Connect with us

Sektör Haberleri

Goodwe 2021’in ilk yarısında geçen yılın PV ve enerji depolama düzeylerini yakaladı

Yayın Tarihi

on

Goodwe, PV ve enerji depolama dalgaları üzerinde ilerleyen 2021 ilk yarı depolama inverteri sevkiyatları, önceki yılın toplam sevkiyat rakamlarına ulaştı

Enerji depolama, yenilenebilir enerji kullanımının ayrılmaz bir parçasıdır. Günün 24 saati sıfır emisyonlu güce izin verebilen yenilikçi enerji depolama çözümlerinin geliştirilmesi, bu çözümlerin sermaye piyasalarındaki popülerliğini artırdı. Son yıllarda, yenilenebilir enerji üretimi ve endüstriyel enerji depolaması için enerji maliyetinin (LCOE) önemli ölçüde düşürülmesi sağlanmış ve bu da onu oldukça rekabetçi bir enerji alternatifi haline getirmiştir.

GoodWe, yakın zamanda 2021 ilk yarıyılı raporunu yayınladı. Şirketin mali raporu aracılığıyla, hem yenilenebilir enerji üretimi hem de endüstriyel enerji depolama etrafında büyüyen güçlenme eğilimlerinin bir görüntüsü elde edilebilir.

Yarı Yıllık Rapor, yılın ilk yarısında GoodWe’nin dünya genelindeki pazarlara yaklaşık 217.500 adet şebeke bağlantılı PV inverter sevk ettiğini ve bu sayının 2020’deki yıllık sevkiyatların %66’sını oluşturduğunu (toplamda 330.000 adet) gösteriyor.

Hızla gelişen enerji depolama Güç Dönüşüm Sistemleri (PCS) segmentinde GoodWe, yılın ilk yarısında yaklaşık 21.000 adetlik sevkiyatı başarıyla gerçekleştirdi ve bu, bir önceki yılın toplam yıllık sevkiyatıyla (22.300 adet) neredeyse aynı seviyeye ulaşmasını sağladı. Bu sadece GoodWe’nin enerji depolama inverteri pazarına nüfuzunun hızla arttığını kanıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda GoodWe’nin şiddetli rekabetin ortasında konut tipi enerji depolama inverterleri pazarında liderliğini nasıl sürdürebildiğini de gösteriyor.

PV gelişim dalgası ile ilerlemek

Yılın ilk yarısına ilişkin finansal veriler, GoodWe’nin 168 milyar ABD doları gelir, ana şirkete 23,7 milyon ABD doları net kar ve yıllık %26,66’yı oluşturan 22 milyon ABD doları düşüldükten sonra net kâr elde ettiğini gösteriyor.

Yenilikçi net sıfır etkinleştirme sistemleri ve verimli güç elektroniği teknolojisinin uygulanması etrafında devam eden Ar-Ge ile çalışan bir üretici olarak GoodWe, PV ve diğer yenilenebilir enerji üretim çözümlerinin son derece rekabetçi global pazarlarına giriş noktası olarak başlıca, PV inverterlerini ve akıllı enerji çözümlerini ele almıştır. Şimdiye kadar sürekli olarak daha fazla pazar payı ve daha yüksek kar payı elde etme konusunda da başarılı olmuştur.

PV sisteminde inverter, AC/DC dönüştürme, güç kontrolü, şebeke değiştirme ve enerji yönetiminin temel işlevlerini üstlenmekte ve bu da onu tüm PV sisteminin hem “beyni” hem de “kalbi” yapmaktadır.Kamu sektörü bilgilerine göre, inverter maliyetleri şu anda PV sistemlerinin yaklaşık %8-10’unu oluşturmaktadır. “Yeşil Anlaşma”nın ve iklim değişikliğini ele almayı hedefleyen diğer kamu politikalarının yükselişiyle birlikte, Çin de dahil olmak üzere birçok ülke, emisyon zirveleri ve karbon nötrlüğü konusunda önemli taahhütlerde bulundu. Bu da pazarın devam eden büyümesi ve yeni PV kurulumlarına yönelik gelecekteki talepler konusunda yaygın bir iyimserlik yarattı. Yeni küresel kurulumların 150–170 GW’a ulaşması bekleniyor – 2020’ye kıyasla %18,4–34,2’lik bir artış (toplam kurulumlar 126,7 GW’a ulaştı. Yeni global PV kurulumlarının 2025’te aslında 300 GW’ı geçebileceğini savunan daha da iyimser bir görüş var.

