunun için yeni kapasiteler açılarak GES yatırımlarının desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Mevcut kurulu güç sayesinde Türkiye, ithal doğalgaza harcayacağı 600 milyon dolarlık bütçeyi ekonomisine kattı. Güneş sistemlerinin yaklaşık 30 yıl ömrü olduğu düşünülürse, bu da 18 milyar dolarlık tasarruf edilmesi ve böyle bir meblağın Türkiye bütçesine kazandırılması demek. İşin çok önemli bir boyutu daha var, o da çevre. 1 MW’lık GES, karbon emisyonunu 500 bin ağaca eşit oranda önlüyor. 

Önemli olan elde ettiğimiz bu başarının devamlılığının sağlanabilmesi. Türkiye büyük potansiyelinin daha iyi farkına vararak, gökyüzünü görebildiği her yerde, tarım yapılmayan arazilerini, fabrika, mesken, şirket çatılarını ekonomisine dahil ederek kendi güneşinden enerjisini üretmeli.

Sektörün 2020 hedefleri arasında neler var? 

Sektörün hızlı bir ivme kazanarak şu ankinden daha iyi bir noktaya gelmesi için bir an önce hayata geçirilmesini beklediğimiz bazı düzenlemeler var. YEKA GES-3 (10 MW’lık parçalar halinde yaklaşık 40 ilde yerli malı kullanım karşılığı 1.000 MW kapasite tahsisi) ihale şartnamesinin çok kısa süre içinde yayınlanmasını bekliyoruz. 2020 yılının ilk yarısı içinde YEKA GES-3, ikinci yarısında YEKA GES-2 (500 MW Şanlıurfa, 200 MW Hatay ve 300 MW Niğde de olmak üzere yerli malı kullanım karşılığı 1.000 MW kapasite tahsisi) ihalelerinin gerçekleşmesi de sektörün önemli beklentileri arasında yer alıyor. 2020 yılı içerisinde Hibrit Yönetmeliği’nin (lisanslı proje sahaları içerisinde yenilenebilir enerjiye dayalı üretim santrallerinin kurulmasına olanak sağlayan düzenleme) yayınlanması, lisanssız çatı uygulamalarında başvurularında yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve yatırımcıların ihtiyacına yönelik mevzuatta gerekli düzenlemelerinin yapılması yönünde beklentimiz bulunuyor. Bunların gerçekleşmesi halinde güneş enerjisi sektörünün 2020 yılı içerisinde 1.500 MW GES kurulum hedefine ulaşmasını bekliyoruz. Artan elektrik fiyatları, azalan GES yatırım maliyetleri ve teknolojideki gelişmeler başta çatı uygulamaları olmak üzere GES kurulumlarının her alanda artarak devam edeceğini çok net bir şekilde gösteriyor.

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projelerinin sektöre ne tür katkılar sunmasını bekliyorsunuz? 

Ticaret Bakanlığı’nın ihracatın arttırılmasına yönelik olarak uyguladığı bir destek olan UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) Programı kapsamında 20 GENSED üyesinin katılımı ile proje başlatıldı. Desteğin temel amacı, proje grubundaki firmaların ihracat yapmasını sağlamak ve döviz getirici faaliyetlerin arttırılması. Günümüz ekonomik durumu göz önünde bulundurulduğunda, döviz kurlarındaki oynaklık ve yurtiçi pazardaki daralma sektörün yurtdışı pazarlara yönelik çalışmasının önemini açıkça gösteriyor. UR-GE projesinde hem yurtdışındaki fırsatların değerlendirilmesi hem de yeni uluslararası iş birlikleri ile ülkemize döviz girişinin artmasının sağlanması hedeflenmekte olup ülkemizin güneş enerjisi alanındaki deneyimi ve başarısı yurtdışında atılacak adımlarla perçinlenerek sektörün geleceğine önemli katkı sağlayacaktır.

Son olarak neler eklemek istersiniz?

Güneş enerjisi odaklı olarak ilk kez 2020 yılında düzenlenen olan Solar İstanbul Fuarı’nın da sektör beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşmesi hedefliyoruz. 

