Connect with us

Sektör Haberleri

Bakan Dönmez: Bu yıl elektriğin yaklaşık yüzde 46’sı yenilenebilirden üretildi

Yayın Tarihi

on

Bakan Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin sunumunda, 2020 yılının ilk 9 ayındaki enerji üretim kaynaklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2020’nin ilk 9 ayında elektriğin yüzde 46’sının yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini belirterek “Geri kalan üretimin yüzde 34’ü kömürden, yüzde 19’u doğal gazdan, geri kalanı ise diğer kaynaklardan sağlanmış olup, yerli ve yenilenebilir kaynakların payı yüzde 61 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin sunumunda, Türkiye’de eylül sonu itibarıyla kurulu gücün 93 bin 207 megavata çıktığını söyledi. Türkiye’nin son 18 yılda elektrik tüketiminde ortalama yüzde 5’lik artış olduğunu aktaran Dönmez, 2000’in başlarında 130 milyar kilovatsaat olan tüketimin 2019 sonunda 303 milyar kilovatsaate yükseldiğini belirtti. Dönmez, 2020’nin ilk 9 ayında elektriğin yüzde 46’sının yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğine işaret ederek “Geri kalan üretimin yüzde 34’ü kömürden, yüzde 19’u doğal gazdan, geri kalanı ise diğer kaynaklardan sağlanmış olup, yerli ve yenilenebilir kaynakların payı yüzde 61 olarak gerçekleşmiştir” ifadesini kullandı.

Yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminin 2000’li yıllarda 34 milyar kilovatsaat olduğunu anımsatan Bakan Dönmez, “Bu, 2019’da dört katına çıkarak 133 milyar kilovatsaat oldu. 2020’nin ilk 9 ayında yenilenebilir enerjiden üretilen elektrik enerjisini kaynak bazında incelersek yaklaşık olarak, toplam elektrik üretimindeki hidroelektriğin payı yüzde 29, rüzgarın payı yüzde 8, güneşin payı yüzde 4, jeotermalin payı yüzde 3 ve biyokütlenin payı yüzde 2 olarak gerçekleşmiştir” bilgisini paylaştı. Bakan Dönmez, yenilenebilir enerji kaynaklı kurulu gücün 2020 Eylül sonunda 47 bin megavata ulaştığına dikkati çekerek, toplam kurulu gücün yarısından fazlasını oluşturduğunu vurguladı.

Yerli kömür ve doğal gaz

Dünya genelinde kömürün birincil enerji arzındaki oranının yüzde 26,9, elektrik üretimindeki oranının ise yüzde 38,2 olduğunu anımsatan Dönmez, “Yerli kömürün enerji arz güvenliğinde önemli bir enstrüman olması kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, ülkemizin linyit rezervine 11 milyar ton ilave edilerek toplam rezerv 8,3 milyar tondan 19,3 milyar tona çıkarılmıştır” ifadesini kullandı.

Dönmez, doğal gaz arz güvenliği kapsamında yıllık 32 milyar metreküp taşıma kapasitesine sahip Güney Gaz Koridoru’nun ana omurgasını oluşturan TANAP üzerinden 2020 Eylül sonu itibarıyla Türkiye’ye yaklaşık 7 milyar metreküp gaz sevkiyatı gerçekleştiğini bildirdi.

TANAP’ın Avrupa’ya gaz arz edecek kısmının çalışmalarının da tamamlandığını belirten Dönmez, TAP’ın işletmeye alınmasının ardından yıllık 10 milyar metreküp Azerbaycan gazının Avrupa’ya arz edileceğini vurguladı.

Dönmez, İzmir Aliağa’da ve Hatay/Dörtyol’da devreye alınan Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) terminallerinin ardından, Saros Körfezinde üçüncü FSRU tesisinin devreye alınması için çalışmaların devam ettiğini kaydederek “170 bin metreküp depolama ve günlük 28 milyon metreküp gazlaştırma kapasitesine sahip Türkiye’nin yeni FSRU gemisi Ertuğrul Gazi ise yıl sonunda ülkemizde olacaktır.” dedi.