PV pazarı olgunlaşmaya devam ederken, dağıtılmış PV sektörünün gelişiminde de hızlanma görülüyor. PV’nin geniş kullanıcı faydaları ve gelecekteki elektrik piyasası talebi (bölümler yoluyla elektrik satışı) bu eğilimi teşvik ediyor.

Dağıtılmış PV sistemleri, GoodWe’nin temel yetkinliklerinden biridir ve bu, sermaye piyasalarının GoodWe hakkında neden iyimser olduğunu ve güçlü finansal performans sağlamak için artan pazar talebini ve olumlu politika trendlerini kullanma becerisini açıklar.GoodWe’nin ayrıca büyük ölçekli arazi tipi elektrik santrali pazarına yönelik bir “taarruz” başlattığı da anlaşılıyor. HT 1500V yüksek güçlü inverteri, yüksek akımlı PV modülleri ile birlikte dünya çapında birçok projede uygulanmıştır. Güvenlik ve güvenilirliğin birleşimi, GoodWe’nin kendisini rekabetten farklılaştırmasını sağlayan avantajıdır.Yarı Yıllık Rapor, şirketin string inverterlerinin şu anda 0,7–250 kW güç aralığını kapsadığını ve bu da onları konut, endüstriyel&ticari uygukamaların yanı sıra büyük ölçekli arazi tipi elektrik santrallerinin enerji ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabilecek hale getirdiğini gösteriyor. Farklı PV modülleri, şebeke bağlantıları ve çeşitli ortam gereksinimlerini (hem yüksek hem de düşük sıcaklık, yüksek rakım, rüzgarlı, kumlu veya deniz veya tuz) uyum gösterebilirler.

Enerji depolama alanına sorunsuz giriş

Endüstrideki genel inanç, enerji depolama inverterlerine, özellikle de konut inverterlerine olan talebin, hala ağırlıklı olarak denizaşırı ülkelerde yoğunlaştığı yönündedir.

Globaldeki enerji depolama inverter pazarının patlayacağına dair endüstri çapında bir iyimserlik var. Enerji depolama inverterleri, bu yılın ilk yarısında GoodWe’nin toplam inverter sevkiyatlarının yalnızca %8,81’ini oluştursa da, performanslarının hem şirket hem de sermaye piyasaları için artması bekleniyor. Enerji depolama inverterinin çalışma prensibi, yenilenebilir enerji tarafından üretilen elektriğe yerel yüklere öncelik verilmesi ve fazla enerjinin, hala fazla elektrik olduğunda şebekeye seçici olarak entegre edilebilen aküde depolanmasıdır. . Yenilenebilir enerji tarafından üretilen enerji yetersiz olduğunda, akü yerel yükler için elektrik sağlamak üzere boşalır.

Bu tür akıllı yönetim işlevlerine sahip enerji depolama inverterleri, enerji depolama aküleri ile birlikte “enerji depolama sistemini” oluşturur. Bir enerji depolama sisteminin ana işlevleri üç yönlüdür: birincisi, yenilenebilir enerji üretiminin saat sayısını artırarak sistemin LCOE’sini seyreltmek; ikincisi, tepe noktalarının ortadan kaldırılmasına ve vadilerin doldurulmasına elverişli olan yenilenebilir enerji üretim oynaklığının şebeke üzerindeki etkisini azaltmak; ve üçüncüsü, kullanıcılara elektrik fiyatlarındaki tepe-vadi farkı arasında arbitraj için yer vererek, enerji santrallerinin yatırım getiri oranını (IRR) artırmak.