 

Yıllara Göre Türkiye’nin Güneş Enerjisi Kurulu Gücü
YIL KURULU GÜÇ (MW)
2014 40
2015 249
2016 832
2017 3.420
2018 5.003
2019 5.995

*Kaynak: TEİAŞ

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Devamını Oku
Advertisement
Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sektör Haberleri

SÜT-D, Türkiye’nin düşük karbon kahramanlarını ödüllendirdi

Yayın Tarihi

on

Yazar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ana desteğinde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D), ‘İklim Dirençli Sanayi ve Güçlü Türkiye’ başlığında 8. İstanbul Karbon Zirvesi’ni 2 Mayıs 2023’te İTÜ tescilli yeşil yerleşkesinde yüksek paydaş katılımıyla gerçekleştirdi. Düşük Karbon Kahramanı Ödül Töreni’nde kuruluşların karbon yönetimine katkı başarıları marifet iltifata tabidir diyerek ödüllendirildi.

İklim dirençli üretim, büyüme ve ihracat gücümüzü artırmayı başarabiliriz diyen İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, “Endüstrinin yeşil, döngüsel, dijital dönüşümde düşük karbon ekonomisi yolu şarttır. Sürdürülebilir üretim, tüketim ve hizmette karbon yönetimini mükemmel başaranları, düşük karbon ekonomisi için uğraş verenleri desteklemeyi ve böylece toplumda konunun bilinirliğini paydaş katılımı ile artırmayı hedefleyen SÜT-D, sürdürülebilirlik yönetimi üst başlığında başta çevresel göstergelerinde olmak üzere sosyal ve yönetişimsel göstergelerine yansıyan sera gazı azaltımı başarılarını ödüllendirmekte. Ödül bir yarışma ile takdim edilmemekte, adaylar birbiri ile karşılaştırılmamakta. Adayların yanı sıra, SÜT-D’nin sektörel izlemesi ile belirlenen kişi ve kurum başarıları da değerlendirilmekte. Bu yıl 2022 Sezonu Bölüm 316’daki Küresel Isınma Skeci ile küresel ısınma, iklim değişikliği ve karbon ayak izini güldürüp düşündürerek anlatarak yaygın bilinirliğe mühim katkı sunan, skeçlerinde insan ve doğa korumayı hep öncelikleyen GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW’u 2023 SÜT-D Düşük Karbon Kahramanı ilan ettik. Zirvemizin neşesi olan ödülü Erdem Yener ve Uğur Bilgin aldı. Biz onları çok seviyorduk. Daha da çok sevdik. Ödül takdim ettiğimiz kahramanlarımızı kutluyor, düşük karbon ayak izli, mutlu ve sürdürülebilir yaşam diliyoruz” açıklamasını yaptı.

Atıktan enerji üretiminde karbon ayak izini düşürenler

Yeşil Enerji: ATY uygulaması ile AKADEMİ Çevre, Evimizin Atığı, Tesisimizin Yakıtı projesi ile İSTAÇ, RETOX: Sıfır Yakıt, Sıfır Karbon teknolojisi ile SANTES ödüllendirildi.

Geri dönüşümün teknik cazibesini karbon yönetiminde uygulayanlar

Ahşap Paletin Sürdürülebilir Yolculuğu için BENLİ Grup, Atık Yağlar Dönüşür, Gelecek Dönüşür projeleriyle BİYODİZEL Sanayi Derneği ve PRİL Türkiye, Atıktan Beyaz Altına: Geri Dönüştürülmüş EPS’nin Gücü ürünü ile CFN Kimya, Geleceğede  Uyumlu Motor Yağı Ambalajı ile PETROL OFİSİ ödül sahibi oldu.

Güneş gücünü karbon yönetiminde ışıldatanlar

Uşak RES’e Yardımcı GES, Sürdürülebilir Doğa İçin Karbonsuz Prosesi ile AYDEM Yenilenebilir Enerji, Yukarıda Üret, Aşağıda Tüket ile KADOOĞLU Yağ, Enerjimiz Güneş, Geleceğimiz Sürdürülebilir projesi KİMPUR ödül alırken KONTROLMATİK Temiz Enerjimiz Polatlı İçin, SHELL&TURCAS PETROL Enerjisini Güneşten Alan Shell Yakıt İstasyonları uygulamaları ödüllendirildi.

