Connect with us

Etkinlikler

Uluslararası Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı’nda milyonlarca dolarlık iş hacmi

Yayın Tarihi

on

Avrasya’nın en büyük Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul, İFM’de 14’üncü kez açılmaya hazırlanıyor. Fuarın Proje Yönetmeni Yasemin Terle, milyonlarca dolarlık ticaret hacmi beklediklerini açıkladı.

7-9 Nisan 2022 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ve Voli Fuarcılık tarafından organize edilen Solarex İstanbul, bu yıl dış alanlara da taşacak ve 14 yılın en büyük katılımcı sayısına ve sergi alanına imza atacak. Ziyaretçi sayısının da aynı oranda artacağının online kayıtlardan anlaşıldığını belirten Solarex İstanbul Proje Müdürü Yasemin Terle, bu yıl ziyaretçi sayısında da rekor katılım beklediklerini ifade ettiler. Yurtiçi ve yurtdışı toplam katılımcı sayısının 200’e yakın olduğu Solarex İstanbul Fuarı’nda 1000’e yakın marka temsil ediliyor.

İhracat anlamında Türk sanayiinin ümidi Solarex İstanbul

Advertisement

Dünyanın en büyük enerji devlerinin bulunduğu binden çok markanın temsil edildiği fuar özellikle ihracat anlamında Türk sanayiinin ümidi oluyor ve bu geri sayım sürecinde buluşmanın en verimli halde geçmesi için yılların deneyimli fuar organizatörü Voli Fuar kaliteli ekibiyle var gücüyle çalışıyor.

Amerika’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar 5 kıtada Solarex İstanbul tanıtımları Ticari Ateşliklerimiz ile işbirliği içerisinde hızla devam ediyor. 2022 yılında da Doğu Avrupa’dan Yakın Doğu’ya, Orta Doğu’dan Kuzey Afrika’ya güneş enerjisi yatırımcılarını ve sektör profesyonellerini bir araya getirecek organizasyon, solar sektörü için güçlü bir ticari arena sunuyor. Solarex İstanbul’a özellikle Ortadoğu ülkelerinden yoğun ilgi var. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Irak, Yemen, Mısır, Makedonya, Tunus, Sırbistan, Fas gibi ülkelerin yanında Kuzey Afrika ülkelerinden başta olmak üzere toplam 20 ülkeden üst düzey heyetlere ev sahipliği yapıyor.

Fuarla eş zamanlı düzenlenecek konferanslarla güneş enerjisinin önemi vurgulanacak

Yurtdışı ve yurtiçinden gelecek Güneş enerjisi ve teknolojileri sektörünün öncü uzmanları, dernekleri, birlikleri ve katılımcı firmalar fuarla eş zamanlı İFM’de düzenleyeceği konferans ve oturumlarla katılımcı ve ziyaretçilere temiz, yenilenebilir ve sürekli bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinin önemini vurgulayacak. Solarex İstanbul Fuarı, çevre dostu çözümlerle, sektörü bir araya getirecek.

Advertisement

Solarex İstanbul’a her yıl olduğu gibi Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB de destek veriyor

İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçileri ile 14. kez buluşacak olan Solarex İstanbul Fuarı katılımcıları gerek stand açma, gerekse konstrüksiyon maliyetleri ile ilgili olarak Ticaret Bakanlığı ya da KOSGBEB’den destek alabilecekler. Bağlı bulundukları birlikler üzerinden  fuar katılımcısı olduklarını beyan ederek destek talebinde bulunan firmalar, ticaret hacimlerini bu büyük fuarda geliştirme imkanı bulabilecekler.

Katılımcı ve ziyaretçilere özel THY ve WOW İstanbul Hotels’den indirim

Solarex İstanbul katılımcı ve ziyaretçileri, özel uçak bileti sponsoru olarak yurtdışı uçuşlarında THY’da %15’e varan, otel konaklama sponsoru WOW İstanbul Hotels & Conventions Center’da %30’a varan indirimden yararlanabilecekler. Sabah- akşam saatlerinde fuar alanı ile otel arasında ring seferler ile katılımcı ve ziyaretçiler ücretsiz ulaşımdan yararlanabilecekler.