YEKA ve nükleer enerji

Güneş Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) kapsamında Karapınar Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile yaklaşık 1,4 milyar dolar yatırım büyüklüğü olan Avrupa ve Orta Doğu’nun tek tam entegre güneş paneli üretim tesisinin açıldığını hatırlatan Dönmez, “Bu tesis sayesinde 100 milyon dolarlık panel ve ekipman ithalatı önlenecek olup burada üretilecek ilk yerli güneş panelleri 1000 megavatlık Karapınar GES’te kullanılacaktır.” dedi.

Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) birinci ünitesinin inşasına başlandığının altını çizerek şunları kaydetti: “Akkuyu NGS’nin ikinci ünitesi için inşaat lisansı verilmiş ve ikinci ünitenin temeli de 8 Nisan 2020’de atılarak temel döşemesi betonlama çalışmaları tamamlanmıştır. Akkuyu NGS’nin üçüncü ünitesi için 23 Temmuz’da sınırlı çalışma izni alınmış ve dördüncü ünite için yapılan inşaat lisansı başvurusu 3 Temmuz’da uygun bulunmuştur. Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında Akkuyu NGS’nin ilk ünitesini devreye alarak diğer ünitelerin de birer yıl arayla 2026 yılı sonuna kadar işletmeye alınmasıdır. Ayrıca bu çerçevede Rusya’da nükleer enerji alanında 102 lisans ve 47 yüksek lisans öğrencimiz eğitimine devam etmekte olup mezun olarak yurda dönen 143 öğrencimiz ise projede çalışmaya başlamıştır.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 1 Eylül 2018’de açılan doğal gaz piyasasında Ekim 2020 itibarıyla aktif 50 piyasa katılımcısı bulunduğunu belirterek, “2020’nin ilk 9 ayında bu piyasada 3 milyar liranın üzerinde hacme sahip doğal gaz ticareti gerçekleşmiştir.” dedi.

Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki bakanlığının 2021 yılı bütçesinin sunumunda, günlük işlemlerin yanında yıllık, çeyreklik, aylık vadelerde fiziksel teslimatlı elektrik ticaretinin yapılacağı Vadeli Elektrik Piyasası’nın da (VEP) yakın gelecekte hizmete sunulacağını söyledi.

Enerji verimliliği ve madencilik

Enerji verimliliğine önem verdiklerini ve bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Dönmez, şöyle devam etti: “Enerji verimliliği ve kaynakların sürdürülebilir kullanımı kapsamında, bina ve hizmetler, enerji, ulaştırma, sanayi ve teknoloji, tarım ve diğer bütün sektörleri ilgilendiren yatay konulara yönelik 55 eylemi kapsayan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ile 2017-2023 arasında kümülatif 23,9 milyon ton eşdeğeri petrol (MTEP) enerji tasarrufu planlanmış olup, tüm bu eylemlerin uygulanması halinde 2033’e kadar 30,2 milyar dolar mali tasarruf hedeflenmiştir. Sanayi sektörüne uygulanan verimlilik artırıcı proje destekleri kapsamında 2009’dan günümüze 287 projeye 32,8 milyon lira destek verilmiştir. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 136 milyon lira olarak gerçekleşmiş olup, yıllık 109 milyon lira tasarruf sağlanmıştır.” (Kaynak: aa.com.tr)

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Devamını Oku
Advertisement
Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sektör Haberleri

SÜT-D, Türkiye’nin düşük karbon kahramanlarını ödüllendirdi

Yayın Tarihi

on

Yazar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ana desteğinde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D), ‘İklim Dirençli Sanayi ve Güçlü Türkiye’ başlığında 8. İstanbul Karbon Zirvesi’ni 2 Mayıs 2023’te İTÜ tescilli yeşil yerleşkesinde yüksek paydaş katılımıyla gerçekleştirdi. Düşük Karbon Kahramanı Ödül Töreni’nde kuruluşların karbon yönetimine katkı başarıları marifet iltifata tabidir diyerek ödüllendirildi.