Enerji depolama inverterleri için denizaşırı pazar büyük bir potansiyele sahiptir. Örneğin Almanya’da 2019’da PV depolama ve PV enerjisinin maliyetleri sırasıyla 15,9 Euro sent/kWh ve 9,6 Euro sent/kWh idi. Konut elektrik fiyatı 30,5 Euro sent/kWh idi ve PV depolama maliyeti ve PV enerji maliyetleri konut elektrik fiyatlarının sırasıyla %52 ve %31’ini oluşturuyor. Optik depolama maliyetindeki düşüşle birlikte, gelecekte konut elektrik fiyatı ile optik depolama LCOE arasındaki “makas boşluğu” daha da artacak ve bu da konut talebindeki artışı teşvik edecektir. SolarPower Europe’dan alınan verilere göre, 2019 yılında Avrupa’nın konut tarafında enerji depolama kurulu gücü 744 MWh (yıllık %56,4 artış) oldu. 2019’un sonu itibariyle, konut tarafında kümülatif enerji depolama kurulu kapasitesi yaklaşık 2 GWh idi ve bu, 2019’un sonunda yaklaşık %7 olan Avrupa konut PV depolama penetrasyon oranına tekabül ediyor(Avrupa’daki binaların %90’ının şu anda çatı üstü PV kurulumuna sahip olmadığı tahmin edilmektedir. Mevcut kurulum durumunun ekstrapolasyonları, toplam Avrupa ev tipi PV depolama alanının 285 GWh olduğunu ve talep alanının önemli olduğunu göstermektedir.

PV ve enerji depolama inverterlerinin stratejik pazar konumu sayesinde GoodWe, konut, ticari&endüstriyel kullanıma uygun çeşitli lityum akü sistemlerini piyasaya sürerek, enerji depolamalı lityum akü alanına da başarıyla girmeyi başardı. Endüstri açısından bakıldığında, bu ürün serisinin pazarı kademeli olarak büyümeye hazırdır ve inverterlerinkinden daha büyük olabilir, bu da onu kesinlikle yakından izlenmeye değer çok ilginç bir gelişme haline getirir.

Genel

Smart, ilk sürdürülebilirlik raporunu ve strateji belgesini paylaştı: ‘2040 Net Zero’ya emin adımlarla ilerliyor

Yayın Tarihi

on

Yazar

Yatırımlarıyla güneş teknolojilerinde küresel bir marka haline gelen Smart Güneş Teknolojileri, 2023-2027 dönemini kapsayan Strateji Belgesi ve 2022 yılı için hazırladığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. 2022 yılında panel üretiminden kaynaklanan karbon emisyonunu I-REC sertifikası ile sıfırlayan, bunun yanı sıra Sürdürülebilirlik Komitesi kuran ve ‘2040 Net Zero’ hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Smart, ‘Net Sıfır’a çok daha erken bir tarihte ulaşmayı planlıyor. 2022 yılında Gebze ve Dilovası’nda yer alan tesisleriyle toplam üretim miktarını 585.250 adet panele çıkaran firma, 2023 yılı içerisinde devreye alacağı ve yeni yatırımlarının devam ettiği Aliağa FV Hücre ve Panel Entegre Üretim Tesisi ile 2024 yılı 4. çeyreği itibarıyla yıllık güneş paneli üretim kapasitesini 2.9 GW’a, hücre üretim kapasitesini 2 GW’a yükseltmeyi hedefliyor.

2022 yılı için hazırlanan ilk Sürdürülebilirlik Raporu ve 2023-2027 dönemini kapsayan Strateji Belgesi’ni 5 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen lansman toplantısında kamuoyu ile paylaşan Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, “Smart Güneş Teknolojileri olarak 2014 yılında güneş enerjisi sektöründe faaliyetlerimize başladık. 2017 yılında Gebze’de ilk güneş paneli üretim tesisimizi faaliyete geçirdik. O zamandan bu yana sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da önde gelen güneş teknolojisi firmalarından biri haline geldik. 2022 yılı ise, halka arzımızı gerçekleştirdiğimiz ve BIST 50 şirketleri arasına girdiğimiz yıl oldu “dedi.

