Connect with us

Enerji Depolama

Çevre Koruma Haftası’nda Smart Energy’den doğa dostu bir hamle

Yayın Tarihi

on

Dünyanın önde gelen kuruluşlarından Verra tarafından temiz enerji üretimine ilişkin standardı doğrulanan Smart Energy, karbonsuz elektrik üretimini tescillediğini Çevre Haftası’nda duyurdu. Smart Energy, mevcut santrallerindeki karbonsuz elektrik üretimi ile sadece son 2 yılda 37 bin ton karbonun doğaya salınmasını engelledi. İlk elektrik üretiminin üzerinden geçen 10 yıl gibi kısa bir sürede ise imza attığı 500’den fazla GES projesi ile 500 milyon ağaçlık bir orman kadar karbon emisyonu azalttı.

Türkiye’de ve Avrupa’daki yatırımları ile temiz enerji konusunda önemli çalışmalar yürüten Smart Energy, her yılın 05-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Çevre koruma Haftası’nda bir açıklama yaptı. Smart Energy, çevre odaklı yaklaşımlarına bir yenisini daha eklediğini ve çevreye olan katkısını tescillediğini belirtti. Karbon salımında elde ettiği başarılı sonuçlar, dünyanın önde gelen kuruluşlarından Verra tarafından onaylanan Smart Energy bu doğrultuda, edindiği karbon sertifikaları ile faaliyetlerindeki karbondioksit emisyonunun sıfırlanmasını sağlayacak.

Enerjide yeşil dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirten Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, konuyla ilgili şu bilgileri verdi. “Dünyada pek çok şirket ve kurum, karbon nötr olma hedeflerini açıklıyor. Yenilenebilir enerji şirketleri de bu hedeflerin gerçeğe dönüşmesi için bilimsel gelişmeleri takip edip yeni teknolojiler geliştirmek gibi bir sorumluluk taşıyor. Biz güneş enerjisi sektörünün, endüstrilerin karbon nötr olma hedeflerini daha uygun maliyetlerle gerçekleştirmeleri için bayrak taşıyıcısı olacağına inanıyoruz.”

İklim krizi hepimizin sorumluluğu

İklim kriziyle mücadelede yenilenebilir enerji şirketlerinin sorumluluğunu hatırlatan Demirdağ, “Yaklaşık 14 aydır içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisi, doğanın ve ekosistemin korunmasının önemini açık şekilde gösterdi. Artık ciddi bir yol ayrımındayız. Ya konvansiyonel üretime devam ederek ekosistemin zarar görmesine tanık olacak ve bunun sonucu olarak iklim felaketleri ve salgın hastalıklarla mücadele edeceğiz ya da hızla harekete geçerek tüm üretim ve iş süreçlerimizi çevre dostu politikalara göre dönüştürecek, karbon nötr olmak adına hedefler ortaya koyacağız. Temiz enerji şirketleri olarak biz bu dönüşümde şirketlerin ve ülkemizin yanında olacağız.”

Yılda 20 MW karbonsuz elektrik

Demirdağ, tescilli karbonsuz elektrik üretimi hakkında ise şu bilgileri verdi: “Smart Energy olarak gelecekte sanayinin çarklarının yeşil enerjiyle dönmesi için yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz.  Son iki yılda 37 bin ton karbonun salımını engelledik. Bu doğaya 216 bin ağacın sağladığı katkıya eş değer bir miktarı ifade ediyor. Yıllık 20 MW karbonsuz elektrik üretimimizle tesislerimizi 10 yıllığına sertifikalandırdık. Bunu da sürdürülebilir kalkınma ve iklim eylem hedefleri doğrultusunda standartları geliştirip yöneten, alanında uluslararası bir lider olan Verra ile tescilledik.”

Smart Energy’nin bu sayede karbon piyasasına girdiğini ve artık karbon kredilerini kullanabileceğini belirten Demirdağ şunları söyledi: “Çevre ve sürdürülebilirlik konuları, Smart Energy’nin işinin ayrılmaz bir parçası. Düşük karbon ekonomisine geçişte, güneş enerjisinin yeri çok önemli. Bir yandan kendi faaliyetlerimizle karbonsuz elektrik üretimi sağlarken, şimdi emisyon azaltım sertifikalarımızla, kendi üretimimizden kaynaklanan karbon emisyonlarımızı sıfırlayacağız.”