Advertisement

Artan fatura maliyetlerinize akılcı çözümler için sizde Solarex İstanbul Fuarı’nı ziyaret edin

Temiz, yenilenebilir ve sürekli bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinin önemini vurgulayan Solarex İstanbul Fuarı, çevre dostu çözümlerle, sektörü bir araya getirecek. 7 – 9 Nisan 2022 tarihlerinde İFM-İstanbul Fuar Merkezi’nde sektöre kapılarını açacak fuar, tüm güneş enerjisi sanayisini bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Ücretsiz davetiye ve detaylı bilgi için; www.solarexistanbul.com

Advertisement

Türkiye endüstrisine, alana özel, spesifik yayınlar üreten MONETA Tanıtım’ın sektörel dergilerinin editörlüğünü yapmaktayım. Yeni nesil, dinamik yayıncılık anlayışıyla, dijital ve basılı mecralarda içerik geliştirmek için çalışmaktayız.

Etkinlikler

Sıfır Enerji Bina Mümkün

Yayın Tarihi

on

Yazar

Kullandığımız enerjinin yüzde 70’ini yurt dışından temin eden bir ülke olarak, enerjinin verimli kullanımı hem ülke ve bireysel ekonomimiz hem çevre hem de enerji arz güvenliği özelinde milli güvenlik açısından büyük önem taşıyor. Enerji tasarrufunun yanı sıra yaşadığımız deprem felaketinin ardından yapı sektöründe hızlı bir değişim ve kentsel dönüşüm konuşulurken, sürdürülebilir ve dirençli kentleşmenin Sıfır Enerji Binalar ile nasıl mümkün kılınabileceği 4. Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit’23’te her açıdan ele alınacak. Zirve bu yıl 26-29 Nisan 2023 tarihlerinde 45. Yapı Fuarı TurkeyBuild İstanbul ile eş zamanlı olarak İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde “Sıfır Enerji Bina Mümkün-ZeroBuild Possible” sloganı ile hibrit olarak gerçekleştirilecek. ZeroBuild Summit’in ana gündemini “Depreme Dayanıklı Sıfır Enerji Binalar” oluşturacak.

Sıfır Enerji Bina Mümkün

Ülkemizde toplam tüketilen enerjinin %30’undan fazlası sadece binalarda kullanılıyor. Sıfır Enerji Binalar ile enerji verimliliğinin artırılması, fosil yakıt kullanımının minimuma indirilmesi ve aynı anda yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanılmasıyla büyük kazançlar sağlanıyor. Bu nedenle Avrupa Birliği’nde 1 Ocak 2021 itibariyle zorunlu hale getirilen Sıfır Enerji Binalar’a dönüşümü hızlandırmak ve tüm taraflar özelinde kamuoyu oluşturmak amacıyla ZeroBuild Institute tarafından 4. Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit’23 tüm tarafların katılımı ile gerçekleştiriliyor. Bu yıl 4. kez düzenlenecek zirvede, sahip olduğumuz mimarlık-mühendislik bilgisi ve üretim-sanayi kabiliyetleriyle Sıfır Enerji Binalar’a ulaşmanın aslında hiç de zor olmadığı ortaya konulacak.

Advertisement

Enerji tasarrufu sağlayan, çevreye dost ve afetlere dayanıklı yapılar olarak dikkat çeken, ısıtma, soğutma, aydınlatma ve diğer tüketimleri için çok düşük miktarda enerji ihtiyacı olan ve bu ihtiyacını da tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından temin eden binalar olarak tanımlanan “Sıfır Enerji Binalar” hem yeni inşaatlarda hem de mevcut konut ve hizmet binalarının yenileme çalışmalarında bir prensip olarak rahatlıkla uygulanabiliyor.

“Sıfır Enerji Bina Mümkün” sloganıyla değişimi başlatmak üzere 4 gün boyunca 16 oturumda 100’e yakın konuşmacıyı bir araya getirecek ZeroBuild Summit’23, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde fiziki olarak gerçekleştirilecek. Zirve aynı zamanda Yapı Fuarı-TurkeyBuild ve ZeroBuild Türkiye YouTube kanallarından canlı olarak da izlenebilecek.

