Connect with us

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

Fokus Enerji, denizli’deki zimek makine’nin çatısına ges kuracak

Yayın Tarihi

on

Ekvator Enerji Grubu şirketlerinden Fokus Enerji, Denizli’de faaliyet gösteren mermer makinesi üretiminde ülkemizin lider kuruşlarından olan Zimek Makine ile fabrika çatısına anahtar teslim güneş enerji santrali kurulumu anlaşması imzaladı. Bu iş birliği ile ilk aşamada firmanın çatısına 210.6 kWp gücünde güneş enerji santralinin kurulumu tamamlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fokus Enerji GES Projeleri Yöneticisi Efe Arıca, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı anahtar teslim projelerle fabrika, hastane, otel, alışveriş merkezi gibi tesislerin çatılarına güneş enerji santrali kurulumları yapmaya devam ettiklerini ifade etti. Efe Arıca “Ülkemizin ve dünyanın daha yeşil, daha temiz ve daha dengeli bir geleceğe sahip olması için Ekvator Enerji olarak, yeşil enerji kaynaklarının, elektrik üretiminde daha etkin kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaç doğrultusunda her işletmenin tüketeceği elektriği sınırsız kaynaklardan üretebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Denizli’nin ve mermer makinesi üretiminin öncü firmalarından Zimek Makine ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile işletmemiz artık kendi ihtiyacı olan elektriği sınırsız kaynaklardan üretebilecektir” dedi.

İmzalanan anlaşmanın ardından yenilenebilir enerjiye yapmış oldukları yatırım ile daha yaşanabilir bir geleceğe katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Zimek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı’nın konu hakkındaki açıklaması şöyle oldu: “Sanayinin ve üretimin en büyük gider kalemlerinden biri olan elektrik enerji maliyetlerine doğa dostu ve çevreci bir yaklaşımla çözüm üretmek için ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynakları arasında en ucuz elektrik kaynağı olan güneş sayesinde şirketimiz temiz enerji kaynağından yararlanırken doğayı da koruyarak sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunuyor.”

Anahtar teslim projeden 265.874,00 kWh olarak hedeflenen elektrik üretimi sayesinde yılda 7.596 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk 159.524 kg karbon emisyon azaltımı sağlanacak.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Devamını Oku
Advertisement
Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

İngiltere Ulusal Sergi Merkezi’nde Güneş Enerjisiyle Çalışan Şarj İstasyonu 180 Elektrikli Araç İçin Enerji Sağlıyor

Yayın Tarihi

on

Yazar

7 Eylül 2023’ten beri faaliyette olan pb pulse Gigahub™, İngiltere’nin en büyük şarj istasyonlarından biridir ve aynı anda 180 elektrikli araca enerji sağlama kapasitesine sahip olan bir 80 KW güneş enerjisi sisteminden beslenmektedir. Dev güneş enerjili çatı, EV Network tarafından Birmingham’daki Ulusal Sergi Merkezi’nde inşa edildi ve Birmingham ve çevresinde güvenilir bir elektrikli araç şarj altyapısı geliştirmeye yönelik önemli bir adım daha atılmış oldu. 80 kWp fotovoltaik sistem, sürdürülebilir enerji çözümleri uzmanı Ineco Energy tarafından gerçekleştirildi ve dünyanın en büyük fotovoltaik modül ve güneş yongaları üreticisi olan LONGi Solar’ın çift yüzlü fotovoltaik modüllerinden kullanıldı. Ayrıca, SolarEdge, akıllı enerji çözümlerini sağlarken Bluetop Solar Parking de şarj istasyonu için güneş enerjili çatı kurulumunu gerçekleştirdi.

Güneş enerjisi, elektrikli araçlara geçişe destek oluyor

Elektrikli araçlara geçiş şimdiye kadar yavaş ilerledi. Bunun başlıca nedenlerinden biri, gelecekteki talebi karşılamak için hızla büyümesi gereken elektrikli araç şarj altyapısının eksikliğidir. Aynı zamanda, sektör, Avrupa’nın karbon salınımını azaltma çabalarını destekleme fikrini, yeşil enerji ile yeşil enerji sağlama fikrini destekleyen çözümler arıyor. Güneş enerjisi, en hızlı büyüyen ve ekonomik yenilenebilir enerji kaynağı olduğundan, gelecekteki tüm elektrikli araç geçişinde önemli bir rol oynayacaktır.