Karbon piyasası büyüyor

Demirdağ, karbon kredisinin işleyişine ilişkin olarak da şu bilgileri verdi: “Sera gazı emisyonlarını azaltmanın önemini artık herkes biliyor. Pek çok üretici, sanayici enerji verimliliği ve diğer önlemlerle karbon ayak izlerini azalmaya çalışıyor. Ancak çoğu zaman bu konudaki hedeflere ulaşmak, karbon ayak izlerini en azından kısa vadede azaltmak mümkün olamayabiliyor. Kuruluşları bu hedeflere ulaştırmak karbon piyasalarını kullanarak, başka yerlerde sera gazı emisyonlarını azaltan bizim gibi firmaların ürettiği karbon kredilerini kullanarak emisyonlarını dengeleyebiliyor. Buna da ‘karbon piyasası’ deniyor. Karbon piyasasında Avrupa’da olduğu gibi ‘zorunlu’ ya da Türkiye’de olduğu gibi ‘gönüllü’ sistemler bulunuyor. Refinitiv’in yıllık Karbon Piyasası Yılı İncelemesi’ne göre; küresel karbon piyasası 2020 yılında yüzde 20 artarak yaklaşık 230 milyar Euro’ya ulaştı.”

İhricatçıya büyük destek

Avrupa Birliği‘nin (AB) “Green Deal – Yeşil Anlaşma” politikası doğrultusunda Türkiye’de karbon ticaretinin öneminin giderek artacağına ve AB’nin üyelerine yapılacak ihracatta “karbon vergisi” uygulamaya başlayacağına dikkat çeken Demirdağ, “Smart Energy olarak bir yandan sanayicimizin ayak izini güneş enerjisi ile azaltmaya çalışırken diğer yandan karbon kredilerimiz ile de bunu destekleyeceğiz” diye konuştu.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Enerji Depolama

LONGi, 2022 ve 2023 Q1 için yıllık rapor yayınlad

Yayın Tarihi

on

Yazar

Xi’an, Çin | Frankfurt, Almanya: 24 Mayıs 2023 – Dünyanın lider yenilenebilir enerji şirketi LONGi Green Energy Technology, 2022 ve 2023 1. Çeyrek yıllık raporunu yayınladı. Mali rapora göre şirket, 2022’de yıllık %60,03 artışla 128,998 milyar yuan gelir elde etti. LONGi’nin yıllık geliri ilk kez 100 milyar yuan seviyesinin üzerine çıkıyor.

2023’ün ilk çeyreği için LONGi’nin geliri, geçen yıla göre %52,35 artışla 28,319 milyar yuan’a (4,24 milyar ABD doları) ulaştı. Raporda LONGi, 2023 gelirinin 160 milyar yuan’ı geçmesinin beklendiğini açıkladı.

LONGi’nin halka açık şirketin hissedarlarına atfedilebilir 2022 net karı, bir önceki yıla göre %63,02 artışla 14,812 milyar yuan (2,21 milyar ABD doları) oldu. Borsada işlem gören şirketin hissedarlarına atfedilebilen net karı, bir önceki yıla göre %63,31 artışla 14,414 milyar yuan (2,15 milyar ABD doları) oldu.

Rapor, 2022’de LONGi’nin 42,52 GW’ı harici satışlar ve 42,54 GW’ı dahili kullanım için olmak üzere toplam 85,06 GW monokristal silikon gofret ürettiğini gösteriyor. 9 yıl üst üste küresel monokristal silikon gofret sevkiyatlarında istikrarlı bir şekilde 1. sırada yer alıyor. 2022’de LONGi, 46,08 GW harici satışlar ve 0,68 GW dahili kullanım dahil olmak üzere 46,76 GW monokristal silikon modül üretti ve art arda 3 yıl boyunca küresel modül sevkiyatlarında ve pazar payında istikrarlı bir şekilde 1. sırada yer aldı.

Raporlama döneminde, LONGi’nin işletme faaliyetlerinden net nakit akışı, bir önceki yıla göre %97,77 artışla 24,37 milyar yuan (3,64 milyar ABD doları) oldu. Şirketin parasal fonları, bir önceki yıla göre %86,38 artışla toplam varlıkların %38,96’sını oluşturan 54,372 milyar yuan (8,12 milyar USD) oldu.

2020’den 2022’ye LONGi’nin aktif-pasif oranı sırasıyla %59,38, %51,31 ve %55,39 oldu. Şirket ihtiyatlı bir iş felsefesine bağlıdır ve makul bir aktif pasif oranı sürdürür. Şirketin ağırlıklı ortalama net aktif getirisi ise sırasıyla %27,23, %21,45 ve %26,95’tir.