Şirketin, sürdürülebilirliği yönetim yaklaşımının merkezine konumlandırdığını vurgulayan Demirdağ, “Sürdürülebilirlik, bizim için sadece bir kavram değil, yönetim yaklaşımımızın merkezinde yer alıyor. İnsan, toplum ve çevreyi odağımıza alarak, dünya çapında enerjinin daha temiz bir şekilde üretilebilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ışığında, toplumsal cinsiyet eşitliği, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme gibi konulara özel önem veriyoruz” açıklamasında bulundu.

2023-2027 Strateji Belgesi sunumunda Smart’ın yatırım yol haritasını paylaşan Demirdağ, “Pandemi, tedarik zinciri ve dijitalleşme gibi konulara odaklanmamızı sağlarken; Rusya-Ukrayna savaşı ve buna karşılık Avrupa Birliği’nin enerji arz güvenliğini sağlamak için açıkladığı Yeşil Mutabakat Sanayi Planı ve ABD senatosu tarafından enflasyonla mücadele kapsamında ülkenin yenilenebilir enerji üretim potansiyelini artırmayı amaçlayan Enflasyon Azaltma Yasası (IRA) gibi gelişmeler, sürdürülebilir büyüme ve yatırım stratejilerimizi oluştururken göz önüne aldığımız önemli hususlar arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Bugünün kaynaklarını gelecek nesillere aktarabilme yeteneği olan sürdürülebilirlik kavramının enerji bağımsızlığı ve iklim adaleti için öneminin bilincinde olan, Çevresel Sosyal ve Yönetişim (ÇSY) çalışmalarına 2022 yılında başlayan Smart Güneş Teknolojileri, 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 dönemine ilişkin sürdürülebilirlik faaliyetlerini ve bu faaliyetlere ilişkin performans detaylarını içeren Küresel Raporlama Girişimi (GRI) uyumlu ilk sürdürülebilirlik raporunu, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde paylaştı.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan (SKA); 5-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, 7-Erişilebilir ve Temiz Enerji, 8-İnsana Yakışık İş ve Ekonomik Büyüme, 9-Sanayi Yenilikçilik ve Altyapı, 11-Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar ve 13-İklim Eylemi ile direkt ilişkili konularda çalışmalara devam eden Smart Güneş Teknolojileri, projelerini bu amaçlara uyumlu bir şekilde geliştiriyor.

Sürdürülebilirlik hedefleri ve stratejik planları kapsamında, Türkiye’nin yeni yüzyılında daha yeşil ve kalkınmış bir geleceğe ulaşabilmek için yeşil hidrojen konusunda da çalışmalar yapan Smart Güneş Teknolojileri, Solargize markası altında yeşil enerjili elektrikli araç şarj istasyonları kurulum çalışmalarına devam ediyor.

Enerji dönüşümünün lider oyuncusu olmayı hedefleyen şirketin sürdürülebilirlik raporu ve strateji belgesine https://www.smartsolar.com.tr/yatirimci-iliskileri.html bağlantısından ulaşılabiliyor.

Devamını Oku

Genel

Güneş ve enerji depolamadaki yenilikler Solar+Storage NX’te

Yayın Tarihi

on

Yazar

Güneş enerjisi ve enerji depolama sektörünün önde gelen firmaları ve profesyonellerini bir araya getiren Solar+Storage NX Fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Sektör için 2 milyar dolarlık iş hacmi yaratması beklenen fuar, 31 Ağustos – 02 Eylül 2023 tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye’nin tek güneş enerjisi ve enerji depolama fuarı Solar+Storage NX, kapılarını açtı. TÜYAP Interexpo Salonu’nda gerçekleşen resmi açılış töreninde Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, TEHAD Kurucu Başkanı Berkan Bayram, GENSED Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Murat Özdemir, Enerji Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Özkök, Otomotiv Gazetecisi Okan Altan, katılımcılar ve ziyaretçiler yer aldı.

Sektör için 2 milyar dolarlık iş hacmi yaratması beklenen fuarda güneş enerjisi sistemleri, enerji depolama teknolojileri, mühendislik, tedarik ve inşaat, EPC rojeleri, dijitalizasyon, akıllı enerji çözümleri ve e-mobilite ürün grupları sergileniyor.

