Connect with us

Enerji Depolama

Elektrik Piyasasında Depolama Faaliyetleri Yönetmeliği yayınlandı

Yayın Tarihi

on

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Resmi Gazete’nin 9.52021 tarihli 31479 nüshasında “Elektrik Piyasasında Depolama Faaliyetleri Yönetmeliği” yayınlandı.

Merakla beklenen düzenleme ile elektrik depolama üniteleri ve tesislerinin kurulmaları, iletim veya dağıtım sistemine bağlanmaları, piyasa faaliyetlerinde kullanılmalarına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş oldu.

Yeni düzenleme ile elektrik enerjisini depolayabilen ve depolanan enerjiyi sisteme verebilen elektrik depolama tesisi faaliyetleri, üretim tesisine bütünleşik elektrik depolama ünitesi, tüketim tesisine bütünleşik elektrik depolama tesisi, müstakil elektrik depolama tesisi veya şebeke işletmecileri tarafından kurulabilecek elektrik depolama tesisi vasıtasıyla gerçekleştirilebilecek.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Enerji Depolama

Ingeteam, Matrix Renewables ile İspanya’da yaklaşık 500 MW’lık fotovoltaik tedarik anlaşması imzaladı

Yayın Tarihi

on

Yazar

Ingeteam, TPG Rise tarafından desteklenen küresel yenilenebilir enerji platformu Matrix Renewables ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Bu çerçeve anlaşması kapsamında Ingeteam, Matrix Renewables’a son teknoloji ürünü özel bileşenler tedarik edecek. Ekipman, Castilla León, Endülüs ve Madrid Topluluğu’nda bulunan yedi fotovoltaik tesise dağıtılacak.

Ingeteam’in yerel uzmanlığı ve üretimi, Matrix Renewables’ın tesislerinin kesintisiz çalışması için gerekli ekipman, malzeme ve yedek parçaların sürekli akışını sağlayacaktır.
Bu, Ingeteam’in daha önce El Rocío, Huelva’daki fotovoltaik tesisinin tedarikçisi olarak hareket etmiş olan Matrix Renewables ile imzaladığı ikinci anlaşmadır.

Anlaşma, Matrix Renewables’ın önümüzdeki yıl geliştirmeyi planladığı merkezi invertör projeleri portföyünün bir parçası. Bu sayede şirket, İspanya’da temiz enerjinin kalitesini, sürekliliğini ve tedarikini pekiştirmede ilerlemeyi hedefliyor.
Matrix Yenilenebilirleri Hakkında

Matrix Renewables, küresel alternatif varlık yöneticisi TPG ve onun 15 milyar dolarlık etki yatırım platformu TPG Rise tarafından oluşturulan ve desteklenen bir yenilenebilir enerji platformudur. Matrix Renewables’ın mevcut portföyü, Avrupa, Kuzey Amerika ve Latin Amerika’daki 9,4 GW yenilenebilir enerji ve enerji depolama projelerinden oluşmaktadır.
Ingeteam Hakkında

Ingeteam, elektrik enerjisinin dönüştürülmesinde uzmanlaşmış en son teknoloji aracılığıyla toplumu yenilikçi ve sürdürülebilir bir şekilde elektriklendirmek için belirli sorunlara yaratıcı çözümler sağlama konusunda 80 yılı aşkın deneyime sahip, 24 ülkede 4.000’den fazla kişiden oluşan bir ekiptir.

Yenilenebilir üretim (rüzgar, fotovoltaik ve hidroelektrik), depolama, akıllı ulaşım ağı ve elektrikli araç şarj cihazlarımız, dönüştürücülerimiz, jeneratörlerimiz ve çekiş motorlarımız aracılığıyla verimli ve temiz elektrik enerjisi tüketiminde lider konumumuzu pekiştirmek istiyoruz. denizcilik, demir çelik endüstrisi, madencilik, yeşil hidrojen üretimi ve su için dalgıç motorlar ve pompalar.

Solar invertörlerimizle 25 GW güneş fotovoltaik gücü, dönüştürücüler ve Indar jeneratörlerle rüzgar endüstrisine 54 GW’ın üzerinde güneş enerjisi sağladık. Indar jeneratörleri, dünya çapında 12.000’den fazla Indar dalgıç pompa ve motoru ve ekipmanlarımızla otomatikleştirilmiş 6.000’den fazla elektrik trafo merkezi ile hidroelektrik sektöründe 10,5 GW’tan fazla toplam kurulu güce sahibiz. Elektrik depolama tesislerinde biriken 1,6 GWh’ye ek olarak, 18 GW’ın üzerinde elektrik enerjisi ile yenilenebilir enerji santrallerinde işletme ve bakım hizmetlerinin sağlanmasında dünya lideri olmak.