İklim dirençli üretim, büyüme ve ihracat gücümüzü artırmayı başarabiliriz diyen İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, “Endüstrinin yeşil, döngüsel, dijital dönüşümde düşük karbon ekonomisi yolu şarttır. Sürdürülebilir üretim, tüketim ve hizmette karbon yönetimini mükemmel başaranları, düşük karbon ekonomisi için uğraş verenleri desteklemeyi ve böylece toplumda konunun bilinirliğini paydaş katılımı ile artırmayı hedefleyen SÜT-D, sürdürülebilirlik yönetimi üst başlığında başta çevresel göstergelerinde olmak üzere sosyal ve yönetişimsel göstergelerine yansıyan sera gazı azaltımı başarılarını ödüllendirmekte. Ödül bir yarışma ile takdim edilmemekte, adaylar birbiri ile karşılaştırılmamakta. Adayların yanı sıra, SÜT-D’nin sektörel izlemesi ile belirlenen kişi ve kurum başarıları da değerlendirilmekte. Bu yıl 2022 Sezonu Bölüm 316’daki Küresel Isınma Skeci ile küresel ısınma, iklim değişikliği ve karbon ayak izini güldürüp düşündürerek anlatarak yaygın bilinirliğe mühim katkı sunan, skeçlerinde insan ve doğa korumayı hep öncelikleyen GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW’u 2023 SÜT-D Düşük Karbon Kahramanı ilan ettik. Zirvemizin neşesi olan ödülü Erdem Yener ve Uğur Bilgin aldı. Biz onları çok seviyorduk. Daha da çok sevdik. Ödül takdim ettiğimiz kahramanlarımızı kutluyor, düşük karbon ayak izli, mutlu ve sürdürülebilir yaşam diliyoruz” açıklamasını yaptı.

Atıktan enerji üretiminde karbon ayak izini düşürenler

Yeşil Enerji: ATY uygulaması ile AKADEMİ Çevre, Evimizin Atığı, Tesisimizin Yakıtı projesi ile İSTAÇ, RETOX: Sıfır Yakıt, Sıfır Karbon teknolojisi ile SANTES ödüllendirildi.

Geri dönüşümün teknik cazibesini karbon yönetiminde uygulayanlar

Ahşap Paletin Sürdürülebilir Yolculuğu için BENLİ Grup, Atık Yağlar Dönüşür, Gelecek Dönüşür projeleriyle BİYODİZEL Sanayi Derneği ve PRİL Türkiye, Atıktan Beyaz Altına: Geri Dönüştürülmüş EPS’nin Gücü ürünü ile CFN Kimya, Geleceğede  Uyumlu Motor Yağı Ambalajı ile PETROL OFİSİ ödül sahibi oldu.

Güneş gücünü karbon yönetiminde ışıldatanlar

Uşak RES’e Yardımcı GES, Sürdürülebilir Doğa İçin Karbonsuz Prosesi ile AYDEM Yenilenebilir Enerji, Yukarıda Üret, Aşağıda Tüket ile KADOOĞLU Yağ, Enerjimiz Güneş, Geleceğimiz Sürdürülebilir projesi KİMPUR ödül alırken KONTROLMATİK Temiz Enerjimiz Polatlı İçin, SHELL&TURCAS PETROL Enerjisini Güneşten Alan Shell Yakıt İstasyonları uygulamaları ödüllendirildi.

Yenilenebilir enerji kaynaklı iklim dostu başarılar

İklimi Önemse, Karbonsuz Yaşamı Özümse ile GAMA Enerji, Türkiye Ekonomisinin Yeşil Büyüme Yolunda Kalkınmasını Desteklemek Amacıyla Sürdürülebilir Biyokütle Kullanımı Projesi ile TAGEM ve UNDP, GECO: İklim Dostu Jeotermal projesiyle ZORLU Enerji ödüle layık bulundu.

