Connect with us

Sektör Haberleri

Güneş enerjisi derneklerinden Bakan Dönmez’e ziyaret

Yayın Tarihi

on

Güneş enerjisi derneklerinin başkanları, Bakan Dönmez’i ziyaret ederken GÜYAD Başkanı Cem Özkök, YEKA ihalelerinin yöntemleriyle ilgili değişiklik taleplerini iletti.

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli ve GENSED Başkanı Halil Demirdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i ve Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ı ziyaret etti. Sektörün sorunlarının konuşulduğu toplantıda GÜYAD Başkanı Cem Özkök, YEKA ihaleleriyle ilgili değişiklik taleplerini Bakan Dönmez ve Bakan Yardımcısı Tancan’a iletti.

GÜYAD Başkanı Özkök, 3 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “YEKA Amaçlı Bağlantı Kapasite Tahsisi Yöntemi” ve bu Yönetmelik’te yer alan “Yerli Malı Kullanım Karşılığı Tahsis (YMKT) Yöntemi”ne göre toplam 1000 (bin) MWe gücündeki bağlantı kapasitesinin tahsisi amacıyla 10 (on) MWe, 15 (onbeş) MWe veya 20 (yirmi) MWe kapasitelerinde olacak şekilde güneş enerjisine dayalı toplam 74 (yetmişdört) adet yarışmanın (YEKA GES-3 Yarışmaları) ilan edildiğini hatırlattı.

Özkök, sektör temsilcileri ve finans kuruluşları ile yapılan toplantılar sonucu şartname ve sözleşme taslağına ilişkin bir takım değişiklik taleplerinin oluştuğunu belirterek bunları şu şekilde sıraladı:

“‘PTF’ üst limiti kaldırılmalı”

“Şartnamenin “Fiyat ve Mali Konular” başlıklı 11. maddesinde verilmiş olan eskalasyonda üst limit olarak PTF öngörüldüğü için ‘merchand risk’ oluşturmaktadır. Bu fiyat eskalasyonuna göre gerçekçi bir ihale fiyatı oluşumunun sağlanabilmesi ancak önümüzdeki 15 yıllık süre buyunca elektrik fiyatlarının tahminin doğru olarak yapılması ile mümkün olacaktır. Ne var ki, önümüzdeki 5 yıllık süre boyunca dahi elektrik fiyatlarının tahmininin ülkeler tarafından bile zor yapıldığı bir noktada, 15 yıl için bunu şirketlerden/finans kuruluşlarından beklemenin doğru olmadığı düşünülmektedir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle, eskalasyon yönteminde verilmiş olan ‘PTF’ üst limitinin kaldırılması gerçekçi fiyat oluşumu için gereklidir.”

“Süre 90 güne çıkarılmalı”

Yine söz konusu şartnamenin 4. maddesinde “Yarışmayı Kazanan, kapasite hakkı kazandığı Bağlantı Bölgesi içinde olmak kaydıyla kamu ve hazine taşınmazları veya özel mülkiyete konu taşınmazlar üzerinde olacak şekilde kuracağı her bir GES için belirleyeceği en az 2 (iki) adet Aday YEKA’yı Sözleşme’nin imzalandığı tarihten itibaren 45 (kırkbeş) gün içerisinde Genel Müdürlüğe önerir” maddesinin olduğuna dikkat çeken GÜYAD Başkanı Özkök, bu sürenin önceki YEKA’larda da olduğu gibi 90 gün olarak değiştirilmesinin doğru olacağını düşündüklerini ifade etti.