Yan sanayi ve teknoloji yatırımlarıyla birlikte EPDK’ya yapılan depolamalı RES ve GES başvuruları ile pazara 40-45 milyar dolarlık yatırım olarak yansıması öngörülen sektörün uluslararası buluşmasında, ayrıca Solar+Storage Exclusive Forum düzenleniyor. Türkiye Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği GENSED ve Solis Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar kapsamında 31 Ağustos- 1 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Tüyap Palace Hotel’de, Solis Renewable Hub tarafından küresel güneş enerjisi medyasının prestijli yayınlarından PV Magazine Group stratejik ortaklığı ve GENSED’in desteğiyle düzenlenen forumda; dünya çapında uzmanlar, enerji depolama ve güneş enerjisi alanındaki en son teknolojik gelişmeleri ve fırsatları paylaşacak ve sektör için çok katma değerli network ortamı sunulacak.

Devamını Oku

Sektör Haberleri

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’nı kazananlar DemoDay’de buluştu

Yayın Tarihi

on

Yazar

Eksim Holding tarafından Dicle Elektrik desteğiyle, yenilikçi iş fikirlerinin gelişimine katkı sunmak amacıyla başlatılan Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı ilk mezunlarını verdi. 106 girişim arasından seçilen 7 ekip; enerji dağıtım yönetimi, enerji dağıtım teknolojileri, dijital çözümler, enerji tedariki ve enerji lojistiği gibi alanlardaki yenilikçi teknolojilerini, girişim ekosistemi ve sektör temsilcilerinin katılımıyla Eksim Pulse DemoDay etkinliğinde anlattı. Dört ay boyunca eğitim ve mentorluk süreçlerinden geçen Eksim Pulse mezunları, toplam 700 bin TL değerinde nakit ödülün de sahibi oldu.

 Eksim Holding grup şirketi Dicle Elektrik’in desteğiyle hayata geçirilen Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’ndan mezun olan ekipler, geliştirdikleri yenilikçi teknolojileri, İstanbul Workinton Levent 199’da gerçekleştirilen DemoDay etkinliğinde girişim ekosistemine sundu. Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’ndan mezun olan 7 ekip, toplam 700 bin TL nakit desteği kazanırken mentorluk ve eğitim programlarıyla projelerini geliştirme ve Eksim Ventures’tan yatırım alma fırsatı yakaladı. Enerji alanında hizmet veren 7 girişim, enerjinin geleceğine yön verecek projeleri ile girişim ekosistemine dahil olarak işlerini bir adım daha öteye taşıdı. 

Enerjinin geleceğine yatırım fırsatı

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eksim Holding Teknoloji, Ar-Ge ve İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, “Yenilikçi iş fikirlerini desteklemek ve global çevrelerle buluşturmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’nın ilk mezunlarını vermesinin mutluluğunu yaşıyoruz. İlk programımız enerji sektörüne yönelik projelere odaklandı. Bu kapsamda Eksim Holding olarak üstlendiğimiz yenilenebilir enerji misyonuna katkı sunan ve sürdürülebilir geleceğe yön vereceğine inandığımız projelerin ekiplerini,  dört ay boyunca teorik eğitimler, mentorluk, ofis imkânı ve nakit ödüller ile destekledik. Bu destek kapsamında da holding şirketlerimizden Eksim Ventures öncülüğünde enerji sektörüne yönelik sürdürülebilir çözümler sunan yeni nesil girişimlerin büyümelerine katkı sağlıyoruz. Verim odaklı yapay zeka temelli iş fikirleri geliştiren tüm ekiplerimizi gönülden tebrik ediyorum. Eksim Holding olarak yerli girişim ekosistemini yatırımlarımızla desteklemeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. Eksim Pulse Yöneticisi Kürşad Karadaş da yaptığı konuşmada geleceğin yenilikçi enerji çözümlerini kapsayan projeleri, DemoDay etkinliği altında girişim ekosistemine sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dicle Elektrik geleceğin enerjisini destekliyor