Yenilenebilir enerji kaynaklı iklim dostu başarılar

İklimi Önemse, Karbonsuz Yaşamı Özümse ile GAMA Enerji, Türkiye Ekonomisinin Yeşil Büyüme Yolunda Kalkınmasını Desteklemek Amacıyla Sürdürülebilir Biyokütle Kullanımı Projesi ile TAGEM ve UNDP, GECO: İklim Dostu Jeotermal projesiyle ZORLU Enerji ödüle layık bulundu.

Düşük karbon ayak izi için yenilikçi ürünler
AKÇANSA’nın Yeşil Formülasyon: Sürdürülebilir Ürün Hareketi; BETEK Boya’nın Dış Cephe Isı Yalıtım Seferberliği; KALYON PV’nin Karbonsuz Yarınlara Enerjiyi Taşıyan Ekotasarımı, Veri Merkezini Soğut, Dünya’yı Koru diyen SYSTEMAIR HSK ödül kazandı. 

Yenilikçi çözümlerle sera gazı salım azaltanlar

Sayaç Okumada Düşük Karbon Çözümü ile AKSA Doğal Gaz; Karbonsuz Buhar süreci ile CARGILL Türkiye,  ESCO Modeli ile Enerji Verimliliği ve Karbonsuzlaşma çözümü ile ESCON; Enerji ve Doğal Kaynak Yönetim Sistemi ile HALKBANK, Sürdürülebilirlik Programı: Geleceğimizi Koruyoruz diyen IRON MOUNTAIN, Lokomotif Otomasyonu ile Karbonsuz Yolculuk teknolojisini sunan PETRONET, İnsan ve Çevre Odaklı Bankacılık uygulamasıyla TÜRKİYE KALKINMA ve YATIRIM BANKASI, Ttessa: Akıllı Enerji Yönetim Platformu ile TÜRKTELEKOM ödülle taltif edildi.

Sosyal etkiyle karbon yönetimi başarıları

Türkiye’nin İlk Sorumlu Sürdürülebilirlik İletişimi Politikası ile ilerleyen TSKB, Değişim Seninle Başlar projeleriyle 2 FUTURE Sosyal Girişim yarattıkları yaygın etkiyle Düşük Karbon Kahramanı ilan edildiler. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM ve TÜKETİM DERNEĞİ

