Connect with us

Solar Panel

GoodWE, lityum bataryaları sektöre sunmaya hazırlanıyor

Yayın Tarihi

on

GoodWE Türkiye CEO’su Engel Taştan, 2020 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Öncelikle bizlere GoodWe’nin hem dünya pazarındaki hem de Türkiye pazarındaki yeri ve yol haritası hakkında detaylı bilgi verir misiniz?

GoodWe, PV inverterlerinin ve enerji depolama çözümlerinin araştırılmasına ve üretimine odaklanan lider ve stratejik bir kuruluştur. 80’den fazla ülkede 16GW’lık bir kurulum ile 0.7kW ila 250kW arasında değişen GoodWe inverterleri, büyük oranda; konut ve ticari çatılarda, endüstriyel ve zemine monte & şebeke bağlantılı büyük ölçekli sistemlerde kullanılmaktadır. GoodWe, global pazarda 14%’lük bir pazar payına sahip ve sıralama olarak 4. durumdadır; aynı zamanda 2020 yılında evsel depolama konusunda da dünyada 1. olarak seçilmiştir. GoodWe, dünya pazarında yaklaşık 70 ülkeye aktif satış yapıyor, bu ülkeler içerisinde; Avrupa, Güney Amerika, Orta Doğu, Orta Asya ve Rus ülkeleri bulunuyor. Türkiye pazarında şu anda yaklaşık 1GW çalışan inverter mevcut ve bu yaklaşık 14% pazar payı demek. Türkiye pazarında 2013 yılından beri sıkı biri çalışma içerisindeyiz ve her zaman özellikle çatı pazarı için çaba gösteren bir marka olduk. 2016 yılından itibaren resmi olarak Türkiye şirketini kurduktan sonra başta 2 personel, bugün ise 10 kişilik dinamik ve tecrübeli bir ekip ile sektörümüzde rol almaya devam ediyoruz. Hem İstanbul hem İzmir satış ofislerimiz ve aynı zamanda Kayseri’deki mevcut Bakım & Onarım ve Servis merkezimiz ile değerli müşterilerimize ihtiyaç duydukları her an hizmet veriyoruz.

Diğer rekabetçi markalarla karşılaştırıldığında GoodWe’in öne çıkan birincil özelliği nedir?

Şu anda Türkiye’de aktif olan ve pazarda ciddi referansları olan tecrübeli diğer markalara kıyas ile GoodWe, özellikle servis yani after sales konusunda ön plana çıkıyor. GoodWe’nin Türkiye’de resmi bir şirketi mevcut, distribütörlük mantığı ile ilerlemiyoruz; dolayısı ile müşterilerimizin direk üretici firma ile muhattap olması bizim için çok önemli ve değerli bir argüman. GoodWe; satış öncesi, satış zamanı ve satış sonrası için dünya çapında entegre hizmet merkezleri kurarak; proje danışmanlığı, teknik eğitim, yerinde destek ve satış sonrası hizmetler de dahil olmak üzere tüm müşterilere küresel destek sunan bir kuruluş. Ayrıca; lokal ve global depolarımızda bulunan stoklarımız sayesinde ürün teslimatlarımızı hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor ve Kayseri’de bulunan bakım&onarım merkezimiz ile satış sonrası destek ve teknik destek konularında müşterilerimize 7/24 yardımcı olabiliyoruz. Ek olarak, iki farklı Ar-Ge merkezimiz ve geniş Ar-Ge ekibimiz ile konut, ticari, endüstriyel ve zemine monte & şebeke bağlantılı büyük ölçekli PV sistemleri için kapsamlı bir ürün ve çözüm portföyü sunarak, performans ve kalitenin tüm ürün yelpazesinde bir arada olmasını sağlayabiliyoruz. Kısacası; hızlı teslimat, geniş ürün portfoyü, satış sonrası hizmet, garanti ve servis konularında iddialıyız.

Pandemi süreci GoodWe’yi nasıl etkiledi?