2012’deki halka arzından Eylül 2022’ye kadar LONGi, Ar-Ge’ye 18 milyar yuan’ın (2,69 milyar ABD doları) üzerinde yatırım yaptı. 2022 yılı sonu itibarıyla şirket 2.132 patent aldı. LONGi’nin şu anda Ar-Ge ve teknolojik yenilik için 4.036 kişilik bir ekibi var ve tüm küresel personelinin %6,66’sını oluşturuyor.

Raporlama döneminde LONGi, Hameln’deki Alman Institut für Solarenergieforschung (ISFH; Güneş Enerjisi Araştırma Enstitüsü) tarafından onaylanan p-tipi HJT silikon güneş pili verimliliğinde %26,81 ile yeni bir dünya rekoru kırdı. Modül ürününün maksimum seri üretim verimliliği Hi-MO 6 %23,2’yi aşıyor . LONGi, yeni yüksek verimli güneş pillerinin sanayileştirilmesinde, orijinal modül teknolojilerinin Ar-Ge’sinde ve endüstriyel başarıların dönüştürülmesinde sürekli atılımlar yapmıştır.

2022’nin sonunda LONGi’nin monokristal silikon gofret, hücre ve modül üretim kapasitesi sırasıyla 133GW, 50GW ve 85GW’a ulaştı.

Rapor ayrıca LONGi’nin dijital dönüşümü ve akıllı üretim gelişimini hızlandırdığını gösteriyor. Üretim birimlerinin ve üretim hatlarının dönüştürülmesi ve yükseltilmesiyle şirket, maliyetleri düşürdü ve verimliliği artırdı.

Şirket ayrıca, şirketin monokristal silikon gofret üretim kapasitesinin 190 GW’a, monokristal silikon hücrelerin 110 GW’a ve monokristal silikon modüllerin üretim kapasitesinin 130 GW’a çıkması bekleniyor.

Ürün sevkiyatları için LONGi’nin 130 GW monokristal silikon gofret (dahili kullanım dahil) ve 85 GW monokristal silikon modül (dahili kullanım dahil) elde etmesi bekleniyor.

LONGi, şirketin ürün teslimatını sağlayarak sürdürülebilir ve istikrarlı bir büyüme elde ettiğini ve şirketin proaktif olarak daha yüksek hammadde maliyetlerinin baskısını üstlendiğini söyledi. Üretim kapasitesinin genişletilmesi ve silikon malzeme üretiminin artmasıyla birlikte, sanayi zincirinin silikon malzeme fiyatları normal seviyelere dönmüştür. Şirketin 2023 yılında iyi bir performans göstermesi bekleniyor.

Avrupa’da LONGi, 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 87,68 artışla 21,34 milyar yuan ( 3,19 milyar ABD doları) ciro elde etti . LONGi Europe Distributed Generation (DG) Başkan Yardımcısı Nick Wang şunları söyledi: “Avrupa, küresel olarak en öncelikli pazarımız. Kıta, güneş enerjisi endüstrisinde benzeri görülmemiş bir büyüme ile karşı karşıya ve sonuç olarak yüksek verimli ve yüksek kaliteli güneş modüllerine olan talepte bir artış görüyor. Müşterilerimizin odağını ve hizmetlerini daha da geliştirirken ve onları işimizin merkezine koyarken, güneş enerjisi büyümesinin bu sonraki aşamasına sürdürülebilir ve sağlıklı bir şekilde hazırlanıyoruz. Bunun bir parçası olarak LONGi, ortaklarımızın ihtiyaç duyduğu hız ve desteği sağlamak için 2023 yılında AB’de yeni bir hizmet ve operasyon merkezi kuracak.”

Uluslararası pazarlar için LONGi, şirketin yatırımlarını artırdığını ve müşterilerin giderek çeşitlenen ihtiyaçlarını karşılamak için Çin’deki yüksek verimli üretim hatlarının inşaatını ve modernizasyonunu hızlandırdığını söyledi. Şirket ayrıca, Malezya’daki Kuching’deki üretim üssüne yapılan yatırımı artırmak ve Vietnam’daki üretim üssünün yükseltmesini tamamlamak da dahil olmak üzere yatırımını uluslararası düzeyde optimize etti. Şirket, Çin dışında büyüyen pazar talebini karşılamak için üretim ve operasyon yeteneklerini uluslararası düzeyde geliştirmeye çalışıyor.