Düşük karbon ayak izi için yenilikçi ürünler
AKÇANSA’nın Yeşil Formülasyon: Sürdürülebilir Ürün Hareketi; BETEK Boya’nın Dış Cephe Isı Yalıtım Seferberliği; KALYON PV’nin Karbonsuz Yarınlara Enerjiyi Taşıyan Ekotasarımı, Veri Merkezini Soğut, Dünya’yı Koru diyen SYSTEMAIR HSK ödül kazandı. 

Yenilikçi çözümlerle sera gazı salım azaltanlar

Sayaç Okumada Düşük Karbon Çözümü ile AKSA Doğal Gaz; Karbonsuz Buhar süreci ile CARGILL Türkiye,  ESCO Modeli ile Enerji Verimliliği ve Karbonsuzlaşma çözümü ile ESCON; Enerji ve Doğal Kaynak Yönetim Sistemi ile HALKBANK, Sürdürülebilirlik Programı: Geleceğimizi Koruyoruz diyen IRON MOUNTAIN, Lokomotif Otomasyonu ile Karbonsuz Yolculuk teknolojisini sunan PETRONET, İnsan ve Çevre Odaklı Bankacılık uygulamasıyla TÜRKİYE KALKINMA ve YATIRIM BANKASI, Ttessa: Akıllı Enerji Yönetim Platformu ile TÜRKTELEKOM ödülle taltif edildi.

Sosyal etkiyle karbon yönetimi başarıları

Türkiye’nin İlk Sorumlu Sürdürülebilirlik İletişimi Politikası ile ilerleyen TSKB, Değişim Seninle Başlar projeleriyle 2 FUTURE Sosyal Girişim yarattıkları yaygın etkiyle Düşük Karbon Kahramanı ilan edildiler. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM ve TÜKETİM DERNEĞİ

2023 DÜŞÜK KARBON KAHRAMANLARI

  1. AKADEMİ ÇEVRE: Yeşil Enerji: ATY
  2. AKÇANSA: Yeşil Formülasyon: Sürdürülebilir Ürün Hareketi
  3. AKSA DOĞALGAZ: Sayaç Okumada Düşük Karbon Çözümü
  4. AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ: Uşak RES’e Yardımcı GES, Sürdürülebilir Doğa İçin Karbonsuz Proses
  5. BENLİ GRUP: Ahşap Paletin Sürdürülebilir Yolculuğu
  6. BETEK BOYA: Dış Cephe Isı Yalıtım Seferberliği
  7. BİYODİZEL SANAYİ DERNEĞİ ve PRİL TÜRKİYE: Atık Yağlar Dönüşür, Gelecek Dönüşür
  8. CARGILL TÜRKİYE: Karbonsuz Buhar
  9. CFN KİMYA: Atıktan Beyaz Altına: Geri Dönüştürülmüş EPS’nin Gücü
  10. ESCON: ESCO Modeli ile Enerji Verimliliği ve Karbonsuzlaşma
  11. GAMA ENERJİ: İklimi Önemse, Karbonsuz Yaşamı Özümse
  12. GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW: 2022 Sezonu Bölüm 316’daki Küresel Isınma Skeci
  13. HALKBANK: Enerji ve Doğal Kaynak Yönetim Sistemi
  14. IRON MOUNTAIN: Sürdürülebilirlik Programı: Geleceğimizi Koruyoruz
  15. İSTAÇ: Evimizin Atığı, Tesisimizin Yakıtı
  16. KADOOĞLU YAĞ: Yukarıda Üret, Aşağıda Tüket
  17. KALYON PV: Karbonsuz Yarınlara Enerjiyi Taşıyan Ekotasarım
  18. KİMPUR: Enerjimiz Güneş,Geleceğimiz Sürdürülebilir
  19. KONTROLMATİK: Temiz Enerjimiz Polatlı İçin
  20. PETRONET: Lokomotif Otomasyonu İle Karbonsuz Yolculuk
  21. PETROL OFİSİ: Geleceğe de Uyumlu Motor Yağı Ambalajı
  22. SANTES: RETOX: Sıfır Yakıt, Sıfır Karbon
  23. SHELL&TURCAS PETROL: Enerjisini Güneşten Alan Shell Yakıt İstasyonları
  24. SYSTEMAIR HSK: Veri Merkezini Soğut, Dünya’yı Koru
  25. TAGEM ve UNDP: Türkiye Ekonomisinin Yeşil Büyüme Yolunda Kalkınmasını Desteklemek Amacıyla Sürdürülebilir Biyokütle Kullanımı Projesi
  26. TSKB: Türkiye’nin İlk Sorumlu Sürdürülebilirlik İletişimi Politikası
  27. TÜRKİYE KALKINMA ve YATIRIM BANKASI: İnsan ve Çevre Odaklı Bankacılık
  28. TÜRKTELEKOM: Ttessa: Akıllı Enerji Yönetim Platformu
  29. ZORLU ENERJİ: GECO: İklim Dostu Jeotermal
  30. 2 FUTURE SOSYAL GİRİŞİM: Değişim Seninle Başlar