Ülkemizde Sürdürülebilir ve Dirençli Kentleşme Hayal Değil

Zirvenin ana gündemine dair bilgi veren ZeroBuild Summit’23 Direktörü, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Karanfil Kaçmaz; “ZeroBuild Institute olarak, depremin felaketinin ardından böyle bir kaybın bir daha yaşanmaması için katkı sunmak amacıyla yapı sektörü için düzenlediğimiz ZeroBuild Summit’23’te; akademik ve uygulamacı profesyonellerin bakış açısıyla depreme dayanıklı sıfır enerji bina ilişkisini hem kentsel dönüşüm ve sürdürülebilirlik hem çevrecilik hem de ekonomik açıdan ele alacağız” dedi.

Advertisement

“Kentsel dönüşüm büyük bir fırsat sunuyor, kaynakları doğru kullanmalıyız”

Ülkemizi her açıdan derinden etkileyen deprem felaketinin ardından ülke genelinde önemli bir kentsel dönüşüm sürecinde olduğumuzu vurgulayan Doç. Dr. Gamze Karanfil Kaçmaz, “Birçok bina yeniden yapılacak. Bu binaları yaparken ülkemizin kaynakları gereksiz bir şekilde harcanmasın, fayda odaklı olsun istiyoruz. Bu binaları yeniden yapıyorken Sıfır Enerji Bina formatına uygun olarak inşa edebiliriz. Kentsel dönüşümle yeni yapılacak binaların hem depreme dayanaklı hem de enerji verimli olması sürdürülebilir kentleşmeyi mümkün hale getirecek. Bu nedenle kentsel dönüşümü bu büyük bir fırsat olarak görebiliriz. Yeni binaların Sıfır Enerji Bina veya sıfır enerjiye hazır bina diye tanımladığımız, sıfır enerjiye sonradan da dönüştürülebilecek binalar olarak tasarlanması büyük önem taşıyor” diyerek, hazır inşa edilen yapıların da konut sahipleri tarafından sonradan Sıfır Enerji Bina’ya rahatlıkla dönüştürebileceğini belirtti.

“Sıfır Enerji Binalar’ın afet anında elektriği kesilmeyecek, ısıtma sistemi çalışmaya devam edecek”

Avrupa Birliği’nde 1 Ocak 2021 itibariyle zorunlu hale getirilen ve Türkiye’nin 6 Ekim 2021 tarihi itibariyle Paris Anlaşması’nı imzalayarak 2053’te Net Sıfır Emisyon hedefini kabul etmesiyle, Sıfır Enerji Binalar ülkemizin de eylem planları arasında yer almaya başladı. Ancak hızlı hareket etmemiz gerektiğini hatırlatan Doç. Dr. Kaçmaz; “Gerek ülkemizin deprem bölgesinde olması gerekse iklim değişikliği etkileri yüzünden, uzmanların da belirttiği gibi deprem, su baskını, sel, yangın, kasırga ve benzeri doğa olayları ile sıklıkla yüzleşeceğiz. Yaşanan her bir afette, insanların kendilerinin ve ailelerinin canlarını emniyete alacakları güvenli kapalı alanlar, yani güvenli binalar aradıklarını görüyoruz. İşte tam bu noktada yapılması gereken şey ‘Mevzuata Uygun, Deprem Dayanıklı Sıfır Enerji Binalar’ inşa etmektir. Çünkü Sıfır Enerji Binalar, kendileri depremde ayakta kalacakları gibi, çevrede afetten zarar görmüş kimseler için güvenli sığınma alanları olarak tasarlanmaktadır.

Advertisement

Sıfır Enerji Binalar, yapı mevzuatına uygun, deprem dayanıklı olarak yapılmış, yenilenebilir enerji kaynaklarından kendi enerjisini kendisi üreten, hatta fazlasını şebekeye satarak gelir getirme potansiyeli olan, deprem anında elektriği kesilmeyecek, ısıtma sistemi çalışmaya devam edecek binalardır. Bu sayede afetten zarar gören diğer insanlar için de ısınabilecekleri, doyabilecekleri ve dinlenebilecekleri güvenli binalardır. Bu bilgiler ışığında 4. Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi-ZeroBuild Summit’23’te bununla ilgili tüm unsurları konuşacak ve nasıl mümkün olduğunu ortaya koyacağız” dedi.