“Kazanan firmanın kusuru yoksa sözleşme feshedilse bile teminat irat kaydedilmemeli”

Özkök, söz konusu şartnamenin 5.1.4. maddesinde geçen şu ifadelere dikkat çekti:

“Süresi içerisinde tahsis edilecek Bağlantı Kapasitesi’nin tamamı için Aday YEKA’ların önerilmemesi veya önerilen Aday YEKA’lardan en az birinin Genel Müdürlük tarafından YEKA olarak ilan edilememesi halinde Sözleşme feshedilir ve teminat irat kaydedilir. Sözleşme’nin feshedilmesi halinde, Yarışmayı Kazanan her ne ad altında olursa olsun Bakanlık ve/veya Genel Müdürlük’ten herhangi bir zarar, ziyan ve hak talebinde bulunamaz.”

Bu maddeyle ilgili de çeşitli değişikler yapılması gerektiğini dile getiren Özkök, şunları söyledi:

“Süre kısıtı ve alanlara ilişkin yapılacak çalışmalara rağmen iş ve işlemlerin Kazanan Firma kontrolü ve etkisi dışında 3. Kişi iradesine bağlı ilan edilememe durumunun gelişebilecek olması ve hatta diğer kazanan firmaların aday Yeka’ları ile çakışma halinde olması ihtimalinde Kazanan Firmanın kusuru bulunmayacaktır.

Teminat Mektubu nakde çevirme işlemi cezai bir yaptırım olup, kusur gerektirir. 3. kişi iradesinin etkisi ile Kazanan firma iradesinin kesintiye uğradığı bir işlemde kazanana kusur atfedilmesinin doğru olmayacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle aday YEKA’ların en en az birinin Genel Müdürlük tarafından YEKA olarak ilan edilememesi halinde Kazanan Firmanın kusuru yoksa Sözleşme feshedilse bile teminat irat kaydedilmemelidir.”

“Yarışmacıda gerekli deneyim ve yeterlilik aranmalı”

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, yönetmeliğin 5.1 sayılı maddesinde geçen yüzde 3 ve yüzde 10 artış ve eksilişlerin nasıl formülize edileceğine dair açıklayıcı bir hüküm getirilmesini de talep etti.

Özkök ayrıca, ihale sürecine başvuran firmaların iş ve işlemleri ile ilgili takvimsel düzenlemelerin yapıldığı gibi; planlama yapılabilmesi için aşağıdaki bölümlerde de uygulanmasını önerdi:

“6.1. Genel Müdürlük, Aday YEKA’ların YEKA olarak kullanımını ve kaynak verimliliğini etkileyecek farklı türden imar düzenlemelerinin yapılmaması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşları bilgilendirir ve uygun bulunan Aday YEKA’ların YEKA olarak Resmi Gazete’de ilan edilmesine yönelik işlemleri Yarışmayı Kazanan’ın Sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmesinde gecikmeye sebebiyet vermeyecek şekilde tamamlar.

3.3.4. Yarışma’nın usulü ve sonuçlandırılması Yönetmelik esasları çerçevesinde belirtildiği şekildedir. Yönetmelik ve Şartname’de, Yarışma usulü ile ilgili hüküm bulunmayan hallerde komisyon tarafından usul belirlenir. Yarışma sonrasında düzenlenen komisyon tutanağı, Yönetmelik gereğince Bakan Onayı’na sunulur. Yarışma, Bakan Onayı ile sonuçlandırılır.”

Söz konusu şartnamenin 3.2.2. maddesinde geçen “3.2.2. Yarışmacı’da mali yeterlilik ve iş deneyimi şartı aranmaz” ifadelerine de dikkat çeken Özkök, “İhalede gerçekçi fiyat oluşumu ve sonucunda yapılabilirliğin sağlanması bakımından bu hüküm kaldırılarak gerekli deneyim ve yeterlilikler aranmalıdır” yorumunda bulundu.

“Karbon gelirleri, sözleşme kapsamı dışında tutulmamalı”

Şartnamenin 11.2.6. maddesinde YEKA projelerinin, ilgili mevzuat kapsamında uygulanan diğer indirim ve teşviklerden yararlanabildiği ancak işe dair karbon sertifika gelirlerinin sözleşme kapsamı dışında tutulduğunu hatırlatan Özkök, “Karbon gelirleri ile ilgili açık düzenleme yapılmalı ve bu gelirler sözleşme kapsamı dışında tutulmamalıdır” dedi.

