Connect with us

Solar Teknolojileri

GoodWe Yeni HT Serisi satışa sunuluyor

Yayın Tarihi

on

GoodWe Yeni String İnverteri HT Serisi (100-136kW & 1100V), Kasım 2020 sonunda satışa sunuluyor.

GoodWe, PV inverterlerinin ve enerji depolama çözümlerinin araştırılmasına ve üretimine odaklanan lider ve stratejik bir kuruluştur.

GoodWe, yeni string inverteri olan 100kW-136kW’lık HT Serisi ürününün Kasım ayı sonunda satışa sunulacak olmasından mutluluk duyuyor. Dünya çapında çokça satışı yapılan son derece başarılı SMT & MT serisi inverterleri ile ticari & endüstriyel PV inverter çözümlerinde dünyanın lider oyuncularından biri olan GoodWe, on yıllık deneyimi ile yeni HT Serisi string inverterlerini müşterilerine sunuyor. Bu kapsamda; Ekim ayı içerisinde yeni HT Serisi ile ilgili ön siparişler alınabiliyor olacak.

Halihazırda 1100Vdc’nin altında 80kW’a kadar güç aralığı ile oldukça başarılı olan MT Serisi, şimdi yerini GoodWe ürün sepetindeki en büyük kapasiteli PV inverteri olan ve 250kW’a kadar çıkabilen HT Serisi’ne bırakıyor. Yeni HT Serisi (100-250kW), ticari & endüstriyel kategorideki çatı ve saha projelerinde kullanılmaya teknik ve fiziki açılardan uygun olarak üretilmiştir.

1100V DC girişli HT Serisi’nin 100kW-136kW modelleri mevcuttur. 100kW’lık seçeneği; 1100V DC giriş voltajı ile 10 MPPT; 120kW ve 136kW’lık seçenekleri ise, yine 1100V DC giriş voltajı ile 12 MPPT’dir. 100kW ve 120kW’da 400Vac düşük voltajlı şebeke çalışma kapasitesi; 136kW’da ise, 500/540Vac yüksek voltaj mevcuttur. HT Serisi’nin 2021 yılında satışa sunulması planlanan modeli ise, 250kW ve 12 MPPT ile 1500V DC girişe sahiptir.

Güçlü performans, yüksek verim, daha düşük sistem maliyeti, daha düşük bakım maliyetleri için yenilikçi ve çok yönlü izleme seçenekleri ile ön plana çıkan yeni HT Serisi; kurulumda daha yüksek tasarruf sağlamayı, enerji üretimini artırmayı ve mevcut izleme seçeneklerini çeşitlendirmeyi amaçlayan; güvenliği, en zorlu ulusal standartlara göre mümkün olan en üst seviyeye çıkaracak şekilde tasarlanmıştır. HT Serisi, aynı zamanda oldukça cazip hale getirdiği teknolojik yenilikleri kullanıcılara sunmaktadır. Tüm bu kapsamlı avantajlar göz önünde bulundurulduğunda; HT Serisi, teknolojik olarak gelişmiş ve büyük çaplı projelerde rahatlıkla kullanabilecek bir inverterdir.

GoodWe’nin geçen yıl IHS tarafından küresel çapta üç-fazlı string inverterlerinin en büyük 4. tedarikçisi olarak tanımlanması sayesinde Türkiye, Brezilya ve Macaristan gibi pazarlarda genişleyen kurulumlarla GoodWe MT Serisi, dünyaya çok güçlü bir şekilde tanıtılmıştır. GoodWe’nin üretim verimliliğini ve kalitesini artırmak için Suzhou & Guangde bölgesinde %50 otomasyon ile çalışan 12GW kapasiteli 2 tesisinde toplamda 12 adet modern üretim hatları mevcuttur. Krannich, Voltalia, Hevel, Energy 3000 ve diğer önde gelen küresel distribütörler ile stratejik işbirliğini başarılı bir şekilde imzalayan firma; pazarın dinamiklerine ilişkin gereksinimleri karşılamak için hizmetlerini sürekli iyileştirmeye, kaliteyi artırmaya ve ürünlerinin özelliklerini özel olarak tanıtmaya devam etmektedir.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Devamını Oku
Advertisement
Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İletim ve Enerji Depolama Teçhizatı

“SOLARŞARJ” elektrikli araç şarj istasyonu lisansını aldı!