Devamını Oku

Sektör Haberleri

IRENEC 2023 yarın kapılarını açıyor, yenilenebilir enerji sektörü 13. kez buluşuyor

Yayın Tarihi

on

Yazar

Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı IRENEC 2023, yarın başlıyor. ‘Yerel Enerji Karar Destek Araçlarıyla 2030’a kadar 100 İklim-Nötr ve Akıllı Şehir’ başlığıyla yenilenebilir enerji sektörünü 13. kez bir araya getirecek olan konferans, 6 Mayıs’a kadar devam edecek.

Yenilenebilir enerji entegrasyonu, Avrupa Yeşil Anlaşması, enerji dönüşümü 2050, yenilenebilir enerji teknolojileri ve uygulamaları gibi konferans başlıklarıyla; mevcut enerji ağını gelecekte yüzde 100 yenilenebilir enerjiye dönüştürme yönündeki küresel hedefe odaklanan IRENEC, sektörü 13. kez bir araya getiriyor. Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği, EUROSOLAR Türkiye tarafından organize edilen, birçok ulusal ve uluslararası organizasyon tarafından da desteklenen IRENEC 2023, İstanbul Beykent Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi’nde yarın başlıyor. 4 – 6 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan konferansın konuşmacıları arasında, sektörün yakından tanıdığı birçok isim yer alıyor.

IRENEC 2023 konuşmacıları arasında;

  • Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği (EUROSOLAR) Türkiye Başkanı ve İstanbul Beykent Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar,
  • Rektör Prof. Dr. Volkan Öngel,
  • T.C.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği Başkanlığı Başkan Yrd. Dr. Tuğba Dinçbaş,
  • Dünya Rüzgâr Enerjisi Birliği Genel Sekreteri Stefan Gsanger,
  • EUROSOLAR Başkanı Prof. Peter Droege,
  • Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve daha pek çok önemli isim yer alıyor.

Kaydınızı IRENEC 2023 bağlantısı üzerinden oluşturabilirsiniz.

Devamını Oku

Sektör Haberleri

Europower Enerji, 20 Nisan’da borsada işlem görmeye başlıyor…

Yayın Tarihi

on

Yazar

Europower Enerji’nin 2.238.741 yurtiçi bireysel yatırımcı başvuru sayısı ile rekor düzeyde talep gören halka arzı tamamlandı. Europower, Türkiye’de bugüne değin gerçekleştirilen halka arzlar arasında en çok yatırımcının başvurduğu ve en çok yatırımcıya dağıtımı yapılan halka arz sonrası EUPWR koduyla 20 Nisan 2023 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlıyor.