Özkök, söz konusu şartnameyle ilgili diğer değişiklik taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

“Malumları olduğu üzere bağlantı bölgeleri içindeki Trafo kapasitelerinin bulunduğu yerler gerçek anlamlı maliyet çalışması ve doğru fiyatlandırma oluşması için son derece önem arz etmektedir Hal böyle olunca Ek-1’de belirtilen Bağlantı Bölgelerinde GES kurulması amacıyla TEİAŞ trafoları ve münhal kapasiteleri ile ilgili bilgilerin şartname alanlarla paylaşılması talep edilmektedir.

Tüm bunlara ilaveten bankaların Konut Sektörüne verdiği uzun vadeli düşük faizli TL kredi gibi GES yatırımları için özel hükümlere tabi bir kredi paketi hazırlanmasının ucuz, yerli ve milli enerjiye sahip olabilmemizin mihenk taşı olduğu düşünülmektedir. Bu minvalde gerekli girişimlerde bulunulması ayrıca talep edilmektedir.”

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Genel

Smart, ilk sürdürülebilirlik raporunu ve strateji belgesini paylaştı: ‘2040 Net Zero’ya emin adımlarla ilerliyor

Yayın Tarihi

on

Yazar

Yatırımlarıyla güneş teknolojilerinde küresel bir marka haline gelen Smart Güneş Teknolojileri, 2023-2027 dönemini kapsayan Strateji Belgesi ve 2022 yılı için hazırladığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. 2022 yılında panel üretiminden kaynaklanan karbon emisyonunu I-REC sertifikası ile sıfırlayan, bunun yanı sıra Sürdürülebilirlik Komitesi kuran ve ‘2040 Net Zero’ hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Smart, ‘Net Sıfır’a çok daha erken bir tarihte ulaşmayı planlıyor. 2022 yılında Gebze ve Dilovası’nda yer alan tesisleriyle toplam üretim miktarını 585.250 adet panele çıkaran firma, 2023 yılı içerisinde devreye alacağı ve yeni yatırımlarının devam ettiği Aliağa FV Hücre ve Panel Entegre Üretim Tesisi ile 2024 yılı 4. çeyreği itibarıyla yıllık güneş paneli üretim kapasitesini 2.9 GW’a, hücre üretim kapasitesini 2 GW’a yükseltmeyi hedefliyor.

2022 yılı için hazırlanan ilk Sürdürülebilirlik Raporu ve 2023-2027 dönemini kapsayan Strateji Belgesi’ni 5 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen lansman toplantısında kamuoyu ile paylaşan Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, “Smart Güneş Teknolojileri olarak 2014 yılında güneş enerjisi sektöründe faaliyetlerimize başladık. 2017 yılında Gebze’de ilk güneş paneli üretim tesisimizi faaliyete geçirdik. O zamandan bu yana sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da önde gelen güneş teknolojisi firmalarından biri haline geldik. 2022 yılı ise, halka arzımızı gerçekleştirdiğimiz ve BIST 50 şirketleri arasına girdiğimiz yıl oldu “dedi.

Şirketin, sürdürülebilirliği yönetim yaklaşımının merkezine konumlandırdığını vurgulayan Demirdağ, “Sürdürülebilirlik, bizim için sadece bir kavram değil, yönetim yaklaşımımızın merkezinde yer alıyor. İnsan, toplum ve çevreyi odağımıza alarak, dünya çapında enerjinin daha temiz bir şekilde üretilebilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ışığında, toplumsal cinsiyet eşitliği, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme gibi konulara özel önem veriyoruz” açıklamasında bulundu.