2023 DÜŞÜK KARBON KAHRAMANLARI

  1. AKADEMİ ÇEVRE: Yeşil Enerji: ATY
  2. AKÇANSA: Yeşil Formülasyon: Sürdürülebilir Ürün Hareketi
  3. AKSA DOĞALGAZ: Sayaç Okumada Düşük Karbon Çözümü
  4. AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ: Uşak RES’e Yardımcı GES, Sürdürülebilir Doğa İçin Karbonsuz Proses
  5. BENLİ GRUP: Ahşap Paletin Sürdürülebilir Yolculuğu
  6. BETEK BOYA: Dış Cephe Isı Yalıtım Seferberliği
  7. BİYODİZEL SANAYİ DERNEĞİ ve PRİL TÜRKİYE: Atık Yağlar Dönüşür, Gelecek Dönüşür
  8. CARGILL TÜRKİYE: Karbonsuz Buhar
  9. CFN KİMYA: Atıktan Beyaz Altına: Geri Dönüştürülmüş EPS’nin Gücü
  10. ESCON: ESCO Modeli ile Enerji Verimliliği ve Karbonsuzlaşma
  11. GAMA ENERJİ: İklimi Önemse, Karbonsuz Yaşamı Özümse
  12. GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW: 2022 Sezonu Bölüm 316’daki Küresel Isınma Skeci
  13. HALKBANK: Enerji ve Doğal Kaynak Yönetim Sistemi
  14. IRON MOUNTAIN: Sürdürülebilirlik Programı: Geleceğimizi Koruyoruz
  15. İSTAÇ: Evimizin Atığı, Tesisimizin Yakıtı
  16. KADOOĞLU YAĞ: Yukarıda Üret, Aşağıda Tüket
  17. KALYON PV: Karbonsuz Yarınlara Enerjiyi Taşıyan Ekotasarım
  18. KİMPUR: Enerjimiz Güneş,Geleceğimiz Sürdürülebilir
  19. KONTROLMATİK: Temiz Enerjimiz Polatlı İçin
  20. PETRONET: Lokomotif Otomasyonu İle Karbonsuz Yolculuk
  21. PETROL OFİSİ: Geleceğe de Uyumlu Motor Yağı Ambalajı
  22. SANTES: RETOX: Sıfır Yakıt, Sıfır Karbon
  23. SHELL&TURCAS PETROL: Enerjisini Güneşten Alan Shell Yakıt İstasyonları
  24. SYSTEMAIR HSK: Veri Merkezini Soğut, Dünya’yı Koru
  25. TAGEM ve UNDP: Türkiye Ekonomisinin Yeşil Büyüme Yolunda Kalkınmasını Desteklemek Amacıyla Sürdürülebilir Biyokütle Kullanımı Projesi
  26. TSKB: Türkiye’nin İlk Sorumlu Sürdürülebilirlik İletişimi Politikası
  27. TÜRKİYE KALKINMA ve YATIRIM BANKASI: İnsan ve Çevre Odaklı Bankacılık
  28. TÜRKTELEKOM: Ttessa: Akıllı Enerji Yönetim Platformu
  29. ZORLU ENERJİ: GECO: İklim Dostu Jeotermal
  30. 2 FUTURE SOSYAL GİRİŞİM: Değişim Seninle Başlar

Devamını Oku

Sektör Haberleri

IRENEC 2023 yarın kapılarını açıyor, yenilenebilir enerji sektörü 13. kez buluşuyor

Yayın Tarihi

on

Yazar

Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı IRENEC 2023, yarın başlıyor. ‘Yerel Enerji Karar Destek Araçlarıyla 2030’a kadar 100 İklim-Nötr ve Akıllı Şehir’ başlığıyla yenilenebilir enerji sektörünü 13. kez bir araya getirecek olan konferans, 6 Mayıs’a kadar devam edecek.

Yenilenebilir enerji entegrasyonu, Avrupa Yeşil Anlaşması, enerji dönüşümü 2050, yenilenebilir enerji teknolojileri ve uygulamaları gibi konferans başlıklarıyla; mevcut enerji ağını gelecekte yüzde 100 yenilenebilir enerjiye dönüştürme yönündeki küresel hedefe odaklanan IRENEC, sektörü 13. kez bir araya getiriyor. Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği, EUROSOLAR Türkiye tarafından organize edilen, birçok ulusal ve uluslararası organizasyon tarafından da desteklenen IRENEC 2023, İstanbul Beykent Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi’nde yarın başlıyor. 4 – 6 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan konferansın konuşmacıları arasında, sektörün yakından tanıdığı birçok isim yer alıyor.

IRENEC 2023 konuşmacıları arasında;

  • Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği (EUROSOLAR) Türkiye Başkanı ve İstanbul Beykent Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar,
  • Rektör Prof. Dr. Volkan Öngel,
  • T.C.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği Başkanlığı Başkan Yrd. Dr. Tuğba Dinçbaş,
  • Dünya Rüzgâr Enerjisi Birliği Genel Sekreteri Stefan Gsanger,
  • EUROSOLAR Başkanı Prof. Peter Droege,
  • Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve daha pek çok önemli isim yer alıyor.

Kaydınızı IRENEC 2023 bağlantısı üzerinden oluşturabilirsiniz.

Devamını Oku

Sektör Haberleri

Europower Enerji, 20 Nisan’da borsada işlem görmeye başlıyor…

Yayın Tarihi

on

Yazar

Europower Enerji’nin 2.238.741 yurtiçi bireysel yatırımcı başvuru sayısı ile rekor düzeyde talep gören halka arzı tamamlandı. Europower, Türkiye’de bugüne değin gerçekleştirilen halka arzlar arasında en çok yatırımcının başvurduğu ve en çok yatırımcıya dağıtımı yapılan halka arz sonrası EUPWR koduyla 20 Nisan 2023 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlıyor.