Verimli tüketim açısından, elektrikli araçlar için 12.500’den fazla şarj cihazı, 700 elektrikli tren için ekipman tedarikimiz veya teknolojimizle donatılmış 600’den fazla gemi için hibrit ve tam teknolojiye doğru bir evrimi vurgulamakta fayda var. elektrikli deniz tahrik sistemleri.

Devamını Oku

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

GoodWe’nin yeni tesisi, üretim kapasitesini yılda 1,2 milyon birim daha artıracak

Yayın Tarihi

on

Yazar

GoodWe, 22 Mayıs’ta Guangde üretim tesisi 2. fazının açılış törenine ev sahipliği yaptı. GoodWe CEO’su ve kurucusu Daniel Huang ile Yönetim Kurulu ve Şirket ortakları, proje yatırımının temelini attı. 

GoodWe’nin 2020’de borsaya kote olmasından bu yana, yatırımcı sermayesi şirketi yeni bir hızlı gelişim aşamasına sevk etti. Toplamda 2 milyondan fazla solar inverterin teslimi ve 100’den fazla ülke ve bölgede toplam 23 GW kurulumuyla GoodWe, konut ve ticari çatılarda, endüstriyel, zemine monte & şebeke bağlantılı büyük ölçekli sistemlerde ve enerji depolamada liderliği almaya hazırlanıyor.

Guangde’nin stratejik konumu, Yangtze Nehri Deltası ekonomik bölgesindeki devasa pazar fırsatlarına erişimi kolaylaştıracak. GoodWe’nin 25 GW üretim kapasitesine ulaşmasını ve artan talebi karşılamasını sağlayacak 68.000 m2’lik bu yeni üretim tesisinin inşasına 52 milyon USD’nin üzerinde yatırım yapıldı. Projenin Haziran 2022’de tamamlanması beklenirken, üretim hattının resmi olarak 2022’nin 3. çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor.

Daniel Huang şu açıklamalarda bulundu: “Guangde üretim tesisimizin 2.fazı ile şirketin üretim kapasitesi, endüstriyel imajı ve etkisi hızla artacak. GoodWe, PV ürünlerine yönelik artan küresel talebi karşılayarak pazar payınını da hızla artıracak. GoodWe, fotovoltaik, enerji depolama, akıllı enerji ve diğer alanlarda etkisini genişletirken ve yeni bir akıllı enerji çağı yaratırken, güneş enerjisi endüstrisindeki ilerlemeden en iyi şekilde yararlanarak, çabalarını temel olarak güç elektroniği teknolojisine adamaya devam edecek. GoodWe, küresel enerji dönüşümünde ana itici güç olmaya ve Dünya, insanlık ve gelecek nesiller için sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya kararlıdır”.

Dünya şu anda geleneksel fosil yakıtlardan temiz enerjiye geçiş sürecinden geçiyor ve GoodWe kesinlikle bu geçişte kilit bir rol oynamayı planlıyor. Guangde üretim tesisinin 2.fazının başlaması GoodWe için yeni bir kilometre taşıdır ve akıllı enerjinin geleceğine giden yolda yeni bir başlangıç ​​noktasıdır.

Devamını Oku

Enerji Depolama

Çevre Koruma Haftası’nda Smart Energy’den doğa dostu bir hamle

Yayın Tarihi

on

Yazar

Dünyanın önde gelen kuruluşlarından Verra tarafından temiz enerji üretimine ilişkin standardı doğrulanan Smart Energy, karbonsuz elektrik üretimini tescillediğini Çevre Haftası’nda duyurdu. Smart Energy, mevcut santrallerindeki karbonsuz elektrik üretimi ile sadece son 2 yılda 37 bin ton karbonun doğaya salınmasını engelledi. İlk elektrik üretiminin üzerinden geçen 10 yıl gibi kısa bir sürede ise imza attığı 500’den fazla GES projesi ile 500 milyon ağaçlık bir orman kadar karbon emisyonu azalttı.

Türkiye’de ve Avrupa’daki yatırımları ile temiz enerji konusunda önemli çalışmalar yürüten Smart Energy, her yılın 05-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Çevre koruma Haftası’nda bir açıklama yaptı. Smart Energy, çevre odaklı yaklaşımlarına bir yenisini daha eklediğini ve çevreye olan katkısını tescillediğini belirtti. Karbon salımında elde ettiği başarılı sonuçlar, dünyanın önde gelen kuruluşlarından Verra tarafından onaylanan Smart Energy bu doğrultuda, edindiği karbon sertifikaları ile faaliyetlerindeki karbondioksit emisyonunun sıfırlanmasını sağlayacak.