Sıfır Enerji Binalar’ın Mümkünlüğü Demo Ev ile Ortaya Konacak

Oturumların yanı sıra zirvenin “ZeroBuild Network Zone” alanındaki sergi bölümünde yer alan stantlarda ziyaretçiler, yapılarını daha verimli işletmek ve çevreye olan olumsuz etkilerini minimuma indirebilmek için sunulan çözümleri inceleme fırsatı bulacak, yeni ürün ve teknolojileri inceleyebilecekler. Ayrıca ilgili alana konumlanacak “Sıfır Enerji Bina Demosu” ziyaretçilerin incelemesine sunulacak. Sıfır Enerji Bina kapsamında kullanılan ürün ve sistemler bu Demo Ev üzerinden incelenebilecek.

Bu yıl tüm paydaşlara “Sıfır Enerji Bina Mümkün-ZeroBuild Possible” diyecek olan ZeroBuild Summit’23’e dair tüm bilgilere https://www.summit.zerobuild.org/tr web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Advertisement

Devamını Oku

Etkinlikler

Enerji dünyasının yenilikleri ödüllendiriliyor, uluslararası ödül için başvurular devam ediyor

Yayın Tarihi

on

Yazar

Enerji dünyasına yeni çözümler, iş modelleri ve teknolojiler sunan Smarter E Yenilik bölümü, enerji sektöründeki öncüleri ve yenilikçileri sektöre katkılarından dolayı ödüllendiriyor. Şirket ve kurumların elektrik ve ısı temini, fotovoltaik, enerji depolama, elektromobilite ve enerji yönetimi alanlarındaki yeniliklerini 17 Mart 2023 tarihine kadar sunabilecekleri etkinlikte, her kategorinin birincisi sırasıyla; The smarter E, Intersolar, ees, Power2Drive AWARD ve EM-Power ödüllerini alacak. Son iki ödül, bu yıl ilk defa verilecek.

2023 elektromobilite yenilikleri alanından ilk Power2Drive Ödülü’nin verildiği yıl olacak. Değişen altyapı, elektrikli araçlar, mobilite hizmetleri, araçla entegre PV’ler ve bataryalar alanlarında yenilikçi ürün, servis ve iş modellerine verilecek ödül ile konseptleri ve teknolojileri akıllı sürdürülebilir geçişe yakın olan firmalar ödüllendirilecek. Enerji ve mobilite sektörlerini akıllıca birleştiren, elektromobiletede kurucu ve öncü görev üstlenen ve geliştirme yapan firmalar bu ödüle hak kazanabilecek.

2023, aynı zamanda EM-Power ödüllerinin de ilk verildiği yıl olacak. Yenilenebilir enerjilerin verimli dağıtımını ve kullanımını destekleyen üstün teknolojiler ve hizmetler, akıllı şebekeler ve mikro şebekeler için akıllı enerji yönetiminin yanı sıra üretici tüketiciler, e-mobilite ve güçten ısıtmaya (P2H) bütünsel bir enerji sistemine entegrasyonu içeren ödülün anahtar konuları arasında şebeke altyapısı, enerji hizmetleri ve operatör modelleri yer alıyor.

Advertisement

The Smarter E Ödülü, yenilenebilir enerjilerin üretimi, kullanımı veya akıllı entegrasyonunda benzersiz projeleri onurlandırıyor. 2022’de bu ödül, Fluence Energy GmbH firmasına ve pilot projeleri Grid Scale BESS’e verildi. Proje, bölgeyi enerji alanında bağımlı olmaktan çıkarmak için Litvanya’nın Vilnius kentinde bir iletim sistemi içinde batarya tabanlı enerji depolama sistemini kapsıyordu. The Smarter E Ödülü alan bir başka proje de Fenecon GmbH’nin, şebekeyi stabilize etmek için birincil dengeleme rezervi sağlamak üzere yeni araba akülerini, elektrikli araçların kullanılmış aküleriyle birleştiren sabit bir depolama sistemi olan Tokai 2 projesiydi. Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Merkezi’nin bir projesi olan ve 2022’de de ödül alan Akıllı Güneş Enerjili Sulama Sistemi (SirriS), sensörler için güneş enerjisi sağlıyor.