“Ineco Energy’nin Direktörü Angus Rose, “Ulaşımdan kaynaklanan İngiltere’nin toplam emisyonlarının %24’ünden fazlasını oluşturduğu göz önüne alındığında, elektrikli araç altyapısı, İngiltere’nin Sıfır Karbon’a geçişinin vazgeçilmez bir parçasıdır. NEC Gigahub, yılda 7 milyon ziyaretçi ve 60 milyon araç trafiğine sahip olanlar için geleceğin benzin istasyonunun bugünkü halini gösteren örnek bir tesis olacaktır. Gündüzleri yerindeki güneş çatısı da dahil olmak üzere yenilenebilir enerji ile beslenen ve geceleri LED’lerle aydınlatılan şarj istasyonu, temiz ve pratik bir elektrikli araç şarj altyapısı sunar. LONGi Solar, bize son derece güvenilir ve verimli modüller sağlayan güvenilir bir ortak olmuştur. Kurulum için, uygulamaya en yüksek çıktıyı sağlamak amacıyla çift yüzlü güneş panellerini kullanmaya karar verdik,” dedi. Ineco Energy, bugüne kadar temiz ve daha ucuz elektrik üretiminin eşdeğerine denk gelen 13.5 GWH’ten fazla temiz elektrik üreten bir güneş sistemi kurdu.

“LONGi olarak, Birmingham’daki İngiltere otoyol ağındaki bu yeni Gigahub gibi bir projeyi desteklemekten gurur duyuyoruz. LONGi olarak “güneş enerjisi için güneş” konseptini izliyoruz, yani temiz enerjiyi temiz enerji ile üretme fikrini benimsemekteyiz. Elektrikli araçları güneş enerjisiyle şarj etmek, LONGi’nin DNA’sına uygun bir yaklaşımdır,” dedi LONGi’deki İngiltere Satış Müdürü Sean McSorley.

“Bu sitenin oluşturulmasında tedarikçi ve yüklenici seçimimiz kritikti; bir bayrak gemisi sitesi olarak, çok sıkı projelerin zamanında hizmet verdiği en iyi sınıfta hizmeti gerektiriyordu. Bu konuda Ineco ile çalışmak örnek olmuştur, sadece işletme projesini değil, sitenin önemini de anlamaları önemliydi. Birçok hareketli parça olduğundan, esneklik, uzmanlık ve verimlilik büyük talep görüyor. Angus ve Ineco’daki ekip ile çalışmak mükemmel oldu, proje mükemmel bir şekilde teslim edildi ve bize bu inanılmaz tesisi sunma imkanı tanıdı,” dedi The EV Network’ün CEO ve Kurucu Ortağı Reza Shaybani.

2012’den 2022’ye kadar LONGi, 290 GW fotovoltaik ürün üreterek toplamda 1.15 milyon GWh’nin üzerinde bir birikimli temiz enerji üretimine ulaştı. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından tahmin edilen küresel enerji gridinin ortalama emisyon faktörüne dayanarak, bu, 2022’deki toplam küresel enerji ile ilişkili karbon dioksit (CO2) emisyonlarının %1.46’sını (536 milyon ton) önlemeye eşdeğerdir.

LONGi, “Güneş için güneş” konseptini ilk kez 2018’de 24. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda önerdi. Bu konseptin arkasında, temiz enerjiyi temiz enerji ile üretme hedefi yatmaktadır. 2020’de LONGi, sırasıyla RE100, EP100, EV100 girişimlerine katılarak ve SBTi’ye katılarak tüm dört küresel girişime katılan ilk Çinli şirket oldu. Bu yıl, LONGi’nin yakın dönem hedefi, Paris Anlaşması’ndaki 1.5°C hedefiyle uyumlu olan SBTi tarafından onaylandı.

Devamını Oku

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

Anadolu Motor’dan GES Yatırımı

Yayın Tarihi

on

Yazar

Anadolu Motor, Kocaeli Çayırova’da bulunan fabrikasının çatısına kurduğu güneş enerjisi santrali ( GES ) ile tesisin yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 40’ını karşılarken, yıllık ortalama 360 ton karbon salımını önleyecek.

Anadolu Grubu’nun otomotiv çatısı altında faaliyetgösteren şirketi Anadolu Motor, sürdürülebilirlik alanında yaptığı yatırımlarla fark yaratmaya devam ediyor. Şirket son olarak Kocaeli Çayırova’da bulunan fabrikasının çatısına kurduğu 709,59 kWp gücündeki çatı üstü güneş enerjisi santrali ( GES ) ile yıllık 825 MWh elektrik üretip, tesisin yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayacak. Anadolu Motor, 270 hanenin elektrik tüketimine eşdeğer bu yeşil enerji ile yaklaşık 360 ton/yıl karbon salımını önleyecek.