Programı destekleyen Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Şeref Korhan ise yaptığı açıklamada Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 6 ilinde elektrik dağıtım hizmeti sunan ve sağladıkları dijital altyapı dönüşümüyle başta tasarruf olmak üzere bölgeye önemli kazanımlar sağlayan bir şirket olduklarını belirterek; “2,2 milyon aboneye “kayıpsız-kesintisiz-kaliteli” elektrik dağıtım hizmeti sunuyoruz. Bu hizmeti sunarken dünyada enerji ihtiyacının her geçen gün arttığını görüyor ve yapılan yenilikçi çalışmalara katkı sunmak için Ar-Ge merkezimizde ulusal ve uluslararası çalışmalara imza atıyoruz.  Eksim Pulse ise ilk prograında enerji sektörünün girişimlerine destek vermek için yola çıktı. Biz de bu yolculukta Dicle Elektrik olarak kendilerini desteklemekten mutluluk duyduk. Girişimleriyle yeni nesil enerji sistemlerine güç katacak projelerin sahipleri olan takımlarımızı tebrik ediyoruz. Bu alanda yapılan çalışmaların, gelecek nesillerin çevreci bir anlayışla enerjiye erişimini kolaylaştıracağını gururla söyleyebilirim” açıklamalarında bulundu.

 Girişimciler sunumlarıyla güne damgasını vurdu

Eksim Pulse DemoDay kapsamında sahne alan ekipler, verimlilik ve simülasyon çözümleri, talep fazlası enerjinin depolanması, yapay zeka ile yeraltı enerji haritası gibi çalışmalar içeren iş fikirlerini enerjinin geleceğine yatırım yapmak isteyen sektör temsilcilerine aktardı.

Hummingdrone: Otonom dron ve yazılımlarını kullanarak güneş enerjisi sektörünün verimli bir şekilde büyümesine katkı sağlayan analiz çözümleri geliştiriyor. Termal ve yüksek çözünürlüklü kameralarla donatılmış dronlar, güneş enerjisi tesislerinin yönetimini hassas denetleme ile yenilikçi bir seviyeye taşıyor.

PowerDev: Enerji büyük verisini gerçek zamanlı toplayıp yapay zeka temelli yüksek performanslı modeller üretiyor. Böylece yenilenebilir enerji ve batarya depolama yatırımlarının hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesini ve bunun veri temelli sürdürülmesini sağlıyor.

BataryaZEKASI: ArtificaX Bilişim tarafından geliştirilen BataryaZEKASI platformu; elektrikli araç üreticileri ve kullanıcıları, elektrikli filo sahipleri ve batarya enerji depolama sistemleri (BESS) için batarya bakım maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla oluşturulan bir platformu kapsıyor. Platform; bataryaların sağlık durumunu gerçek zamanlı olarak izleyip ekspertiz raporu çıkararak bataryalarda oluşabilecek sorunları yapay zeka yardımıyla önceden haber vermesiyle öne çıkıyor.

Geodo: Yapay zeka destekli özgün teknolojisi ile herhangi bir kazma ihtiyacı duymadan, yeraltındaki enerji dağıtım envanterlerinin derinlik ve yatay eksende ortalama 3-4 santimetre hata payıyla dijital haritasını çıkarıyor.

Bee Battery: Proje; elektriğin en çok üretildiği zaman ile en çok tüketildiği zaman dilimi arasındaki uyuşmazlıktan doğan enerji sarfiyatının önüne geçmeyi amaçlıyor. Ev, işyeri, fabrika gibi yerlerin elektrik ihtiyacını tasarladığı modüler akıllı enerji depolama sistemi, maliyet avantajı ve güven sağlıyor.

Massive Energy: Hanelerdeki elektrikli cihazların tüketimlerini profilleyerek kişiselleştirilmiş cihaz öneri sistemi sağlıyor. İnsanı merkeze alan enerji verimliliği vizyonuyla birlikte enerji tüketim kültürünün iyileşmesine katkıda bulunuyor.

Virmode: Enerji sektöründe çalışan personelin ihtiyaç duyduğu teknik eğitimlerin simülasyonlarını geliştiriyor. Virmode Yazılım’ın halihazırda ticarileşmiş 2 ürünü bulunuyor.

Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com