Connect with us

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

Kahramanmaraş’ta GES yatırımlarına GENERALSOLAR imzası

Yayın Tarihi

on

Generalsolar Enerji, Kahramanmaraş’ta yeni çatı GES Sözleşmeleri imzaladı.

Anahtar teslimi Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulumları gerçekleştiren Generalsolar Enerji, “Güneş Enerjisi ile Çevre Dostu” GES yatırımları yaparak enerjilerini Güneş’ten almak isteyen firmaların tercihi olmaya devam ediyor. Son olarak Kahramanmaraş’ta Es Grup ve Karbak Metal de, çatı GES yatırımlarında Generalsolar Enerji ile anlaştı.

Kahramanmaraş’ta mutfak ürünlerine yönelik yarım asrı aşan üretim tecrübeleriyle sektörlerinin önemli isimleri arasında yer alan Es Grup ile 1700 KW’lik, Karbak Metal ile ise1200 KW’lik çatı GES sözleşmeleri imzalanarak projelere start verildi.

Es Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Esenceli, çatılarına kurulacak 1700 KW’lik GES projelerine dair şunları söyledi; “Yatırımımız tamamlandığında tükettiğimiz elektriği temiz enerji kaynağından sağlayacağız. Diğer taraftan bu yatırımımız ile gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakma konusunda bir nebze de olsa üzerimize düşen görevi yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Karbak Metal Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Gündeşli ise; “Çatımıza kurulacak 1200 KW’lik GES ile enerjimizi yerli ve yenilenebilir güneş kaynağından sağlayacağız. Enerjimizi Güneş’ten sağlamanın yanında ayrıca daha yaşanabilir ve daha temiz dünya hedeflerimize bizlerde bir katkı sunmuş olacağız” dedi.

Generalsolar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş, çatı GES yatırımlarında Generalsolar’a duydukları güven ve çevreye olan duyarlılıklarından dolayı Es Grup ve Karbak Metal’in yönetimine teşekkür etti.

Demirdaş, “Yenilenebilir enerji sektörünün Güneş alanında faaliyet gösteren firmamız, tecrübeli mühendis ve çalışan kadrosu ile ülke genelinde çok sayıda başarılı projeler gerçekleştirirken birçok ilke de imza attı. Es Grup ve Karbak Metal’in de bizler ile iş birliği yapmasından dolayı da çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

Generalsolar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş

“Pandemi döneminde dahi hız kesmiyoruz”

Üretim ve ihracatları ile Türkiye’de söz sahibi firmaların kendi enerjilerini üretmek amacıyla Generalsolar ile proje geliştirdiği bilgisini aktaran Demirdaş, son dönem faaliyetlerine dair şunları söyledi; “Çok sayıda çatı GES projemizi koronavirüs pandemi döneminin olumsuzluklarına rağmen tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Köksan Holding’in, Gaziantep OSB’de bulunan tesislerinin çatısına kurulacak ilk etap projesi başarı ile tamamlandı.  Haskan Şirketler Grubunun çatı GES projesinin Kilis Bayteks firması projesini bitirdik.  Gaziantep’te Özkaplan Halı’nın, Aslankaya Grubun, Bilken Yumurta’nın 1. ve 2. etap projeleri, Meray Kuruyemiş’in, Adnan A.Ş.’nin, Petsa Ambalaj’ın ve Kahramanmaraş merkezli Marteks firmasının çatı GES projeleri hayata geçirilerek üretimlere start verildi.

Diğer taraftan devam eden Kayseri merkezli Emek Çelik Kapı’nın, Adıyaman merkezli Utsa Ambalaj’ın, Gaziantep merkezli Erat Ayakkabı’nın ve son olarak Kahramanmaraş merkezli Es Grup ve Karbak Metal’in çatı GES’lerini ise yakın zamanda tamamlayarak yatırımcılarımıza teslim etmiş olacağız”

“Güneş enerjisi, küresel elektrik piyasalarının yeni kralı olacak”