Enerjide yeşil dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirten Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, konuyla ilgili şu bilgileri verdi. “Dünyada pek çok şirket ve kurum, karbon nötr olma hedeflerini açıklıyor. Yenilenebilir enerji şirketleri de bu hedeflerin gerçeğe dönüşmesi için bilimsel gelişmeleri takip edip yeni teknolojiler geliştirmek gibi bir sorumluluk taşıyor. Biz güneş enerjisi sektörünün, endüstrilerin karbon nötr olma hedeflerini daha uygun maliyetlerle gerçekleştirmeleri için bayrak taşıyıcısı olacağına inanıyoruz.”

İklim krizi hepimizin sorumluluğu

İklim kriziyle mücadelede yenilenebilir enerji şirketlerinin sorumluluğunu hatırlatan Demirdağ, “Yaklaşık 14 aydır içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisi, doğanın ve ekosistemin korunmasının önemini açık şekilde gösterdi. Artık ciddi bir yol ayrımındayız. Ya konvansiyonel üretime devam ederek ekosistemin zarar görmesine tanık olacak ve bunun sonucu olarak iklim felaketleri ve salgın hastalıklarla mücadele edeceğiz ya da hızla harekete geçerek tüm üretim ve iş süreçlerimizi çevre dostu politikalara göre dönüştürecek, karbon nötr olmak adına hedefler ortaya koyacağız. Temiz enerji şirketleri olarak biz bu dönüşümde şirketlerin ve ülkemizin yanında olacağız.”

Yılda 20 MW karbonsuz elektrik

Demirdağ, tescilli karbonsuz elektrik üretimi hakkında ise şu bilgileri verdi: “Smart Energy olarak gelecekte sanayinin çarklarının yeşil enerjiyle dönmesi için yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz.  Son iki yılda 37 bin ton karbonun salımını engelledik. Bu doğaya 216 bin ağacın sağladığı katkıya eş değer bir miktarı ifade ediyor. Yıllık 20 MW karbonsuz elektrik üretimimizle tesislerimizi 10 yıllığına sertifikalandırdık. Bunu da sürdürülebilir kalkınma ve iklim eylem hedefleri doğrultusunda standartları geliştirip yöneten, alanında uluslararası bir lider olan Verra ile tescilledik.”

Smart Energy’nin bu sayede karbon piyasasına girdiğini ve artık karbon kredilerini kullanabileceğini belirten Demirdağ şunları söyledi: “Çevre ve sürdürülebilirlik konuları, Smart Energy’nin işinin ayrılmaz bir parçası. Düşük karbon ekonomisine geçişte, güneş enerjisinin yeri çok önemli. Bir yandan kendi faaliyetlerimizle karbonsuz elektrik üretimi sağlarken, şimdi emisyon azaltım sertifikalarımızla, kendi üretimimizden kaynaklanan karbon emisyonlarımızı sıfırlayacağız.”

Karbon piyasası büyüyor

Demirdağ, karbon kredisinin işleyişine ilişkin olarak da şu bilgileri verdi: “Sera gazı emisyonlarını azaltmanın önemini artık herkes biliyor. Pek çok üretici, sanayici enerji verimliliği ve diğer önlemlerle karbon ayak izlerini azalmaya çalışıyor. Ancak çoğu zaman bu konudaki hedeflere ulaşmak, karbon ayak izlerini en azından kısa vadede azaltmak mümkün olamayabiliyor. Kuruluşları bu hedeflere ulaştırmak karbon piyasalarını kullanarak, başka yerlerde sera gazı emisyonlarını azaltan bizim gibi firmaların ürettiği karbon kredilerini kullanarak emisyonlarını dengeleyebiliyor. Buna da ‘karbon piyasası’ deniyor. Karbon piyasasında Avrupa’da olduğu gibi ‘zorunlu’ ya da Türkiye’de olduğu gibi ‘gönüllü’ sistemler bulunuyor. Refinitiv’in yıllık Karbon Piyasası Yılı İncelemesi’ne göre; küresel karbon piyasası 2020 yılında yüzde 20 artarak yaklaşık 230 milyar Euro’ya ulaştı.”

İhricatçıya büyük destek

Avrupa Birliği‘nin (AB) “Green Deal – Yeşil Anlaşma” politikası doğrultusunda Türkiye’de karbon ticaretinin öneminin giderek artacağına ve AB’nin üyelerine yapılacak ihracatta “karbon vergisi” uygulamaya başlayacağına dikkat çeken Demirdağ, “Smart Energy olarak bir yandan sanayicimizin ayak izini güneş enerjisi ile azaltmaya çalışırken diğer yandan karbon kredilerimiz ile de bunu destekleyeceğiz” diye konuştu.

Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com