2023-2027 Strateji Belgesi sunumunda Smart’ın yatırım yol haritasını paylaşan Demirdağ, “Pandemi, tedarik zinciri ve dijitalleşme gibi konulara odaklanmamızı sağlarken; Rusya-Ukrayna savaşı ve buna karşılık Avrupa Birliği’nin enerji arz güvenliğini sağlamak için açıkladığı Yeşil Mutabakat Sanayi Planı ve ABD senatosu tarafından enflasyonla mücadele kapsamında ülkenin yenilenebilir enerji üretim potansiyelini artırmayı amaçlayan Enflasyon Azaltma Yasası (IRA) gibi gelişmeler, sürdürülebilir büyüme ve yatırım stratejilerimizi oluştururken göz önüne aldığımız önemli hususlar arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Bugünün kaynaklarını gelecek nesillere aktarabilme yeteneği olan sürdürülebilirlik kavramının enerji bağımsızlığı ve iklim adaleti için öneminin bilincinde olan, Çevresel Sosyal ve Yönetişim (ÇSY) çalışmalarına 2022 yılında başlayan Smart Güneş Teknolojileri, 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 dönemine ilişkin sürdürülebilirlik faaliyetlerini ve bu faaliyetlere ilişkin performans detaylarını içeren Küresel Raporlama Girişimi (GRI) uyumlu ilk sürdürülebilirlik raporunu, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde paylaştı.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan (SKA); 5-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, 7-Erişilebilir ve Temiz Enerji, 8-İnsana Yakışık İş ve Ekonomik Büyüme, 9-Sanayi Yenilikçilik ve Altyapı, 11-Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar ve 13-İklim Eylemi ile direkt ilişkili konularda çalışmalara devam eden Smart Güneş Teknolojileri, projelerini bu amaçlara uyumlu bir şekilde geliştiriyor.

Sürdürülebilirlik hedefleri ve stratejik planları kapsamında, Türkiye’nin yeni yüzyılında daha yeşil ve kalkınmış bir geleceğe ulaşabilmek için yeşil hidrojen konusunda da çalışmalar yapan Smart Güneş Teknolojileri, Solargize markası altında yeşil enerjili elektrikli araç şarj istasyonları kurulum çalışmalarına devam ediyor.

Enerji dönüşümünün lider oyuncusu olmayı hedefleyen şirketin sürdürülebilirlik raporu ve strateji belgesine https://www.smartsolar.com.tr/yatirimci-iliskileri.html bağlantısından ulaşılabiliyor.

Devamını Oku

Genel

Güneş ve enerji depolamadaki yenilikler Solar+Storage NX’te

Yayın Tarihi

on

Yazar

Güneş enerjisi ve enerji depolama sektörünün önde gelen firmaları ve profesyonellerini bir araya getiren Solar+Storage NX Fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Sektör için 2 milyar dolarlık iş hacmi yaratması beklenen fuar, 31 Ağustos – 02 Eylül 2023 tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye’nin tek güneş enerjisi ve enerji depolama fuarı Solar+Storage NX, kapılarını açtı. TÜYAP Interexpo Salonu’nda gerçekleşen resmi açılış töreninde Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, TEHAD Kurucu Başkanı Berkan Bayram, GENSED Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Murat Özdemir, Enerji Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Özkök, Otomotiv Gazetecisi Okan Altan, katılımcılar ve ziyaretçiler yer aldı.

Sektör için 2 milyar dolarlık iş hacmi yaratması beklenen fuarda güneş enerjisi sistemleri, enerji depolama teknolojileri, mühendislik, tedarik ve inşaat, EPC rojeleri, dijitalizasyon, akıllı enerji çözümleri ve e-mobilite ürün grupları sergileniyor.