“Güneş enerjisinin üretilen toplam elektrik enerjisi içindeki payı sürekli artıyor” diyen Ali Demirdaş, “Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) “Dünya Enerji Görünümü 2020” raporunda yenilenebilir enerji kaynaklarının gelecek 10 yılda dünyadaki toplam elektrik talebinin yüzde 50’sini karşılayacağı, başrolde ise güneşin olacağı açıklandı. Yani Güneş enerjisi, küresel elektrik piyasalarının yeni kralı olacak. Sektördeki teknolojik gelişmeler ve düşen yatırım maliyetleri sonucunda bugün GES’ler şebeke fiyatları ile yapılabilecek hale geldi. İlerleyen yıllardaki gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda, güneş enerjisinin diğer enerji kaynaklarına göre çok farklı bir noktaya geleceği açıkça görülüyor. Yenilenebilir enerji yatırımlarıyla atağa geçen Türkiye, devreye alınan kurulu güçle bu alanda hızla yükselen ülkeler arasına girdi. Güneş santrallerinin devreye alındığı zamandan bugüne Türkiye, dünyada GES kurulu gücünü en fazla artıran 9’uncu ülke oldu. Avrupa’da ise 3’üncü ülke konumuna yükseldi. Türkiye’den yüzde 60 daha az (bin 600 saat) güneşlenme süresi olan Almanya, güneşten 50 bin MW yani 8,2 kat fazla enerji üretiyor. Türkiye’nin de güneş enerjisine yaptığı yatırımlarla bu rakamlara ulaşabileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

Solino, 3 Yılda Türkiye’de Liderlik ve Avrupa’da İlk Sıralarda Yer Almayı Hedefliyor

Yayın Tarihi

on

Yazar

IBT Solar Group, yeni bireysel GES markası Solino’nun gelecek 3 yıl içinde %20 pazar payına ve 600 milyon dolar ciroya ulaşarak ciro ve müşteri adedi bazında Türkiye’de lider, Avrupa’da da ilk sıralarda olmasını hedefliyor.

Yenilenebilir enerji sektörünün endüstriyel pazarda öncü markalarından IBT Solar Group, kendi enerjisini üretmek ya da elektrik kesintilerinden etkilenmek istemeyen müstakil evler, yazlıklar, oteller, okullar, tarımsal sulama arazileri veya akaryakıt istasyonlarına yeni markası Solino ile hizmet götürecek.

IBT Solar Group’un bireysel pazarda güneş enerjisi sistemleri sunan yeni markası Solino’nun tanıtımı, 13 Temmuz’da IBT Solar Group Kurucusu Hakan Daltaban ve Solino Genel Müdürü Mehmet Hakan Bescelioğlu’nun katıldığı basın toplantısıyla gerçekleştirildi.

Hakan Daltaban: “Gelecek 3 yılda Türkiye’de birinci, Avrupa’da da ilk sıralarda olmayı hedefliyoruz”

Toplantıda konuşan IBT Solar Group Kurucusu Hakan Daltaban, sahip oldukları 10 yıllık deneyim doğrultusunda Türkiye’nin GES kurulu gücüne 300 mw seviyesine portföyle katkıda bulunduklarını, endüstriyel pazarda güneş enerjisi sistemleri alanında sahip oldukları deneyimi artık bireysel pazara yansıtmak adına Solino’yu kurduklarını belirtti.

Hakan Daltaban, şunları söyledi: “Bugün için bireysel çatı GES pazarı, 10 milyar dolarlık bir hacme ulaşırken tarımsal sulama GES pazarının hacmi ise 18 milyar dolar seviyesinde… Günümüzde yaklaşık 10 gw olan Türkiye güneş enerjisi kurulu gücünün kolaylaşan regülasyonlar, yenilenebilir enerjiye olan ihtiyaç ve artan talep dolayısıyla gelecek 7 yıl içinde ortalama 10 kat büyüyeceğini öngörüyoruz. IBT Solar Group olarak 38 şehirde 250’den fazla müşterimizin 300’den fazla projesini “0” hata ve %100 müşteri memnuniyeti ile çözümledik, ülkemizin güneşten elde edilen kurulu gücüne 300 mw katkıda bulunduk. Dolayısıyla IBT Solar Group’un mühendislik bilgisi, pazar payı ve marka bilinirliğinden faydalanarak Solino’nun gelecek 3 yıl içinde ciro ve müşteri adedi bazında Türkiye’de lider, Avrupa’da da ilk sıralarda olmasını hedefliyoruz.”