Ak Yatırım liderliğinde 41 üyeden oluşan bir konsorsiyumun aracılık ettiği ve Europower paylarının 40,60 TL sabit fiyatla yatırımcı ile buluştuğu halka arzda toplam 2 milyon 118 bin 379 yatırımcıya 50 milyon adet ve ek satış kapsamında 10 milyon adet olmak üzere toplam 60 milyon adet payın satışı yapıldı. Toplam halka arz büyüklüğü ise 2 milyar 436 milyon TL olarak gerçekleşti.

Halka arza liderlik eden Ak Yatırım’dan yapılan açıklamaya göre, halka arz edilen payların yüzde 83,33 oranındaki 50 milyon adedi yurtiçi bireysel, yüzde 14,17 oranındaki 8,5 milyon adedi yurtiçi kurumsal, yüzde 2,50 oranındaki 1,5 milyon adedi grup çalışanlarına dağıtıldığı bildirildi ve yapılan açıklamada Europower halka arzının sermaye piyasalarında önemli iz bırakan bir halka arz olarak tarihe geçtiği bilgisi verildi.

M. Behiç Harmanlı

Girişim Elektrik A.Ş.’nin ve bağlı ortaklığı olan Europower Enerji’nin de Yönetim Kurulu Başkanı olan M. Behiç Harmanlı, gerçekleşen halka arzda yüksek talep beklediklerini ancak rekor düzeyde talep ile karşılaşmaktan dolayı gururlu olduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Halka arzımızda yurtiçi bireysel yatırımcılardan planlanan tahsisat tutarının 3,38 katı talep geldi ve şirketimizin 2 milyon 118 bin 379 yeni ortağı oldu. Önceki yıl da Girişim Elektrik halka arzında önemli bir başarı yakalayarak bir yılda yüzde 1300 getirisi ile Borsa İstanbul’un yatırımcısına en çok kazandıran şirketi olduk. Şimdi Europower Enerji ile de yeni ortaklarımızla daha büyük başarılar hedefliyoruz. Halka arzdan elde edilen gelir ile yeni yatırımlarımızı, kapasite artış planlarımızı hayata geçireceğiz ve ürün çeşitliliğimizi de artırmayı düşünüyoruz. Biz ülkemizin geleceğine olan inancımızı yinelerken, yatırımcılarımız da şirketimizin geleceğine duydukları güveni göstererek bizi gururlandırdı.”

Europower Enerji Hakkında:

Girişim Elektrik A.Ş. bağlı ortaklığı olan ve kurulduğu 2008 yılından bu yana hızlı büyümesini sürdüren Europower, enerjinin üretiminden iletimine, dağıtımından akıllı hale getirilmesine kadar her alanda en iyi teknolojilerle bütüncül çözümler sunuyor. Sahip olduğu üretim kapasitesi, alanında uzman insan kaynakları, güçlü kurumsal yapısı ile sektör lideri konumundaki şirket, global ölçekte de 5 kıta ve 70’e yakın ülkedeki faaliyetleri ile dünyanın önde gelen sektör oyuncuları arasında yerini almak için stratejik ilerlemesini sürdürüyor.

Europower Enerji, 7 faal fabrikası ve yapımı devam eden 3 adet fabrikası ile yüksek gerilim, orta gerilim ve alçak gerilim elektrik ekipmanları ve sistemlerini 420kV’akadar her gerilim seviyesinde üreten, bunun yanında dünya çapında proje tasarımı, proje yönetimi, otomasyon ve SCADA, işletmeye alma, denetim, saha testleri ve eğitim hizmetleri gibi geniş bir yelpazede mühendislik hizmetleri sunuyor ve 31 farklı ana kategoride geniş ürün gamı ile sektörde önemli bir ihtiyacı karşılıyor.

Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com