Yan sanayi ve teknoloji yatırımlarıyla birlikte EPDK’ya yapılan depolamalı RES ve GES başvuruları ile pazara 40-45 milyar dolarlık yatırım olarak yansıması öngörülen sektörün uluslararası buluşmasında, ayrıca Solar+Storage Exclusive Forum düzenleniyor. Türkiye Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği GENSED ve Solis Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar kapsamında 31 Ağustos- 1 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Tüyap Palace Hotel’de, Solis Renewable Hub tarafından küresel güneş enerjisi medyasının prestijli yayınlarından PV Magazine Group stratejik ortaklığı ve GENSED’in desteğiyle düzenlenen forumda; dünya çapında uzmanlar, enerji depolama ve güneş enerjisi alanındaki en son teknolojik gelişmeleri ve fırsatları paylaşacak ve sektör için çok katma değerli network ortamı sunulacak.

Devamını Oku

Sektör Haberleri

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’nı kazananlar DemoDay’de buluştu

Yayın Tarihi

on

Yazar

Eksim Holding tarafından Dicle Elektrik desteğiyle, yenilikçi iş fikirlerinin gelişimine katkı sunmak amacıyla başlatılan Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı ilk mezunlarını verdi. 106 girişim arasından seçilen 7 ekip; enerji dağıtım yönetimi, enerji dağıtım teknolojileri, dijital çözümler, enerji tedariki ve enerji lojistiği gibi alanlardaki yenilikçi teknolojilerini, girişim ekosistemi ve sektör temsilcilerinin katılımıyla Eksim Pulse DemoDay etkinliğinde anlattı. Dört ay boyunca eğitim ve mentorluk süreçlerinden geçen Eksim Pulse mezunları, toplam 700 bin TL değerinde nakit ödülün de sahibi oldu.

 Eksim Holding grup şirketi Dicle Elektrik’in desteğiyle hayata geçirilen Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’ndan mezun olan ekipler, geliştirdikleri yenilikçi teknolojileri, İstanbul Workinton Levent 199’da gerçekleştirilen DemoDay etkinliğinde girişim ekosistemine sundu. Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’ndan mezun olan 7 ekip, toplam 700 bin TL nakit desteği kazanırken mentorluk ve eğitim programlarıyla projelerini geliştirme ve Eksim Ventures’tan yatırım alma fırsatı yakaladı. Enerji alanında hizmet veren 7 girişim, enerjinin geleceğine yön verecek projeleri ile girişim ekosistemine dahil olarak işlerini bir adım daha öteye taşıdı. 

Enerjinin geleceğine yatırım fırsatı

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eksim Holding Teknoloji, Ar-Ge ve İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, “Yenilikçi iş fikirlerini desteklemek ve global çevrelerle buluşturmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’nın ilk mezunlarını vermesinin mutluluğunu yaşıyoruz. İlk programımız enerji sektörüne yönelik projelere odaklandı. Bu kapsamda Eksim Holding olarak üstlendiğimiz yenilenebilir enerji misyonuna katkı sunan ve sürdürülebilir geleceğe yön vereceğine inandığımız projelerin ekiplerini,  dört ay boyunca teorik eğitimler, mentorluk, ofis imkânı ve nakit ödüller ile destekledik. Bu destek kapsamında da holding şirketlerimizden Eksim Ventures öncülüğünde enerji sektörüne yönelik sürdürülebilir çözümler sunan yeni nesil girişimlerin büyümelerine katkı sağlıyoruz. Verim odaklı yapay zeka temelli iş fikirleri geliştiren tüm ekiplerimizi gönülden tebrik ediyorum. Eksim Holding olarak yerli girişim ekosistemini yatırımlarımızla desteklemeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. Eksim Pulse Yöneticisi Kürşad Karadaş da yaptığı konuşmada geleceğin yenilikçi enerji çözümlerini kapsayan projeleri, DemoDay etkinliği altında girişim ekosistemine sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dicle Elektrik geleceğin enerjisini destekliyor