Hakan Bescelioğlu: “Solino ile 3 yılda %20 pazar payına ve 600 milyon dolar ciroya ulaşmak istiyoruz”

Solino Genel Müdürü Mehmet Hakan Bescelioğlu, ülkemizde 25 kw altı çatı GES kurulumlarında yasal ve kamu süreçlerinin yakın zamanda   kullanıcı lehine kolaylaşacağını beklediklerini belirterek; “Almanya gibi birçok Avrupa ülkesinde evlerin fosil yakıtlardan kurtularak uzun süredir doğa dostu enerji kaynağı güneşten faydalanabilmesinin nedeni, süreçlerin çok kolay ve hızlı işlemesinden kaynaklanıyor. Ayrıca Avrupa’da müşteri finansmanında yenilenebilir enerjiye verilen uygun kredi koşullarının da ülkemizde devreye alınması güneşten faydalanılmasının hızını arttıracağını düşünüyoruz” dedi.

 

Devamını Oku

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

Çatı fotovoltaik tesisi Berlin’deki en büyüklerden biri olacak

Yayın Tarihi

on

Yazar

İsviçreli ray üreticisi Stadler’ın Alman iştiraki, Berlin üretim tesisi üzerinde çatı fotovoltaik bir kurulum inşa ediyor. Dünya genelinde en büyük modül üreticisi olan LONGi Solar’ın 7.200’den fazla modülünü kullanarak, dizi Stadler Deutschland’nın montaj tesisinde 14.000 metrekareyi kaplayacak. Projeyi kurulumunu gerçekleştiren elektrik ve yapı mühendisliği firması Sandmeyer GmbH, 2023 yılı sonuna kadar tamamlanmasını bekliyor. Stadler Rail AG, raylı araçların önde gelen küresel üreticisidir.

Stadler çatı fotovoltaik, Berlin tesisinin elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacak.

Modüller yılda 3.000 MWh elektrik üretecek, bu da yaklaşık olarak 800 orta büyüklükteki tek ailelik evin yıllık elektrik tüketimini karşılamaya yetecek kadar. Bu kurulum, Berlin’in en büyük güneş enerjisi santrallerinden biri haline gelecek. Stadler Deutschland tesisi, elektriğin yüzde 80’ini kendi tüketirken, kalan yüzde 20’sini yerel şebekeye verecek.

LONGi Solar‘ın DACH Satış Müdürü Christian Keasler şunları söyledi: “Sandmeyer Elektro ve Limes GmbH ile birlikte Berlin’de bu kadar büyük bir güneş enerjisi kurulumunu desteklemekten gurur duyuyoruz. Berlin’deki güneş enerjisi genişlemesi, özellikle endüstriyel ve üretim tesislerinin geniş çatılarını kullanma konusunda henüz keşfedilmemiş potansiyele sahip.”

Sandmeyer Elektro GmbH’nın genel müdürleri Timm Sandmeyer ve Malte Sandmeyer şunları ekledi: “Stadler Deutschland’ın Berlin çatısındaki gibi büyük ticari veya endüstriyel projelerde, kurulumun mümkün olan en güvenilir gücü sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Bu tesise elektrik üretimine güvenebilmesi için, LONGi Solar‘ın premium ürünleriyle çalışıyoruz.”

Kurulum, LONGi’nin Berlin/Brandenburg taahhütlerine en son eklenenlerden biridir.

2017 yılından bu yana LONGi, Avrupa pazarına Berlin/Brandenburg’da faaliyet göstermekte ve elektrik kurulumu ortaklarıyla birlikte birçok projeyi başarıyla tamamlamıştır. Alman pazarına yeni bir nesil HPBC (Hybrid Passivated Back Contact) hücre teknolojisine dayanan en son modül teknolojisi olan Hi-MO 6 serisini tanıtmıştır ve bu, yüksek verimli hücrelerin seri üretiminde yeni bir dönem açmaktadır.

Stadler, çevre dostu hareketlilik konusunda uzun süredir Berlin’le işbirliği yapmaktadır. İlişki 2020 yılında genişletildi ve şehrin toplu taşıma operatörü Berliner Verkehrsbetriebe (BVG), şirketi yeni hafif raylı araçlar inşa etmek için seçti. Toplam değeri 3 milyar EUR’ya kadar olan ihaleyi kazanan Stadler, önümüzdeki 32 yıl boyunca yerel metro ve tramvay sistemi için araç üretmeyi taahhüt etti.