Yayın Tarihi

on

Yazar

“Solarşarj”, elektrikli araç şarj istasyonu kurma ve altyapı sağlamanın yanı sıra 49 yıl süreyle Türkiye genelinde şarj ağı işletmeciliğinde faaliyet gösterecek. Sıfır emisyonlu gelecek için yenilenebilir enerji hizmet sağlayıcısı olan Solar Araç Şarj Hizmetleri A.Ş. olarak artık “Solarşarj” markasıyla kendi elektrikli araç şarj istasyonlarını kurarak, 49 yıl süreyle ülke genelinde şarj ağı işletmeciliğinde faaliyet gösterebilecek. Elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj ağına bağlı şarj istasyonlarının işletilmesi ile şarj hizmetinin sunulması hizmeti ile “Solarşarj” artık elektrikli araç ekosisteminin en önemli oyuncularından biri olarak teknolojiyi yola çıkarıyor…

“Elektriğin, aracın şarjlandığı noktada üretilmesi çok önemli”

Solarçatı CEO’su Utku Korkmaz, “Dünya pazarında her yıl 10 milyon elektrikli araç trafiğe çıkıyor. Elektrikli aracın 100 km’de kullanımı ise 22kw. Bugünkü elektrik fiyatları ile birlikte elektrikli araçlar 100 km’de 44 TL maliyet getiriyorlar. Elektrikli araçlar 100 kilometrede benzinli aracın maliyetine göre 60-70 TL tasarruf sağlıyor. Örneğin; 20 bin kilometre elektrikli araç kullanan birisi benzinli araca göre yılda 20 bin TL’nin üzerinde tasarruf sağlar. Tasarruf beraberinde en önemlisi fosil yakıt zincirinin kırılması ve “Karbon Salınımı”nı azaltmak üzere elektrikli araç sayısının artması çok önemli. EPDK’nın teşvikleriyle lisans alan kurumların sayısı hızla artıyor. Lisans başvurumuzun olumlu sonuçlanmasıyla birlikte bizde “Solarşarj” markamız ile biz de elektrikli araç şarj istasyonu kurulum hizmetimizi, lisanslı bir operatör olarak elektrikli araç şarj noktalarının artması için en iyi ekipmanlarla en doğru çözümü sağlamak üzere hizmet vereceğiz” dedi.

Devamını Oku

Solar Teknolojileri

Solarwall nedir? Güneş enerjisi ile nasıl çalışır?

Yayın Tarihi

on

Yazar

Güneş enerjisinden elektrik üretiminin yanı sıra (ki birçokları için güneş enerjisi halen su ısıtmak demek) Solarwall isimli Kanada menşeli olan bu ürün iklimlendirme ve işletme proseslerinde önemli görevler üstlenebiliyor. Özel tasarlanmış mikro delikler sayesinde güneş enerjisini emerek ortama iletiyor ve güneşle hem hava ısınıyor hem de havalandırma yapılıyor. Ayrıca pasif soğutma yapıyor. Solarwall nedir güneş enerjisi ile nasıl çalışır sorularının cevapları ve daha fazlası bu makalemizde ve linkini vereceğimiz videomuzdadır.

Solarwall Türkiye

Uzun zamandır ürünle ilgili bilgi almaya çalışıyordum. Kısmet bugüneymiş. Ürünün sade oluşu ve ısıtma konusunda ciddi pozitif etkilerini, sunum şeklinde Solarwall Türkiye yetkilisi Fevzi Bey’den öğrendim. İşin güzel tarafı karmaşık devreler, elektronik ekipmanlar yok. Bina dış cephesine kurulan trapez saç benzeri bir yapı ile hem temiz hava transferi hem ortam ısıtması hem proseslerde kullanabilme (mesela boya kurutma süreçlerinde) hem de pasif soğutma gerçekten farklı bir ürün hissi veriyor.

Solarwall nedir? Güneş enerjisi ile nasıl çalışır?

Aslında fikir çok basit, siyah özel bir boya (40 yıl ömürlü) ile kaplı metal plaka üzerinde özel mikro delikler ve güneş ışınlarını emerek sıcaklık oluşturuyor. Var olan HVAC sisteminiz ile entegre edilerek yatırım ortalama 2-3 yıl civarında geri dönebiliyor.

Bir işletmeniz var ve HVAC dahi bulunmuyor ise Solarwall Türkiye’den aldığımız bilgiye göre; bu durumda yatırım geri dönüş süresi 5 yıl seviyelerinde oluyor.

HVAC nedir?

Çokça kullanılan bu terim, ısıtma havalandırma ve iklimlendirme kelimelerinin İngilizce baş harflerinden oluşmuştur. Özellikle büyük binaların ortamlarının oluşturulması ve verimlilik konusunda araştırma yaptığınızda çokça karşınıza çıkacak olan terimdir.

Solarwall Türkiye’de kullanılıyor mu?

Videomuzun içerisinde de örnekleri göstermeye çalıştık, birçok prestijli büyük kuruluşta aktif olarak kullanılmakta ve yatırım geri dönüş süreleri 2 yıl civarında. Dünya genelinde ise 30’dan fazla ülkede kurulu olan bir sistem olduğunu da öğrendim.

Solarwall kullanıldığında sıcaklık ne kadar değişebilir?

Fotovoltaik (elektrik üreten) paneller ile kullanılabilir mi?