Intersolar Ödülü, fotovoltaik şirketlerini ve yeniliklerini merkez alıyor. Yüksek verimli hücrelere sahip fotovoltaik modüller, azaltılmış gölgeleme kayıpları, kurşunsuz modüller ve yeniden kullanılabilir taşıma üniteleri, 2022’de Intersolar Ödülü’nün son turuna kalan yeniliklerden sadece birkaçını oluşturuyor. Gamesa Electric, yüksek performanslı Proteus’ları ile tanındı. Büyük güneş enerjisi parkları için PV4700 merkezi invertör, Alpha Pure kurşunsuz fotovoltaik modül için REC Solar ve M10 Solar ekipmanı, güneş pilleri için yenilikçi kiremit matris ara bağlantı sistemiyle bu ödüle hak kazandı.

ees ÖDÜLÜ ise, depolama endüstrisinin yenilikçilik ödülü unvanını taşıyor. Verimli, kapsamlı enerji depolama için çığır açan ürün ve çözümleri onurlandırıyor. Contemporary Amperex Technology (CATL) tarafından sağlanan EnerOne pil depolama sistemi, STABL SI 100 modüler çok seviyeli dönüştürücü STABL Energy ve ikinci ömür araba akülerinden yapılan Voltfang Endüstriyel ticari depolama sisteminin tümü yenilikçi ürünlere örnek oldu ve 2022 yılında ees Ödülü’nü kazandı.

Finalistler ve kazananlar dikkat çekiyor

Advertisement

Şirket ve kurumların yeniliklerini 17 Mart 2023 tarihine kadar sunabilecekleri ödülün başvuruları, sektör uzmanlarından oluşan uluslararası bir jüri heyeti tarafından değerlendirilecek. En önemli değerlendirme kriterleri arasında öncü karakter, yenilikçilik derecesi ve benzersizliğin yanı sıra ekonomik ve çevresel faydalar yer alıyor. Ortaya çıkan kamuoyu ilgisi sayesinde, finalistler ve kazananlar kendilerini rakiplerinden ayıracak ve yeni iş fırsatlarından faydalanabilecek. Ödüller, The smarter E Europe 2023’ün arifesinde, 13 Haziran 2023 tarihinde ICM München’de büyük sahnede verilecek.

Devamını Oku

Etkinlikler

GES’ten Atatürk ve Keban Barajı kadar enerji üretmek mümkün mü?

Yayın Tarihi

on

Yazar

Yenilenebilir ve temiz enerji alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla ezber bozan ÜÇAY Mühendislik, İstanbul Fuar Merkezi (İFM)’nde 12-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Enerji Verimliliği Kongre ve Fuarı’na 121 metrekarelik standıyla katılacak. Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber enerjinin her geçen gün daha önemli hale geldiğini ifade eden ÜÇAY Mühendislik Enerji Grup Direktörü İlgin Eray, “ÜÇAY olarak fuarda ziyaretçilerimize Ar-Ge odaklı projelerimizi sunacağız. Ezber bozmaya devam edeceğiz” dedi.

Alanında 22 yıldır Türkiye lideri olarak hizmet veren ÜÇAY Mühendislik, İstanbul Fuar Merkezi (İFM)’nde 12-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Enerji Verimliliği Kongre ve Fuarı’na katılacak. Enerji Verimliliği Kongre ve Fuarı’nın hem Türkiye enerji sektörü hem de kendileri için önemli olduğunu ifade eden ÜÇAY Mühendislik Enerji Grup Direktörü İlgin Eray, fuara 121 metrekarelik bir alanla katılacaklarını söyledi.