Pandemi; üretim fabrikamız Çin’de olduğu için bizi, ilk aylar içerisindeki yoğun siparişler nedeni ile teslimatların uzaması açısından olumsuz etkiledi. Çünkü, özellikle Çin’deki tehlikeli süreç sebebi ile neredeyse 1 ay boyunca üretim durdu ve bu, büyük bir açıklık yarattı. Lokal ve global olarak yaklaşık 229 farklı sipariş aynı anda üretime girdi ve pandemi nedeni ile teslimat süreleri elimizde olmayan sebeplerden dolayı uzadı. Fakat, Mayıs ayından itibaren normal seyrimizde devam ettik. GoodWe Türkiye olarak, sorunsuz bir şekilde ürün satış ve teslimatlarımıza tüm hızımız ile sorun yaşamadan devam ediyoruz.

İçinde bulunduğumuz süreçte ve pandemi sonrası sektörü neler bekliyor?

Tam pandemi bitecek derken maalesef belki de ikinci dalga ile karşı karşıyayız; 1-2 ay sürer ve biter zannettik ama belki bir süre daha bu şekilde gidecek. Bu nedenle, maalesef güneş enerjisi sektörü dahil birçok farklı sektör patlama yaşayacak. Burada önemli olan; şirket olarak, fix masrafları minimumda tutmak ve bu olumsuz süreci en az zarar ile atlatmak. Ama maalesef birçok şirket veya esnaf belki dayanamayacak ve birkaç aydır devam eden süreç gibi iflasları duymaya devam edeceğiz. Burada tedarikçi olarak pazarı iyi takip etmek zorundayız. Koronavirüs salgınından sonra çoğu şeyin değişeceğine inanıyorum. Başta insan sağlığına daha çok önem verilecek. Bilim insanlarımız ve sağlıkçılarımız güzel çalışmalar yapmak için çalışmalarına devam ediyor. Koronavirüs salgını sonrası güzel bir dünya bizi bekliyor olacak.

Bu süreçte sektörün başlıca değişenleri neler oldu?

Koronavirüs, şüphesiz ki her sektörü olumsuz etkilediği gibi güneş enerjisini sektörünü de maalesef olumsuz etkiledi. Yapılması planlanan GES yatırımları ve EPC firmaları tarafından kurulacak projeler sekteye uğradı. Birçok proje, olumsuz şartlar nedeni ile ya rafa kaldırıldı ya da ertelendi. Tüm bu sebeplerden dolayı yatırımcıların ya da potansiyel müşterilerin ilgili projeler kapsamında ürün tedarik süreçleri olumsuz yönde etkilendi. Zaten bir projenin olumsuz etkilenmesinin ardından zincirin ilk halkası olanlar genelde üreticiler ve ürün tedarikçileridir. Fiyat teklifi alımları devam ederken, satışların çoğu ya zaman aşımına uğradı ya da bazen gerçekleşemedi. Biz GoodWe Türkiye olarak, aktif ve dinamik ekibimiz ile; pazarlama, satış, satış sonrası, servis ve proje yatırımları için müşterilerimize tüm hızımız ile destek vermeye devam edeceğiz ve Türkiye dahil 18 farklı ülkeye ürünlerimizin satışını yapmayı sürdüreceğiz.

Peki GoodWe’deki son teknolojik gelişmeler nelerdir?

GoodWe olarak, 2020 yılı sonu itibari ile yeni HT Serimiz olan 100kW, 120kW, 136kW (1100V & 10MPPT) inverter satışlarına başladık. 2021 yılı başı itibari ile de 250kW (1500V & 12MPPT) inverterlarımızı satışa sunacağız. Aynı zamanda, bu yıl GoodWe Lityum Battery üretime giriyor ve çok yakında endüstriyel battery ve evsel battery çözümleri sunmaya başlayacağız. Burada GoodWe, global pazarda çok ünlü olan bir lityum battery üreticisini satın alarak kendi bünyesine kattı ve bu pazarda ismini duyurmak için kollarını sıvadı. Son olarak GoodWe, Eylül ayı başında Çin Shanghai Borsası’nda halka açıldı ve bu şekilde daha fazla büyüyebilmek için kendisine bir avantaj sağladı.