LONGi ve LONGi Solar Hakkında

LONGi Solar, 2020’den beri küresel modül sevkiyatlarında birinci sırada yer alan dünyanın en büyük güneş enerjisi teknolojisi şirketlerinden biridir . 2000 yılında kurulan LONGi Green Energy Technology’nin (LONGi) bir yan kuruluşudur . LONGi’nin dünya çapında 60.000’den fazla çalışanı, 30’dan fazla lokasyonu ve 30 üretim tesisi bulunmaktadır. LONGi Europe’un genel merkezi Frankfurt am Main, Almanya’dadır. Şirket , mono silikon, gofretler, hücreleri kapsayan beş iş sektörü kurmuştur.ve modüller , ticari ve endüstriyel dağıtılmış güneş enerjisi çözümleri , yeşil enerji çözümleri ve hidrojen ekipmanı Küresel olarak sıfır karbon enerjisinin gelişimini desteklemek. LONGi, 2021’den bu yana fotovoltaik (PV) hücre dönüştürme verimliliği rekorunu 14 kez üst üste kırdı. 2022’de LONGi, p-tipi HJT silikon güneş pilinin verimliliğinde %26,81 ile yeni bir dünya rekoru kırdı. Sonuçlar Almanya, Hamelin’deki Alman Institut für Solarenergieforschung (Güneş Enerjisi Araştırma Enstitüsü veya ISFH) tarafından doğrulandı. LONGi, üç seçkin iklim girişimi RE100, EP100 ve EV100’e katılan ilk Çinli güneş enerjisi üreticisidir. LONGi, Bilime Dayalı Hedefler Girişimi (SBTi) kapsamında, operasyonlarında ve üretimlerinde sera gazı emisyonlarını 2020 seviyelerine kıyasla yüzde 60 oranında azaltmayı amaçlayan 2030 emisyon azaltma hedefi belirledi.

Devamını Oku

Enerji Depolama

Astor Şarj yılsonuna kadar en az 200 şarj istasyonu kuracak

Yayın Tarihi

on

Yazar

Enerjinin sessiz yolculuğu sloganıyla yola çıkan Astor Şarj, her gün yeni bir lokasyonu doğanın enerjisiyle buluşturmaya devam ediyor. Şirket, yılsonuna kadar en az 200 şarj istasyonu kurmayı hedefliyor.

TOGG’un yollara çıkması ile birlikte elektrikli araçlara bakış açısı değişiyor. Elektrikli araç endüstrisinde dünya markalarından Tesla da Türkiye için araç fiyatlarını açıkladı. Sıkı bir rekabetin görüleceği elektrik araçlar için şarj istasyonlarının da önemi giderek artıyor.

Türkiye’nin lider yerli transformatör ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji’nin iştiraki Astor Şarj, kurduğu AC ve DC tipi şarj istasyonları ile sektörde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Türkiye’de “Şarj Ağı İşletmeci Lisansı” alan ilk firmalar arasında yer aldıklarını belirten Astor Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Geçgel, “Genç, hızlı ve dinamik bir markayız. 2023 sonuna kadar ülkemizin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine en az 200 istasyon daha kuracağız. Her 200 km’de bir Astor Şarj istasyonu hedefimiz bulunuyor. Ülkemizin dört bir yanını doğanın enerjisiyle buluşturacağız” dedi.

Şirket araçları elektrikliye çevrildi

Karbon ayak izini sıfırlamak için çalışmaya devam ettiklerinin altını çizen Geçgel, “Kurduğumuz şarj istasyonlarının elektrik enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlıyoruz. Şirketimizdeki araçları da elektrikli araçlarla değiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Elektrikli araçlara geçiş sürecinde Avrupa ile aynı seviyedeyiz

Elektrikli araç şarj istasyonları yatırımında ulusal bir marka olmayı hedeflediklerini belirten Geçgel, “Avrupa Parlamentosu, şubat ayında, 2035’ten itibaren benzinli ve dizel araçların satışını yasaklayan yeni bir yasanın onaylanması yönünde oy kullandı. Benzinli ve dizel araç yasağı resmiyet kazanmadan önce nihai oylama için Avrupa Konseyi’ne gidecek. Avrupa Birliği’nde (AB) iklim değişikliğiyle mücadele kapsamındaki çabaların bir parçası olan söz konusu uygulama, bloğun elektrikli araçlara geçişini hızlandıracak. Otomobiller hâlihazırda AB’deki tüm karbondioksit emisyonlarının yaklaşık yüzde 15’ini oluşturuyor. Yeni regülasyonlar, otomobil üreticilerinin yeni otomobillerden kaynaklanan karbon emisyonlarını yüzde 100 oranında azaltmasını öngörüyor. Bu pratikte 2035 yılından itibaren fosil yakıtla çalışan hiçbir yeni geleneksel aracın satılamayacağı anlamına geliyor. Türkiye’nin de yerli aracı TOGG ile birlikte fosil yakıt kullanımı azalacağı, AB ile tahminen aynı tarihlerde elektrikli araç kullanımının yüzde 100’e ulaşacağını öngörüyorum” ifadelerini kullandı.