Devamını Oku

Çatı Üstü Güneş Enerjisi

Mercedes-Benz Türk’ten yenilenebilir enerji hamlesi

Yayın Tarihi

on

Yazar

Mercedes-Benz Türk, İstanbul’da yer alan Pazarlama Merkezi’nde kurulu 3.5 mWp gücündeki Güneş Enerjisi Santralini tam kapasite olarak devreye aldı. Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bülent Acicbe, GES ile yıllık 4.5 milyon kWh elektrik enerjisi üretmeyi planladıklarını belirterek; “Yıllık 2762 ton CO2 emisyon azaltımı sağlamayı hedefliyoruz. Mercedes-Benz Türk olarak sürdürülebilirlik vizyonumuz çerçevesinde yeşile odaklanmaya, enerjimizi güneşten almaya devam edeceğiz” dedi.

Sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde çalışmalarına devam eden Mercedes-Benz Türk, İstanbul Esenyurt’taki Pazarlama Merkezi’nde kurulu 3.5 mWp gücündeki Güneş Enerjisi Santralini tam kapasite olarak devreye aldı. 21 Haziran’da gerçekleşen törenle açılışı yapılan Güneş Enerjisi Santralinin,  yıllık 4.5 milyon kWh elektrik enerjisi üretmesi hedefleniyor. Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bülent Acicbe törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de 1967 yılından bu yana ağır ticari araç endüstrisinin temel taşlarından biri olarak üretim faaliyetlerinde ve yaptıkları çalışmalarda doğanın korunmasını önceliklendirdiklerini söyledi. Acicbe, “ ‘Yeşil Hedefler’ programımız kapsamında 2039’a kadar üretim sırasında sıfır CO2 salımı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yenilenebilir enerji kullanımını arttırmak, enerji ve su verimliliğini iyileştirmek de önceliklerimiz arasında. Bu kapsamda sürdürülebilirlik çalışmalarımızı devam ettirerek otomotiv sektörüne öncülük ettiğimizi söylemekten gurur duyuyorum” dedi.

“Güneş Enerjisi Santralimiz, yeşil enerjiye dönüşümde bizim için çok önemli bir adım”

Karbon emisyonlarının tüm dünyada kritik düzeylere ulaştığı bu dönemde, yaptıkları her çalışmada, attıkları her adımda çevre bilinci ile hareket etmek zorunda olduklarını dile getiren Bülent Acicbe, “Yenilenebilir kaynaklara yönelmek hepimiz için öncelik olmalı. Biz de bu bilinçle, Mercedes-Benz Türk’ün tesislerinde güneş enerjisi kullanma hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tam kapasite olarak devreye aldığımız Güneş Enerjisi Santralimiz, yeşil enerjiye dönüşümde bizim için çok önemli bir adım. Bu sorumlulukla hareket ederek diğer kuruluşlara da örnek olacağımızı ümit ediyoruz” diye konuştu.

Yıllık 4.5 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek

Mercedes-Benz Türk, 3.5 MWp gücündeki Güneş Enerjisi Santrali ile yıllık 4.5 milyon kWh elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyor. Pazarlama Merkezinin elektrik enerjisi ihtiyacının tamamı, 27 invertör ve 6370 panele sahip Güneş Enerjisi Santralinden karşılanacak. Santral ile yıllık 2762 ton CO2 emisyon azaltımı sağlanması hedeflenirken, elde edilen tasarruf Güneş Enerjisi Santralinin toplam elektrik üretim miktarı için yıllık 52 bin 650 ağaca eşdeğer düzeyde olacak.

Kendi enerjisini üretebilen çevreci tesis

Karbon Nötr ve Yeşil Üretim projesi kapsamında çalışmalarına devam eden Mercedes-Benz Türk’ün üretim tesisleri olan Aksaray Kamyon Fabrikası ve Hoşdere Otobüs Fabrikası için de yeşil enerji adımları gündemde. Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikasında yapımı devam eden güneş enerjisi santralinin ilk 1 mWp’lık kısmını devreye aldı. Mercedes-Benz Türk, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde yeşile odaklanmaya, enerjisini güneşten almaya bundan sonra da devam edecek.

Devamını Oku
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com