Bize biraz da akıllı enerji yönetim sisteminiz SEMS’den bahseder misiniz?

SEMS (Smart Energy Management System) Portal; GoodWe’nin, Ar-Ge’sini kendi yaptığı ve geliştirdiği ücretsiz uzaktan izleme sistemi olup, aynı zamanda inverterleri yönetebilen bir arayüzdür. Önümüzdeki yıllarda SEMS Portal üzerinden enerji ticareti de yapılabiliyor olacak ve evsel depolama sistemine sahip olan yatırımcılar, eğer enerji ihtiyacı yoksa SEMS Portal üzerinden GoodWe Battery kullanrak enerji satışı yapabilecek. SEMS Portal ile evinizdeki veya işyerinizdeki tüketimi yönetebileceksiniz.

GoodWe olarak ileriye dönük hedefleriniz ve 2021 yılından beklentileriniz nelerdir?

GoodWe Türkıye ekibi olarak, hem Türkiye pazarında Pazar payımızı korumak ve yükseltmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz hem de ülke ekonomisine katkı sağlayabilmek için ihracatımızı daha çok artıracağız. Türkiye’den; Orta Doğu ve Balkan ülkelerine yaptığımız satışlar ile ihracatımızı, 2019 yılına göre 5 kat arttırarak, 2020 yılı hedefimize çoktan ulaşmış durumdayız. Aynı hızla devam ederek, daha çok lokal ve global projede GoodWe kullanılmasını sağlamaya devam edeceğiz.

Son olarak ilave etmek istediğiniz bir konu var mı?

Ülkemi seviyorum; umarım ki devlet büyüklerimiz şu anda olduğu gibi bu sektöre daha çok inanacaklar ve daha fazla önümüzü açacaklar. Böylece, göğsümüz kabara kabara Türkiye Cumhuriyeti; Güneş Enerjisi Ülkesi diyebileceğiz.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Devamını Oku
Advertisement
Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Solar Panel

Solkompaniet ve Bouygues Energies & Services, İsveç güneş PV pazarında işbirliğine başlıyor

Yayın Tarihi

on

Yazar

Solkompaniet ve Fransız Bouygues Energies & Services’in ortaklığıyla İsveç güneş PV pazarının genişlemesi odak noktasında yer alıyor. Bu işbirliği, İsveç’teki sürdürülebilir enerji dönüşümüne katkıda bulunarak, büyük ölçekli güneş enerjisi parklarının talebini karşılamayı amaçlıyor.

Yatırımcılar, şirketler ve diğer enerji oyuncuları arasında maliyet etkin ve katma değerli elektrik üretimine yatırım yapmak isteyenler arasında güneş parklarına olan ilgi güçlü bir şekilde artmaktadır. Aynı zamanda, elektrik talebinin taşımacılık ve endüstrinin elektrikleşmesiyle keskin bir şekilde artması bekleniyor.

Son on yılda, İsveç’te inşa edilen güneş parklarının boyutu 1 MW’dan 20 MW’a kadar (bugün işletmede olan en büyük çiftlik boyutu) büyüdü. Bir sonraki adımın, İsveç’in enerji karışımındaki yenilenebilir enerji payını artırmak için daha fazla büyük ölçekli güneş parkı yapmak olduğu düşünülüyor.

İsveç güneş enerjisi liderlerinden biri olan Solkompaniet, 1-100 MW aralığındaki PV güneş enerjisi projelerinin yanı sıra büyük ölçekli güneş parkları inşa etme kapasitesini güçlendiriyor. Küresel EPC uzmanı Bouygues Energies & Services ile stratejik işbirliği, İsveç’teki büyük ölçekli segmentte güneş geliştiricileri için rekabetçi ve en iyi sınıf EPC hizmetlerini sağlamayı mümkün kılacak.