Devamını Oku

Enerji Depolama

Ingeteam, Matrix Renewables ile İspanya’da yaklaşık 500 MW’lık fotovoltaik tedarik anlaşması imzaladı

Yayın Tarihi

on

Yazar

Ingeteam, TPG Rise tarafından desteklenen küresel yenilenebilir enerji platformu Matrix Renewables ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Bu çerçeve anlaşması kapsamında Ingeteam, Matrix Renewables’a son teknoloji ürünü özel bileşenler tedarik edecek. Ekipman, Castilla León, Endülüs ve Madrid Topluluğu’nda bulunan yedi fotovoltaik tesise dağıtılacak.

Ingeteam’in yerel uzmanlığı ve üretimi, Matrix Renewables’ın tesislerinin kesintisiz çalışması için gerekli ekipman, malzeme ve yedek parçaların sürekli akışını sağlayacaktır.
Bu, Ingeteam’in daha önce El Rocío, Huelva’daki fotovoltaik tesisinin tedarikçisi olarak hareket etmiş olan Matrix Renewables ile imzaladığı ikinci anlaşmadır.

Anlaşma, Matrix Renewables’ın önümüzdeki yıl geliştirmeyi planladığı merkezi invertör projeleri portföyünün bir parçası. Bu sayede şirket, İspanya’da temiz enerjinin kalitesini, sürekliliğini ve tedarikini pekiştirmede ilerlemeyi hedefliyor.
Matrix Yenilenebilirleri Hakkında

Matrix Renewables, küresel alternatif varlık yöneticisi TPG ve onun 15 milyar dolarlık etki yatırım platformu TPG Rise tarafından oluşturulan ve desteklenen bir yenilenebilir enerji platformudur. Matrix Renewables’ın mevcut portföyü, Avrupa, Kuzey Amerika ve Latin Amerika’daki 9,4 GW yenilenebilir enerji ve enerji depolama projelerinden oluşmaktadır.
Ingeteam Hakkında

Ingeteam, elektrik enerjisinin dönüştürülmesinde uzmanlaşmış en son teknoloji aracılığıyla toplumu yenilikçi ve sürdürülebilir bir şekilde elektriklendirmek için belirli sorunlara yaratıcı çözümler sağlama konusunda 80 yılı aşkın deneyime sahip, 24 ülkede 4.000’den fazla kişiden oluşan bir ekiptir.

Yenilenebilir üretim (rüzgar, fotovoltaik ve hidroelektrik), depolama, akıllı ulaşım ağı ve elektrikli araç şarj cihazlarımız, dönüştürücülerimiz, jeneratörlerimiz ve çekiş motorlarımız aracılığıyla verimli ve temiz elektrik enerjisi tüketiminde lider konumumuzu pekiştirmek istiyoruz. denizcilik, demir çelik endüstrisi, madencilik, yeşil hidrojen üretimi ve su için dalgıç motorlar ve pompalar.

Solar invertörlerimizle 25 GW güneş fotovoltaik gücü, dönüştürücüler ve Indar jeneratörlerle rüzgar endüstrisine 54 GW’ın üzerinde güneş enerjisi sağladık. Indar jeneratörleri, dünya çapında 12.000’den fazla Indar dalgıç pompa ve motoru ve ekipmanlarımızla otomatikleştirilmiş 6.000’den fazla elektrik trafo merkezi ile hidroelektrik sektöründe 10,5 GW’tan fazla toplam kurulu güce sahibiz. Elektrik depolama tesislerinde biriken 1,6 GWh’ye ek olarak, 18 GW’ın üzerinde elektrik enerjisi ile yenilenebilir enerji santrallerinde işletme ve bakım hizmetlerinin sağlanmasında dünya lideri olmak.

Verimli tüketim açısından, elektrikli araçlar için 12.500’den fazla şarj cihazı, 700 elektrikli tren için ekipman tedarikimiz veya teknolojimizle donatılmış 600’den fazla gemi için hibrit ve tam teknolojiye doğru bir evrimi vurgulamakta fayda var. elektrikli deniz tahrik sistemleri.

Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com