“Düşük karbona geçiş için atılmış önemli bir adım”

Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Motor Genel Müdürü Yutkun TOK, “İklim krizinin yıkıcı etkilerinden kurtulmak ve sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar yarı yarıya azaltmak için önce enerjide dönüşüme gitmek yani yenilenebilir enerji kullanımını yaygın hale getirmek gerekiyor. Bu nedenle Anadolu Motor olarak, düşük karbon ekonomisine geçiş sürecimizi destekleyecek fırsatları değerlendiriyoruz. Fabrikamızın yıllık elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 40’ını karşılayıp, yıllık ortalama 360 ton karbon salımını engelleyecek güneş enerjisi santrali yatırımımızı da düşük karbona geçiş için atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz. Bundan sonrada sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında, Anadolu Motor’un düşük karbona geçiş sürecini destekleyecek tüm fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Devamını Oku

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

Solino, 3 Yılda Türkiye’de Liderlik ve Avrupa’da İlk Sıralarda Yer Almayı Hedefliyor

Yayın Tarihi

on

Yazar

IBT Solar Group, yeni bireysel GES markası Solino’nun gelecek 3 yıl içinde %20 pazar payına ve 600 milyon dolar ciroya ulaşarak ciro ve müşteri adedi bazında Türkiye’de lider, Avrupa’da da ilk sıralarda olmasını hedefliyor.

Yenilenebilir enerji sektörünün endüstriyel pazarda öncü markalarından IBT Solar Group, kendi enerjisini üretmek ya da elektrik kesintilerinden etkilenmek istemeyen müstakil evler, yazlıklar, oteller, okullar, tarımsal sulama arazileri veya akaryakıt istasyonlarına yeni markası Solino ile hizmet götürecek.

IBT Solar Group’un bireysel pazarda güneş enerjisi sistemleri sunan yeni markası Solino’nun tanıtımı, 13 Temmuz’da IBT Solar Group Kurucusu Hakan Daltaban ve Solino Genel Müdürü Mehmet Hakan Bescelioğlu’nun katıldığı basın toplantısıyla gerçekleştirildi.

Hakan Daltaban: “Gelecek 3 yılda Türkiye’de birinci, Avrupa’da da ilk sıralarda olmayı hedefliyoruz”

Toplantıda konuşan IBT Solar Group Kurucusu Hakan Daltaban, sahip oldukları 10 yıllık deneyim doğrultusunda Türkiye’nin GES kurulu gücüne 300 mw seviyesine portföyle katkıda bulunduklarını, endüstriyel pazarda güneş enerjisi sistemleri alanında sahip oldukları deneyimi artık bireysel pazara yansıtmak adına Solino’yu kurduklarını belirtti.

Hakan Daltaban, şunları söyledi: “Bugün için bireysel çatı GES pazarı, 10 milyar dolarlık bir hacme ulaşırken tarımsal sulama GES pazarının hacmi ise 18 milyar dolar seviyesinde… Günümüzde yaklaşık 10 gw olan Türkiye güneş enerjisi kurulu gücünün kolaylaşan regülasyonlar, yenilenebilir enerjiye olan ihtiyaç ve artan talep dolayısıyla gelecek 7 yıl içinde ortalama 10 kat büyüyeceğini öngörüyoruz. IBT Solar Group olarak 38 şehirde 250’den fazla müşterimizin 300’den fazla projesini “0” hata ve %100 müşteri memnuniyeti ile çözümledik, ülkemizin güneşten elde edilen kurulu gücüne 300 mw katkıda bulunduk. Dolayısıyla IBT Solar Group’un mühendislik bilgisi, pazar payı ve marka bilinirliğinden faydalanarak Solino’nun gelecek 3 yıl içinde ciro ve müşteri adedi bazında Türkiye’de lider, Avrupa’da da ilk sıralarda olmasını hedefliyoruz.”

Hakan Bescelioğlu: “Solino ile 3 yılda %20 pazar payına ve 600 milyon dolar ciroya ulaşmak istiyoruz”

Solino Genel Müdürü Mehmet Hakan Bescelioğlu, ülkemizde 25 kw altı çatı GES kurulumlarında yasal ve kamu süreçlerinin yakın zamanda   kullanıcı lehine kolaylaşacağını beklediklerini belirterek; “Almanya gibi birçok Avrupa ülkesinde evlerin fosil yakıtlardan kurtularak uzun süredir doğa dostu enerji kaynağı güneşten faydalanabilmesinin nedeni, süreçlerin çok kolay ve hızlı işlemesinden kaynaklanıyor. Ayrıca Avrupa’da müşteri finansmanında yenilenebilir enerjiye verilen uygun kredi koşullarının da ülkemizde devreye alınması güneşten faydalanılmasının hızını arttıracağını düşünüyoruz” dedi.

 

Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com