“En büyük güneş parklarını İsveç’te yüksek bir hızla inşa etme imkanı vermek için Bouygues Energies & Services ile bir ortaklık kurmanın büyük avantajlarını görüyoruz. Büyük ölçekli projeler ve güç iletiminde eşsiz deneyim ve uzmanlıkları var” diyor Marina Sundman, İş Birimi Direktörü, Solkompaniet.

“Bu ortaklık, yerel koşulların tam bilgisiyle büyüyen İsveç pazarındaki müşterilerimizin öncü projelerine yanıt vermemize izin veriyor. Aynı değerleri ve hedefleri paylaştığımız saygın ve bilgili bir ortak olan Solkompaniet ile çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz” diyor Bouygues Energies & Services’in Energies BU’nun İcra Başkan Yardımcısı

Devamını Oku

Büyük Ölçekli Güneş Projeleri

Asunim’in Génese Natural Ortaklığından Portekiz’e 13 Milyon Euro’luk Güneş Tarlası

Yayın Tarihi

on

Yazar

ASUNİM, Portekiz’de ortağı olduğu Génese Natural ile birlikte Faro’da bulunan fotovoltaik santrali’ne 13 milyon Euro yatırım yaptı. ASUNIM Türkiye ve Portekiz ekibi tarafından yürütülecek proje, yıllık 24 GWh elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip olacak, bu sayede yılda 6 bin tondan fazla CO2 salınımı önlenecek ve yılda yaklaşık 7 bin evin elektrik ihtiyacını sağlayacak temiz enerji üretilecek.

Algarve bölgesinde yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik alanında güçlü yapısı ile faaliyet gösteren, ASUNİM’in ortağı olduğu Génese Natural şirketi Faro’daki Santa Bárbara de Nexe Fotovoltaik Santrali’nin inşası ve geliştirilmesine 13 milyon Avro yatırım yaptı. Geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleşen projenin temel atma törenine Faro Belediye Başkanı Rogério Bacalhau, Génese Natural temsilcisi Rogério da Ponte ve ASUNİM Group Direktörü Andreas Schuenhoff katıldı.

Santa Bárbara de Nexe Fotovoltaik Elektrik Santrali’ne yapılan yatırımın, şirketin Portekiz pazarındaki varlığını güçlendiren çok önemli bir adım olduğuna değinen Génese Natural’in temsilcisi Rogério da Ponte “Bu, Portekiz’de geliştirmekte olduğumuz yenilenebilir enerji üretmeye yönelik birkaç projeden sadece biri ve Faro bölgesinde güneş enerjisi üretimi anlamında hayati bir etkiye sahip. Solar ışıma anlamında ise Avrupa kıtasının en iyilerinden! Yaklaşık 24 hektarlık bir brüt alanı kaplayan GES santralinin inşaatı halihazırda devam ediyor ve 14 hektarlık bir alana dağıtılmış, çift yüzeyli 540Wp’lik 24 binden fazla güneş paneline tekabül eden 13MWp’nin kurulumunu içeriyor. Şebekeye bağlandıktan sonra, fotovoltaik park, yıllık 24 GWh elektrik üretim kapasitesine sahip olacak ve bu da 6.943 eve tedarik sağlamasına ve yılda 6.093 ton CO2 emisyonunun önlenmesine olanak sağlayacak” dedi.

Génese Natural şirketi olarak çevresel kaygıları her zamanki gibi ön planda tuttuklarını belirten Rogério da Ponte, Santa Bárbara de Nexe fotovoltaik santralinin bulunduğu bölgede 8 hektara kadar genişleyen bir alanda çevresel etkiyi olumsuz etkileyecek olası durumları en aza indirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Bu anlamda önceliklerinin; mevcut biyoçeşitliliğin korunması ve permakültür yönetimi, sıfır pestisist kullanımı gibi yöntemlerle birlikte yaratılacak doğal koridorların parkın ana alanları arasına kurulması olacağını bildirdi.