Programı destekleyen Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Şeref Korhan ise yaptığı açıklamada Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 6 ilinde elektrik dağıtım hizmeti sunan ve sağladıkları dijital altyapı dönüşümüyle başta tasarruf olmak üzere bölgeye önemli kazanımlar sağlayan bir şirket olduklarını belirterek; “2,2 milyon aboneye “kayıpsız-kesintisiz-kaliteli” elektrik dağıtım hizmeti sunuyoruz. Bu hizmeti sunarken dünyada enerji ihtiyacının her geçen gün arttığını görüyor ve yapılan yenilikçi çalışmalara katkı sunmak için Ar-Ge merkezimizde ulusal ve uluslararası çalışmalara imza atıyoruz.  Eksim Pulse ise ilk prograında enerji sektörünün girişimlerine destek vermek için yola çıktı. Biz de bu yolculukta Dicle Elektrik olarak kendilerini desteklemekten mutluluk duyduk. Girişimleriyle yeni nesil enerji sistemlerine güç katacak projelerin sahipleri olan takımlarımızı tebrik ediyoruz. Bu alanda yapılan çalışmaların, gelecek nesillerin çevreci bir anlayışla enerjiye erişimini kolaylaştıracağını gururla söyleyebilirim” açıklamalarında bulundu.

 Girişimciler sunumlarıyla güne damgasını vurdu

Eksim Pulse DemoDay kapsamında sahne alan ekipler, verimlilik ve simülasyon çözümleri, talep fazlası enerjinin depolanması, yapay zeka ile yeraltı enerji haritası gibi çalışmalar içeren iş fikirlerini enerjinin geleceğine yatırım yapmak isteyen sektör temsilcilerine aktardı.

Hummingdrone: Otonom dron ve yazılımlarını kullanarak güneş enerjisi sektörünün verimli bir şekilde büyümesine katkı sağlayan analiz çözümleri geliştiriyor. Termal ve yüksek çözünürlüklü kameralarla donatılmış dronlar, güneş enerjisi tesislerinin yönetimini hassas denetleme ile yenilikçi bir seviyeye taşıyor.

PowerDev: Enerji büyük verisini gerçek zamanlı toplayıp yapay zeka temelli yüksek performanslı modeller üretiyor. Böylece yenilenebilir enerji ve batarya depolama yatırımlarının hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesini ve bunun veri temelli sürdürülmesini sağlıyor.

BataryaZEKASI: ArtificaX Bilişim tarafından geliştirilen BataryaZEKASI platformu; elektrikli araç üreticileri ve kullanıcıları, elektrikli filo sahipleri ve batarya enerji depolama sistemleri (BESS) için batarya bakım maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla oluşturulan bir platformu kapsıyor. Platform; bataryaların sağlık durumunu gerçek zamanlı olarak izleyip ekspertiz raporu çıkararak bataryalarda oluşabilecek sorunları yapay zeka yardımıyla önceden haber vermesiyle öne çıkıyor.

Geodo: Yapay zeka destekli özgün teknolojisi ile herhangi bir kazma ihtiyacı duymadan, yeraltındaki enerji dağıtım envanterlerinin derinlik ve yatay eksende ortalama 3-4 santimetre hata payıyla dijital haritasını çıkarıyor.

Bee Battery: Proje; elektriğin en çok üretildiği zaman ile en çok tüketildiği zaman dilimi arasındaki uyuşmazlıktan doğan enerji sarfiyatının önüne geçmeyi amaçlıyor. Ev, işyeri, fabrika gibi yerlerin elektrik ihtiyacını tasarladığı modüler akıllı enerji depolama sistemi, maliyet avantajı ve güven sağlıyor.

Massive Energy: Hanelerdeki elektrikli cihazların tüketimlerini profilleyerek kişiselleştirilmiş cihaz öneri sistemi sağlıyor. İnsanı merkeze alan enerji verimliliği vizyonuyla birlikte enerji tüketim kültürünün iyileşmesine katkıda bulunuyor.

Virmode: Enerji sektöründe çalışan personelin ihtiyaç duyduğu teknik eğitimlerin simülasyonlarını geliştiriyor. Virmode Yazılım’ın halihazırda ticarileşmiş 2 ürünü bulunuyor.

Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com