Ak Yatırım liderliğinde 41 üyeden oluşan bir konsorsiyumun aracılık ettiği ve Europower paylarının 40,60 TL sabit fiyatla yatırımcı ile buluştuğu halka arzda toplam 2 milyon 118 bin 379 yatırımcıya 50 milyon adet ve ek satış kapsamında 10 milyon adet olmak üzere toplam 60 milyon adet payın satışı yapıldı. Toplam halka arz büyüklüğü ise 2 milyar 436 milyon TL olarak gerçekleşti.

Halka arza liderlik eden Ak Yatırım’dan yapılan açıklamaya göre, halka arz edilen payların yüzde 83,33 oranındaki 50 milyon adedi yurtiçi bireysel, yüzde 14,17 oranındaki 8,5 milyon adedi yurtiçi kurumsal, yüzde 2,50 oranındaki 1,5 milyon adedi grup çalışanlarına dağıtıldığı bildirildi ve yapılan açıklamada Europower halka arzının sermaye piyasalarında önemli iz bırakan bir halka arz olarak tarihe geçtiği bilgisi verildi.

M. Behiç Harmanlı

Girişim Elektrik A.Ş.’nin ve bağlı ortaklığı olan Europower Enerji’nin de Yönetim Kurulu Başkanı olan M. Behiç Harmanlı, gerçekleşen halka arzda yüksek talep beklediklerini ancak rekor düzeyde talep ile karşılaşmaktan dolayı gururlu olduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Halka arzımızda yurtiçi bireysel yatırımcılardan planlanan tahsisat tutarının 3,38 katı talep geldi ve şirketimizin 2 milyon 118 bin 379 yeni ortağı oldu. Önceki yıl da Girişim Elektrik halka arzında önemli bir başarı yakalayarak bir yılda yüzde 1300 getirisi ile Borsa İstanbul’un yatırımcısına en çok kazandıran şirketi olduk. Şimdi Europower Enerji ile de yeni ortaklarımızla daha büyük başarılar hedefliyoruz. Halka arzdan elde edilen gelir ile yeni yatırımlarımızı, kapasite artış planlarımızı hayata geçireceğiz ve ürün çeşitliliğimizi de artırmayı düşünüyoruz. Biz ülkemizin geleceğine olan inancımızı yinelerken, yatırımcılarımız da şirketimizin geleceğine duydukları güveni göstererek bizi gururlandırdı.”

Europower Enerji Hakkında:

Girişim Elektrik A.Ş. bağlı ortaklığı olan ve kurulduğu 2008 yılından bu yana hızlı büyümesini sürdüren Europower, enerjinin üretiminden iletimine, dağıtımından akıllı hale getirilmesine kadar her alanda en iyi teknolojilerle bütüncül çözümler sunuyor. Sahip olduğu üretim kapasitesi, alanında uzman insan kaynakları, güçlü kurumsal yapısı ile sektör lideri konumundaki şirket, global ölçekte de 5 kıta ve 70’e yakın ülkedeki faaliyetleri ile dünyanın önde gelen sektör oyuncuları arasında yerini almak için stratejik ilerlemesini sürdürüyor.

Europower Enerji, 7 faal fabrikası ve yapımı devam eden 3 adet fabrikası ile yüksek gerilim, orta gerilim ve alçak gerilim elektrik ekipmanları ve sistemlerini 420kV’akadar her gerilim seviyesinde üreten, bunun yanında dünya çapında proje tasarımı, proje yönetimi, otomasyon ve SCADA, işletmeye alma, denetim, saha testleri ve eğitim hizmetleri gibi geniş bir yelpazede mühendislik hizmetleri sunuyor ve 31 farklı ana kategoride geniş ürün gamı ile sektörde önemli bir ihtiyacı karşılıyor.

Devamını Oku
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com