Birçok ulusal ve yabancı projeyi inşa eden, geliştiren ve bunlara yatırım yapan ASUNİM’in Group Direktörü Andreas Schuenhoff, “Portekiz sadece coğrafi özellikleri nedeniyle değil, aynı zamanda fosil enerji kaynaklarının eksikliği sebebiyle de güneş enerjisi üretimi açısından da her zaman muazzam bir potansiyele sahip olmuştur. Günümüzde güneş enerjisine ve sürdürülebilir kalkınmaya artan bir ilgi ve yatırım var, bunların artık hem dünyanın geleceğine hem de ülkelerin ekonomisine değer kattıkları aşikar. İklim değişikliğine karşı fosil yakıt ithalatını ve ülkenin enerji bağımlılığını azaltmalıyız “dedi.

Faro Belediye Başkanı Rogério Bacalhau ise yaptığı açıklamada “Bu tesisin açılışı Faro Belediyesi için ayrı bir önem taşıyor, çünkü bu proje çevresel sürdürülebilirlik politikamızı, yenilenebilir ve çevre dostu enerji konusundaki hedeflerimizi destekliyor. Aynı zamanda herkes tarafından erişilebilir bir enerji kaynağı ve mevcut enerji kaynakları ile karşılaştırıldığında rekabetçi çözümler sunuyor, böylece ülkemizin en çok güneş ışığı alan bölgesinde bu büyüklükte ve bu yapıda bir fotovoltaik park kurmak daha da anlam kazanıyor. Herkese ait olan ve herkesin hizmetine sunulan bir doğal kaynağın gelecek nesillerden ödün vermeden maksimize edilmesinden mutluluk duyuyorum.” dedi.

Toplam 24 bin çift yüzeyli panelden oluşan, 13 MWp’lik Santa Bárbara de Nexe projesinin 2022 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Bir ASUNİM ortaklığı olan Genese Natural şirketi bu yatırımları da dahil olmak üzere Portekiz’de toplamda 100MW kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali inşa etmeyi hedefliyor.

Devamını Oku

Büyük Ölçekli Güneş Projeleri

Ekvator Enerji Grubu’ndan 4. güneş santrali yatırımı

Yayın Tarihi

on

Yazar

Ekvator Enerji Grubu, ülkemizin yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi yatırımlarına devam ediyor. Ekvator Enerji Grubu yeni yatırımı 6,94 MW kurulu güce sahip Batman GES ile toplam kurulu gücünü 28,05 MW’a çıkardı.

Ekvator Enerji Grubu, Şanlıurfa ilinde 100.627 m2 alanda kurulu, 26.195 adet güneş paneli kullanılan ve 6,94 MW kurulu güce sahip olan Batman Güneş Santrali’ni satın alarak elektrik üretim gücünü artırdı. Bu sayede, ortalama 2.460 adet meskenin yıllık elektrik ihtiyacının karşılanması ve 312.980 adet ağacın çevreye sağlayacağı katkıya denk karbon salınımının azaltılması hedeflenmektedir.

Ekvator Enerji Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Kubilay Şakar yeni yatırımları ile ilgili “Gelecek nesillere karşı yeşil bir dünya bırakma sorumluluğumuz olduğu inancıyla yatırımlarımızı yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi doğrultusunda yaparak yakın zamanda imzalanan Paris Anlaşması’nı destekliyoruz. Sadece Türkiye’de değil dünyada iklim değişikliği ile sürdürülen mücadelede şirketlere de büyük rol düşüyor. Bu yatırımımızla birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarından üretimde toplamda 28,05 MW kurulu güce ulaştık ve santrallerimizden elde edilen elektrik üretimi ile yılda toplam 1.275.475 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk karbon salınımının azaltılmasına katkıda bulunuyoruz.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Devamını Oku
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com