Üçay Mühendislik’in çalışmaları fuarda ziyaretçilerle buluşacak

Advertisement

Katıldıkları fuarlara büyük bir titizlikle hazırlandıklarını ifade eden Eray, “Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber enerjinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Enerjide dışa bağımlı olan sanayi ülkelerinde fabrikalar, ya üretimi azalttı ya da üretimi durdurmak zorunda kaldı. Avrupa’da çeşitli ülkeler enerji krizinden dolayı art arda önlem alarak bu kışı en az hasarla atlatmanın uğraşısı içerisinde… Durum böyle olunca akıllara hep şu soru geliyor: Enerjide dışa bağımlı olmaktan nasıl kurtulabiliriz? ÜÇAY Mühendislik olarak enerji alanındaki çalışmalarımızı, projelerimizi Enerji Verimliliği Kongre ve Fuarı’nda ziyaretçilerimizle buluşturacağız.” dedi.

Kendi enerjimizi kendimiz üretebiliriz

Türkiye’nin çok önemli bir güneşlenme sahasına sahip olduğunun özenle altını çizen ÜÇAY Mühendislik Enerji Grup Direktörü İlgin Eray, “Ülkemiz, bulunduğu coğrafik koşullar göz önüne alındığında çok ciddi bir güneş potansiyeline sahip. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere ülkemizin güneş alma süresinin enerji anlamında değerlendirilmesi gerekiyor. ÜÇAY Mühendislik’in Güneş Enerji Santralleri (GES) başta olmak üzere yenilenebilir ve temiz enerji alanındaki çalışmaları ile kendi enerjimizi kendimizin üretmesi mümkün. Enerjisini kendi üreten ülkeler de enerjide dışa bağımlı olmaktan kurtulur. Hani klasik bir söylem vardır ya; ‘enerjiyi yöneten ülkeler geleceği de yönetir’ diye… İşte biz de kendi enerjimizi kendimizin üretmesi ve enerji anlamında dışa bağımlı olmaktan kurtulmamız durumunda Türkiye’nin çok önemli avantaj sağlayacağına inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

GES’ten Atatürk ve Keban Barajı kadar enerji üretmek mümkün

Advertisement

ÜÇAY Mühendislik olarak yenilenebilir ve temiz enerji konularında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Eray, Türkiye’de tahminen 80 milyon metre kare çatı alanı bulunduğunu vurguladı. ÜÇAY Mühendislik Enerji Grup Direktörü İlgin Eray, “Bu kadar alanda günümüz teknolojisindeki güneş enerjisi panellerinin kullanılmasıyla Keban ve Atatürk Barajı’nın ürettiği kadar enerji üretmek mümkün. Enerji tüketiminde binalar en yoğun yerler olarak karşımıza çıkıyor. Binaların kendi ürettiği enerjileri kullanması, enerjide dışa bağımlılığın azalmasına da katkı sağlayacaktır. İklim krizinin etkilerini yoğun olarak görmeye başladığımız günümüzde enerjisini üreten ve karbon emisyonlarının azalmasına katkı sağlayan binalara yönelim de hızla artıyor. ÜÇAY Mühendislik Ar-Ge kadrosu olarak bizler de enerji verimliliği ve temiz enerji üretimi konularında iddialı çalışmalarla ezber bozuyoruz.” dedi.

Üçay Mühendislik’in ‘Zero House’u ezber bozuyor

Ar-GE çalışmaları ile ÜÇAY Mühendislik’in farkını ortaya koyduğuna dikkati çeken Eray son olarak şöyle konuştu: “ÜÇAY’ınmühendisleri tarafından çevreci yaklaşımı ile geliştirilen ZeroHouse’ta hedef; karbon izini nötrlemek. ZeroHouse’ta yapılar için gerekli olan ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacı Isı Pompası Sistemleri, Yerden Isıtma Sistemleri ve VRF Sistemlerin kombine edilmesi ile karşılanmaktadır. Elektrikli araçların şarj istasyonu kurulumu da ZeroHouse konseptine entegre edilmiştir. Bu sistemler için gerekli olan elektrik enerjisi güneşten elektrik üretebilen Fotovoltaik Paneller ile sağlanmaktadır. Yenilenebilir Enerji Sistemleri sayesinde fosil yakıtlara bağımlı kalmadan enerji üreten ZeroHouse yapılar, karbon salınımsız bir dünya için de kritik bir konumda bulunmaktadır.”

Advertisement
Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2019 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com