Güneş enerjisine gönül vermiş biri olarak bence Solarwall’un güneş enerjisi ile birlikte kullanılabilir olması! Güneş enerjisinden elektrik üretirken yaşadığımız zorlukların başında kurulum şartlarından dolayı panel sıcaklıklarının artması gelmekte. Ve bilinenin aksine fotovoltaik güneş panelleri ısındığında daha az güç üretiyor.

Solarwall ve güneş panellerini birlikte kullanabiliyorsunuz (PV/T) böylece güneş paneli elektrik üretiyor arka tarafında oluşan sıcaklık Solarwall ürünü tarafından emilerek fabrika içerisine gönderiliyor. Böylece hem ısıtma süreçleri için fayda sağlanıyor hem de güneş paneli serinlediği için daha fazla elektrik üretimi sağlayabiliyor. Solarwall Türkiye’nin söylediği kadarıyla %10’a varan verim artışları mümkün olabiliyor.

Çevreye olan etkiler

Maalesef genelde odak noktamız para oluyor ve ne kadar yatırım yapacağım ne kadar sürede geri dönecek en temel sorularımız. Bunun yanı sıra önceliklerimize almadığımız çevre konusu da kritik bir öneme sahip. Solarwall ile 5m² alan kaplandığında 1 yılda 1 ton sera gazı emisyonu azaltımı mümkün olabiliyor. Karbon ayak izi konusunda da size katkı sağlayan bu ürünle birlikte yeşil enerji sertifikaları almanız kolaylaşabilir ve belki de ihracat yaparken eliniz kuvvetlenebilir.

Sonuç olarak

Basit bir fikir ve çok fazla katma değer sağlamak bence ürünün kıymetli olmasına neden oluyor. Birçok firmanın buna inanıp ürünleri aktif bir şekilde kullanıyor olması bence bunun kanıtı. Evlerde kullanılabilecek Solarwall ürününün çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Detaylı bilgiler için “Solarwall nedir havalandırma ısıtma soğutma sistemleri HVAC” başlıklı videomuzu izlemenizi öneririm:

https://www.youtube.com/watch?v=mZNrazuG5J0

Yazan: Kerem Çilli

Devamını Oku

Solar Teknolojileri

SMA Solar, son açıkladığı finansallarla koronavirüs krizine rağmen güçlü büyüme sergiliyor

Yayın Tarihi

on

Yazar

2020’nin üçüncü çeyreği sonu itibariyle finansal verilerini açıklayan SMA, toplam 10.7 GW’lık invertör satışı ile bir önceki seneye göre %23’lük bir artış göstererek €774 Milyon € ciro elde etti. Evsel ve ticari segment çözümlerinin yanı sıra büyük ölçekli projelerinde satışlara büyük etkisi olduğu vurgulandı.

Q1-Q3 2020’ye göz atacak olursak:

  • Toplam invertör satışı 10.7 GW (Q1-Q3 2019: 7.5 GW)
  • Önceki senenin aynı dönemine göre €774 milyon artış (Q1-Q3 2019: €631 milyon) ve FAVÖK (Faiz-Amortisman-Vergi-Öncesi-Kâr)’ta €41 milyon (Q1-Q3 2019: €26 milyon)
  • 43% ‘lük öz sermaye oranı ile finansal istikrar (Aralık 31, 2019: 38%)
  • Korona virüsü krizine ragmen kesinleşen satışlara ilaveten alınan siparişler €792 milyon mertebesine ulaşılmıştır.
  • 2020 yılı satış ve kazanç hedefleri SMA Yönetim Kurulu tarafından onayladı.

SMA CEO’su Jürgen Reinert, “Küresel koronavirüs krizinin etkileri, SMA için de büyük zorluklar yarattı” dedi ve ekledi: “Bu nedenle, azalan pazara rağmen, satışlarda ve kazançlarda kayda değer bir büyüme sağladığımız ve böylece önemli bir pazar payı elde ettiğimiz için çok memnunum. Bu, hem çalışanlarımızın güçlü bağlılığı hem de müşteri ve tedarikçilerimizle sürekli yakın işbirliğimiz sayesinde olmuştur. Her an hızlı geri dönüş sağlamaya devam edebilmek için, koronavirüs krizinin gelişimini çok yakından takip ediyoruz. Daha önce olduğu gibi, Yönetim Kurulu, SMA’nın satış ve kazanç beklentilerinin bu mali yılda da gerçekleşeceğine inanıyor. Uzun vadede, ekonominin daha fazla sürdürülebilirliğe ve en önemlisi iklim değişikliklerine yönelik yeniden küresel yapılandırılmasında, SMA için büyük bir potansiyel görüyoruz. Almanya bu konuda iyi bir örnek oluşturmalı. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kanununda yapılacak olan değişiklik, fotovoltaik kapasitesinin acilen ihtiyaç duyulan kurulumlarda hızlandırılması yönünde olmalıdır. Burada, ekonomik, temiz ve sürdürülebilir enerjinin, evsel ve ticari kullanıcılar tarafından öztüketimini daha fazla desteklemek önemli bir rol oynamaktadır.”

Devamını Oku
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com